Kojima Productions laat mistsysteem Death Stranding zien

Nieuws | -

Kojima Productions onthult het geavanceerde mistsysteem van de Decima Engine dat ontwikkeld wordt voor Death Stranding.

Tijdens de presentatie op Siggraph 2017 in Los Angelos onthulden Giliam de Carpentier van Guerrilla Games en Kohei Ishiyama van Kojima Productions het Height Fog System dat in ontwikkeling is voor Death Stranding.

De Decima Engine heeft een flexibel atmosferisch verstrooiingssysteem, net als andere soortgelijke middleware. Dit verstrooiingsysteem bepaalt hoe licht valt op objecten en door bijvoorbeeld lucht. Normaal gesproken wordt hierbij een transmissie LUT (Look Up Tables) gebruikt, waarmee bijvoorbeeld een benadering wordt gemaakt van hoe licht valt in mist. Dit height fog-model calculeert de mist meteen wanneer de scene wordt gerenderd, waardoor soms lastig is om mist er realistisch uit te laten zien.

De transmissie-LUT (Look Up Tables) daarentegen is door Kojima Productions vervangen door een LUT die gebruik maakt van zonlicht en rayleighverstrooiing. Rayleighverstrooiing is de naam voor het fenomeen dat ervoor zorgt dat objecten die verder weg zijn vager en blauwer lijken. Hierdoor kunnen weersomstandigheden zoals mist realistischer worden weergegeven. Dit wijkt af van standaard LUT die in middleware gebruikt worden.

In de Decima Engine zijn nu twee weertypes voorgeprogrammeerd, namelijk zonnig en dichte mist. Deze kunnen gebruikt worden als basis voor andere weersomstandigheden.
Death Stranding is momenteel exclusief in ontwikkeling voor PlayStation 4.
Bekijk hieronder een testfilmpje van de Height Fog System dat is ontwikkeld voor Death Stranding, waarin zowel de weersomstandigheden zonnig als dichte mist kunnen worden gezien.


Plaats een reactie


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.