1. Blijvend succes GTA Online laat omzet Take-Two stijgen

Blijvend succes GTA Online laat omzet Take-Two stijgen

Grand Theft Auto 5 en de online modus genaamd GTA Online die bij de game bijgesloten zit blijven het goed doen. Het heeft er voor gezorgd dat uitgever Take-Two Interactive lekker draait.

Het bedrijf maakte woensdagavond in zijn kwartaalcijfers bekend dat de omzet met 34 procent steeg naar 418 miljoen dollar (353 miljoen euro). De ontwikkelaar draaide een nettowinst van 60 miljoen dollar.

Take-Two noteerde de goede cijfers ondanks een gebrek aan nieuwe games. Door het blijvende succes van onder meer GTA 5, GTA Online en NBA 2K17 blijft het de firma voor de wind gaan.

De inkomsten uit 'terugkerende' aankopen, zoals de aankoop van in-game geld of betaalde uitbreidingen voor games, steeg met 72 procent. Deze categorie is inmiddels goed voor 41 procent van alle inkomsten van Take-Two.

Hoewel GTA 5 inmiddels vier jaar geleden verscheen, staat de game nog altijd hoog in de lijsten met bestverkopende games in diverse landen. Bovendien spelen veel gamers nog GTA Online, de onlineversie van het actiespel waarin het ook mogelijk is om de digitale bankrekeningen van personages met echt geld te spekken.

Door het blijvende succes van deze games heeft Take-Two zijn verwachtingen voor de rest van het boekjaar bijgesteld. Het bedrijf denkt nu in de periode tot en met maart 2018 tussen de 1,62 en 1,72 miljard dollar te kunnen verdienen.

In de lente van 2018 verschijnt de volgende grote game van Take-Two, Red Dead Redemption 2. Een exacte releasedatum is nog niet bekend. De game komt naar PlayStation 4 en Xbox One, het bedrijf kon een pc-versie niet bevestigen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Vreselijk hoe zelfs een gerenommeerde studio als Rockstar gevallen is voor commerciële rotzooi als dit. Kom nou maar met nieuwe titels of desnoods een vernieuwde single player mode voor gta 5.

 • Zonder rockstar was take two al failliet geweest denk ik.

 • Echt jammer dat ze zoveel verdienen aan die in-game aankopen. Zal ze alleen maar aanmoedigen om meer van die rotzooi in games te steken.

 • Heb nog nooit 1 cent betaald en weiger dat te doen ook.

 • Ben een van de weinige de volgens mij nog nooit GTA5 heeft gespeeld… na vice city ben ik compleet afgehaakt op de GTA serie.

 • Jeetje, wat ben je toch ook een speciaal mens. Lekker tegen de mainstream schoppen, goed hoor!

 • Hipsters spelen geen GTA5.

 • Echt fantastisch inderdaad, bedankt voor de informatie!

 • Het zit je wel diep of niet?

 • Zou mij niets verbazen als ze GTA5 ook nog eens porten naar de Switch icm online crossplay zou dat enorm goed kunnen verkopen en melken ze het nog een beetje verder uit.  Echter…hoe langer het succes van GTA5 doorzet, hoe minder ze geneigd zijn deze cashcow te slachten en te beginnen aan GTA6. melk van deze koe begint inmiddels een beetje zuur te worden.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren