1. Rockstar beschuldigd van ongepaste vertoning helderziende in GTA: Vice City

Rockstar beschuldigd van ongepaste vertoning helderziende in GTA: Vice City

Psychic Readers Network eist 100 miljoen dollar van Rockstar voor de vertoning van een personage dat te veel zou lijken op Miss Cleo, een televisiepersonage dat het bedrijf gecreëerd heeft.


In Grand Theft Auto: Vice City treft hoofdpersonage Tommy Vercetti de Haïtiaanse bendeleider Auntie Poulet. De stem van Auntie Poulet is ingesproken door Youree Dell Harris, die op televisie bekend stond als het omstreden medium Miss Cleo. Daar had ze een bellijn waar bellers een verzoek tot een tarotlegging konden doen. Het ontwerp van Auntie Poulet lijkt veel op het voorkomen van Miss Cleo.

PRN vraagt 100 miljoen dollar voor het ongepast gebruiken van het personage. Het bedrijf beweert ruim 100 miljoen geïnvesteerd te hebben in het creëren en promoten van Miss Cleo. Rockstar zou volgens PRN al ruim 500 miljoen verdiend hebben aan het uitbuiten van het personage.

Rockstar beweert dat de aanklacht "ongegrond en compleet belachelijk" is. Ook zegt het bedrijf zich "hard te zullen gaan verdedigen tegen deze zaak".

PRN is door de jaren heen vaak in het nieuws geweest om beschuldigingen van fraude. Youree Dell Harris overleed in juni vorig jaar.

Dit artikel delen

Over de auteur

Bart Vermeulen Ik ben Bart en game al sinds het vingervlugge driejarige kind dat ik was op de NES van mijn broer. Retro games en zielvernielers als Dark Souls zijn mijn favoriete games, maar kan ook genieten van mensen in het water pleuren in RollerCoaster Tycoon. Voor het leven verslaafd aan Diablo 2. Mijn favoriete game is Metroid Prime.

Reacties

 • 15 jaar na release en 1 jaar na de dood. Hoezo dit bedrijf gaat over lijken?

 • Als ik Rockstar zou zijn, dan zou ik een HD remake van Vice City uitbrengen waar je Auntie Poulet omver kunt knallen.  Dan ben ik ook blij, want: FUCKING VICE CITY HD! ;)

 • + Ik hoop ten zeerste dat GTA 6 weer een soort Vice City stijl krijgt.

 • Man van 30 : Wist je nog toen we kleuters waren?
  Man van 31: Ja , was geniaal haha!
  Man van 30 : Weet je ook nog dat je toen mijn favoriete knuffel gemold hebt?
  Man van 31 : Haha ja, da was echt stom maar wel lachen! Jij janken joh!
  Man van 30 : Nou om daar even op terug te komen : ga je dat nog vergoeden of wat?
  Man van 31 : …

 • Haha mooie vergelijking:p

 • Hmmm niet echt eerder:
  man van 30: Wij zijn ongeveer zelfde leeftijd, toen wij kleuters waren had ik een knuffel en die lijkt veel op de knuffel die tussen jou speelgoed zit.
  Man van 31: Uhh ja kan best, "beren"kunnen best op elkaar lijken.
  Man van 30: Jij hebt toch met jou beren programma veel geld verdient?
  Man van 31: ja man destijds heb ik een leuk centje verdient.
  Man van 30: nou ik had mijn "beer" eerder en als jij niet jou programma had gehad was ik super rijk geweest?
  Man van 31: HOE DAN?  Denk eerder in deze trent.

 • Ook een goede vergelijking, al gaat die ook niet helemaal op. Met mijn vergelijking doelde ik meer op t feit dat er nu een vergoeding geëist wordt voor iets wat rete lang geleden speelde en ook nog eens enorm onbenullig is

 • Wacht evrn. Dus Rockstar heeft iemand nagemaakt die voor datzelfde character de stem insprak en dat vind PRN niet kunnen? Ok…

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren