1. Batterij-indicator Switch werkt weer correct na systeemupdate

Batterij-indicator Switch werkt weer correct na systeemupdate

Nintendo heeft vandaag een nieuwe update voor de Switch uitgegeven die slecht functionerende batterij-indicatoren op het apparaat weer correct laat werken.

Sommige Nintendo Switch-systemen hebben problemen met het juist weergeven van oplaadpercentages. Een werkend apparaat geeft bijvoorbeeld nul procent aan, of de indicator is geheel onzichtbaar op het scherm.

Update 3.0.1 lost dit probleem op en zorgt dat de indicator weer het juiste percentage aan. Switch-bezitters met dit probleem worden dus geadviseerd hun systeem te updaten. Toch kunnen ook na de update nog problemen optreden. Daarvoor heeft Nintendo een lijst met instructies gemaakt waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe die kunnen worden opgelost.

Dit artikel delen

Over de auteur

Bart Vermeulen Ik ben Bart en game al sinds het vingervlugge driejarige kind dat ik was op de NES van mijn broer. Retro games en zielvernielers als Dark Souls zijn mijn favoriete games, maar kan ook genieten van mensen in het water pleuren in RollerCoaster Tycoon. Voor het leven verslaafd aan Diablo 2. Mijn favoriete game is Metroid Prime.

Reacties

 • Eindelijk ! Werd knettergek van deze bug , vorige week bij 34% opeens batterij leeg of 2 uur lang op 1 % :(.

 • Ik had er geen last van. Maar beter dat Nintendo dit aanpakt.

 • News of The Day.

 • Wachten op Switch 2 dan maar

 • Twee dingen die ik jammer vind bij de Switch.  1. Batterijduur
  2. Resolutie-drops in handheldmodus (-720p)

 • 1) nadeel van de hardwarekracht van de console. Maar het is in principe best netjes. In de toekomst zullen er waarschijnlijk zuinigere chips in komen naarmate de prijs van de chips zakt. (Hier heb jij niets aan natuurlijk:) )  2: Dat is raar, want de software downscaled om batterijleven te verlengen. Als er drops komen is dat meestal in docked modus wanneer de console in 1080p draait. In handheld modus moet de Switch juist soepeler draaien. Bij welke games heb je deze klachten? Want of het ligt aan de games (dus de ontwikkelaar) of aan jouw Switch.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren