1. Rocket League heeft 34 miljoen spelers, gaat racisten verbannen

Rocket League heeft 34 miljoen spelers, gaat racisten verbannen

Rocket League heeft inmiddels meer dan 34 miljoen spelers, aldus ontwikkelaar Psyonix. Het bedrijf gaat wat doen aan spelers die vaak schelden of racistische opmerkingen maken.

Dat onthulde de studio in een nieuwe update rondom de game op zijn website. Het aantal spelers is een combinatie van gamers op Xbox One, PlayStation 4 en pc. Minder dan een maand geleden waren het nog 33 miljoen spelers.

Daarbij laat Psyonix weten dat het de game blijft monitoren voor ongewenst gedrag, zodat spelers van alle leeftijden en afkomst kunnen blijven spelen. Daarom wordt er deze week een nieuw element aan het Player Report-systeem toegevoegd, waarbij spelers automatisch verbannen worden van online wedstrijden wanneer bepaalde woorden of termen gebruikt worden.

Denk hierbij aan racistische opmerkingen. Het gaat op dit moment om twintig woorden en variaties op die woorden, die overigens niet zijn onthuld door de ontwikkelaar. De lijst zal gedurende de levensloop van de game worden aangevuld en aangepast. Mensen die verbannen worden kunnen 24 uur niet online met de game, al wordt dat verlengd naar 72 uur, een week en uiteindelijk een permanente ban bij aanhoudend slecht gedrag.

Rocket League is beschikbaar op PlayStation 4, Xbox One en pc en komt later dit jaar ook naar de Switch.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

 • Automatisch verbannen worden? Ik speel het spel niet meer maar van wat ik mee kreeg en het aantal reports die ik heb gestuurd doen ze er helemaal niks mee.  Mensen die stoppen met spelen na een 1 - 0 achterstand, bij mij of de tegenstander, het volop schelden via mic of text.  Rocket league is merendeels een vreselijke community waar ik afstand van heb genomen.

 • Chat/voice settings en mute opties in matches zijn daar voor een reden.

 • Inhoudelijk niks mis mee, maar het lost het totaal plaatje niet op, want er kunnen ook prima prive berichten gestuurd worden om mensen lastig te vallen.
  En hoe stopt dat mensen met te stoppen met spelen en gewoon stil te blijven staan?  Ik weet dat die opties er zijn maar het lost niks op.

 • En hoe zit 't met personen die het niet racistisch bedoelen, zoals "good score, my nigga!". Bepaalde doelgroepen gebruiken dat laatste woord nogal vaak, waar het als racistisch wordt gezien als andere doelgroepen dat zelfde woord gebruiken.

 • Blijft toch ook dom commentaar om te geven "my nigga". Voor donkere maar vooral ook blanke mensen. Meteen die ban er door. Blijft het niveau tenminste een beetje aanwezig.

 • Ach zo is er zoveel mis.
  Een donker meisje kan prima een shirt dragen met daarop "black girls rock" o.i.d. Maar wanneer een blank meisje een shirt draagt met "white girls rock" is het racistisch.  In mijn ogen bestaat racisme alleen bij mensen die zelf de racisme kaart spelen. Natuurlijk zijn er duidelijke uitzonderingen, dat ontken ik niet, maar de minderheden zijn veel te gevoelig. Men moet eens leren een dikkere huid te kweken.  Zo is er ook nog de affirmative action act…in de VS bij toelatingsexamens voor universiteiten moeten Aziaten en blanken hoger scoren dan donkere mensen om toegelaten te kunnen worden.  Dat laatste zie je ook steeds meer in Europa verschijnen. Bij de politie in Nederland bijvoorbeeld. Ze moeten meer diversiteit creëren dus meer allochtonen aannemen. Zo krijg je situaties waarin niet de besten worden aangenomen, puur voor diversiteit. Belachelijk natuurlijk. De besten moeten altijd voorrang krijgen op de minder geschikten en daarbij moet het niet uitmaken of je nu wit, zwart, geel, blauw of groen bent.  Men slaat veel te ver door met racisme.

 • Totaal met je eens ramirez.

 • Eens Ramirez!

 • Volgens mij klopt het bericht ook niet helemaal.
  Je word alsnog alleen verbannen als je gereport word, alleen nu worden op dat moment automatisch naar de tekst van de report gekeken.  Dus als je in een match met mensen zit die 'my nigga' niet aanstootgevend vinden maakt het alsnog niks uit.

 • Ik wil gewoon niet tegen apen spelen. Dat mag ik toch gewoon zeggen :)

 • @'smart'ties en zij niet tegen varkens.

 • @ramirez dat van die shirt die gevoelig komt door de lading die het door het verleden heeft gekregen. Ik begrijp die ongelijkwaardigheid wel.  Ik ben het eens dat de meest bekwame persoon de positie moet vervullen. Maar het komt andersom veel vaker voor dat allochtone bekwame mensen door hun etniciteit worden overgeslagen en een minder bekwame blanke eerder en vaker de kans krijgt die positie te vervullen dan jouw voorbeeld.

 • Doet me denken aan een campagne van Groen! (Partij uit België)  Ze hadden een facebook filmpje gemaakt waarin donkere kinderen racistische en lelijke uitspraken deden, die zij te horen kregen in het dagelijkse leven. Allemaal erg schrijnend en niet goed te keuren.  MAAR:
  Er was geen enkel blank kindje te bespeuren. Kinderen die in Antwerpen ook dingen moeten slikken als: Vuile Belg, Blanke, Vuile racist, Wittekop, "U moeder is een h**r" en Rossekop.  (edit)
  Racisme komt bij iedere kleur en achtergrond voor. Heb onlangs in de winkel nog een gemene ruzie gezien tussen twee zwarte vrouwen en een koppeltje Moslims. Het waren alleen maar racistische scheldwoorden. Erg hoogstaand.

 • Apen kunnen nog spelen. Varkens kunnen geen joypads vasthouden :O

 • @killionaire  Uiteraard ken ik de geschiedenis van de tekst op dat t shirt verhaal. Maar omdat er "white girls rock" op staat moet het niet per definitie als racisme gezien worden. Zo kunnen we ook alle hakenkruizen bij (ik geloof) boedistische tempels gaan verbieden omdat Joden er aanstoot aan hebben door een Duitse nazi mafketel uit het verleden. Dat bedoelde ik met een dikkere huid.  Dat andere probleem dat je aanstipt is idd een groot probleem. Vooral moslims ondervinden hier hinder van. De oplossing daarin vinden is erg lastig omdat sommige mensen voorkeuren hebben. Je moet deze mensen anders laten denken en dat is gewoon erg lastig. Daar komt bij dat we momenteel in een oorlog zitten tussen het westen en wat radicale moslims. Dit helpt het beeld van deze groep mensen totaal niet.  Maar ik vind dat de overheid hier ver buiten moet blijven. Het is een maatschappelijk probleem die de maatschappij zelf moet oplossen, iets dat vanzelf gebeurt door de tand des tijd. Generaties veranderen en dus de denkwijze ook.  Wat mij wel altijd opviel toen ik nog studeerde/op school zat was dat met name de moslim kinderen/studenten slechter scoorden op tentamens en vaak wanneer ze iets niet begrepen ook eerder opgaven. Het is dus ook een probleem die deze groep voor een gedeelte bij zichzelf moet zoeken. Als ze beter intregeren komen er ook meer kansen.  Wanneer we quota's en andere regels gaan bedenken trek je dus altijd iemand voor en benadeel je altijd iemand anders. Dat is niet de oplossing.

 • Nederland = Land der jankerds. Ik heb een bos rooie krullen, maar als ik tegen alles in moet gaan wat dit gegeven als kwetsend (huil,huil,jank,jank) neer zouden kunnen zetten, nou, dan mag ik nog wel even.  Afgelopen jaar was er een dierentuin in Engeland die roodharigen gratis naar binnen liet omdat het Oerang-oetan dag was! Das toch hilarisch man en daar heb ik alleen maar keihard om moeten lachen. Maar ditzelfde zou je eens moeten proberen met onze donker gekleurde mede-mens tijdens bijvoorbeeld een gorilla-dag, dan is de de wereld te klein jongen, dan wordt er gelijk weer gesproken van, zucht, racisme (waarom zit het woord ' ras ' eigenlijk niet in dit woord?) en staat mevrouwtje Simons weer op de voorpagina. Lekker die dubbele standaard.  We moeten gewoon proberen aan te nemen wat ons bevalt, en minder leuke dingen wat meer naast ons neer te leggen. Zoek niet altijd overal wat achter, want je vindt uiteindelijk toch wel waar je naar zoekt (dit terwijl het er vaak niet eens met dezelfde intentie is). De tenen en piemels zijn tegengewoordig gewoon een stuk te lang. -__-'

 • Ramirez maar dat gebeurt toch ook want er zitten toch ook geen swastikas in CoD WWII

 • Dat is dan een slechte zaak en zelfs historisch gezien gewoon fout. Als je een WW2 museum binnenloopt zie je ook nazi vlaggen. Moet gewoon kunnen.

 • Vind ik ook. Sws historisch inaccuraat en zware bs.

 • Pff wat een belachelijke maatregel.  Het gebruik van woorden die als racistisch ervaren kunnen worden niet gelijk aan een racist zijn.  Als het woord nigga zo racistisch zou het betekenen dat zo'n beetje elke zwarte Amerikaanse rapper racist is tegen z'n eigen ras.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren