1. NBA Live 18 voegt vrouwenbasketbal toe

NBA Live 18 voegt vrouwenbasketbal toe

NBA Live 18 bevat vrouwenbasketbal. Electronic Arts heeft dit zojuist aangekondigd.

Naast de mannelijke basketballers uit de NBA, zitten er dus ook vrouwelijke basketballers uit de Women's National Basketball Association (WNBA) in de game. Het is voor het eerst dat deze spelers in een game speelbaar zijn.

Ontwikkelaar EA Tiburon heeft de gezichten van basketbalspeelsters als Brittney Griner, Maya Moore, Tina Charles, Diana Taurasi, Alisha Gray, Alyssa Thomas en Chelsea Gray gescand om ze zo realistisch mogelijk in de game te krijgen. Daarnaast werden ook diverse volledige motion capture-sessies gehouden met speelsters als Kelsey Plum.

"We vinden het geweldig om samen te werken en geschiedenis te schrijven met EA. NBA Live 18 is de eerste game waarin het volledige rooster aan teams en spelers van de WNBA speelbaar is", aldus WNBA-president Lisa Borders.

NBA Live 18 moet in september verschijnen voor Xbox One en PlayStation 4. Vanaf 11 augustus komt er een demo beschikbaar.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

 • De verandering waar we allemaal op zaten te wachten! Zo geven ze 2k wel mooi het nakijken.

 • https://youtu.be/XJwXBw86g30

 • Als er iets nog kanslozer is dan vrouwenvoetbal is het vrouwen basketbal.

 • Ondanks ik zowel vrouwenvoetbal als vrouwenbasketbal een beetje slappe shit vindt is dit niet helemaal waar. Sterker nog, vrouwenbasketbal in Amerika is groter dan vrouwenvoetbal in Europa. Maargoed…Dan nog, van mij hoeft dit niet zo. Leuk voor de 5% vrouwelijke gamers die dit soort spellen spelen.

 • Succes met al die Lay-up's. Heb je wel een vrouwen basketbal gezien? Een dunk bestaat zowat niet. Er gaan al discussies om de ring te verlagen :')  Maar mij best dat er vrouwen basketbal in een game komt. Maak er dan een eigen game van. Ik wil niet betalen voor iets wat ik echt nooit ga spelen. (net als in fifa) Iemand ooit een online match gevonden met vrouwen voetbal? Dat dacht ik ook.

 • Het zou ook helpen de vrouwen wat minder mannelijke kleding te geven. Kijk naar tennis, volleybal, hockey, waterpolo etc. Het mag allemaal wel wat vrouwelijker. Ze willen graag van de wagen afstappen waarbij de sport wordt vergeleken met de mannelijke zijde, laat dat dan ook in de allure van de sport veranderen.  Maar goed, dat ligt niet aan EA, maar aan de sporttak zelf.

 • Jij weet ook echt een kut van basketbal ofwel cattivo? Basketbal is veel meer dan alleen dunken. Ga niet huilen om een extra feature in een game.

 • Ik ben niet echt een fan van basketbal. Maar heb me zeer vermaakt met de demo van nba live 2018! In tegenstelling tot een fifa, lijkt deze game gewoon echt op basketbal. Heerlijke gameplay en grafisch ziet het er echt heerlijk uit op de ps4 pro op een 4k tv. Het dribbelen met het rechter pookje gaat super, en de animaties zijn gewoon fucking realistisch. Ik als voetbaliefhebber zou haast deze game kopen!

 • Tja je moet toch wat als je 2k als concurrent hebt op het gebied van NBA xD

 • Ah echt hartverwarmend. Zo inclusief, zo inlevend, zo goed. Om 't te vieren gaan we nu met z'n allen in onze genderneutrale onderbroek om het kampvuur zitten en heel hard kumbaja zingen. Opdat we met onze focus op onzinnige zaken voor altijd de echte shit kunnen wegnegeren (deugdisclaimer: heeft niks met negers te maken). Wat is de wereld toch mooi!

 • Je moet toch wel een ongelofelijk triest persoon zijn als je dit soort onzin uit je strot krijgt. Professionele sportvrouwen die aan basketbal doen worden in een basketbal game gestopt, wat is daar zo raar aan? Waarom vat jij dit op als een soort aanval, wat voor zelfbeeld heb jij?

 • Hij plaatst gewoon zijn content op het verkeerde medium. Dit is een ''like hunter''. Wilt graag aandacht en vind zichzelf grappig. Dit soort figuren kun je het beste negeren :)

 • Allemaal minnen!!  Aah shit, ik dacht ook dat ik op dumpert zat

 • Vrouwensport is naar mijn mening gewoon een stuk saaier dan mannensport uitzonderingen daargelaten.

 • Ah sorry dat ik te hard ga voor jullie tere zieltjes. Ik erger me kapot aan die feminazi en gender hype. Wat vrouwelijke textures op mannelijke models en hoppa, de punten zijn weer gescoord. Dat 't gros van de kritische denkers hier de dagelijkse game-PR als zoete koek slikt alsof 't daadwerkelijk nieuws is verbaast me. Nou hup, weer aan de Call of Duty kinders, die billboards langs de snelweg betalen zichzelf niet.

 • Een toevoeging van vrouwen in een basketbalgame en iemand komt uit zijn put gekropen om te janken over genderhype. Maar het zijn anderen die op hun tere zieltjes getrapt zijn….  Ja natuurlijk.

 • @LittleC Op zich wel een redelijk punt moet ik toegeven, touché. Neemt niet weg dat dit ook al in NBA '99 had kunnen zitten maar dat het nu gebeurt omdat we (aka extreemlinkse politici en NGO's) zo lekker aan het genderen zijn op 't moment. Het voegt qua gameplay niks toe, niemand gaat het gebruiken, en dus is het alleen maar voor de headlines. Samenvatting van m'n punt voor ik weer terug m'n put in ga: dat hele gender gebeuren en het absoluut gelijkschakelen van mannen en vrouwen is politiek driven en ik vind het ergerlijk dat dat in games doordringt. En dan reageer ik nu eenmaal als een opa die vroeger alles beter vond.

 • Kijk, ik ben het met je eens dat iets als gelijkheid tussen mannen en vrouwen een belangrijk punt is wat niet zomaar gebruikt mag worden voor eigen verkoopdoeleinden. Maar alleen al daarop zijn twee punten aan te merken: ten eerste weet je simpelweg niet waaróm de ontwikkelaars ervoor kiezen om vrouwenbasketbal toe te voegen in hun game. Misschien is het inderdaad om aan te sluiten bij een bepaald gedachtegoed, of dit te steunen. Misschien is het gewoon omdat ze een nieuwe markt willen aanboren. Jij spreekt nu in naam van het bedrijf, alsof het bewust een grote hype creëert rond het feit dat nu vrouwen in de game zitten. En dat is al een verkeerde instelling. Ten tweede worden wel vaker zulke thema's in het voordeel van bedrijven die op winst uit zijn gebruikt. Alleen al in de omgekeerde richting, zoals het stereotype voorstellen van de held(in) in games. Om iets heel banaals aan het halen en tegelijkertijd bij hetzelfde onderwerp te blijven. Zou ik je daar ooit over horen? Ik betwijfel het.  Jij - en velen met jou - richten wat mij betreft evenveel schade aan als de "extreem-linksen" door steeds weer keihard met gestrekt been in discussie te gaan op plaatsen waar het vooral vergezocht lijkt, zoals hier. Meer nog: ik las de titel van dit artikel en ik had er gif op kunnen innemen dat iemand er wel over zou beginnen.  Tijden veranderen… Daar ben ik het soms ook niet mee eens, maar onderbouw dan op z'n minst je mening en dat op de juiste plaatsen. Want anders neemt niemand je nog serieus (figuurlijk ;) ) en kom je inderdaad over als een seniele opa die wat aan zijn deur staat te roepen naar voorbij fietsende kinderen.  Dit onderwerp is al veel te beladen geworden net omdat velen hun hoofd niet koel kunnen houden, en overgaan op bedenkelijke tactieken. Wat helaas wel voor meer onderwerpen geldt. De uitersten drijven verder van elkaar weg, worden extremer en moeten steeds harder roepen om hoorbaar te zijn, en er is geen plaats meer voor nuance. Een jammerlijke ontwikkeling. Maar laten we dit op z'n minst van InsideGamer weghouden, of pas aanhalen wanneer het echt gelegitimeerd is.

 • Weet je, je hebt helemaal gelijk. Ik engage hier politiek veel te hard op een fking site over games. Grove fout, en dat ga ik ook niet meer doen, sorry y'all. Ik stond denk ik scherp door dat geëikel bij de NS over "beste reizigers". En eerlijk is eerlijk, even die seniele opa zijn die op een afstandje al zwaaiend met z'n stok staat te zeiken over vroeger is af en toe best wel even lekker. Fijn weekend allemaal jongens, meisjes en alles in between. Cheers!

 • Blij dat we 'mutual ground' hebben gevonden. Jij ook een fijn weekend!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren