Trumps beleid is schadelijk voor de game-industrie, aldus EA

Nieuws | -

Volgens EA en Take-Two is het beleid dat Donald Trump voert niet goed voor de Noord-Amerikaanse game-industrie.

Gisteren gaven Electronic Arts en Take-Two Interactive tijdens Games of Change Festival 2017 aan dat Trumps beleid tot schade leidt binnen de game-industrie. De drie grootste schadelijke factoren zijn volgens deze uitgevers immigratie, onderwijs en handel.

Buitenlands talent
Immigratie speelt een centrale rol binnen Trumps presidentschap en dat gaat niet ongemerkt voorbij aan de Noord-Amerikaanse game-industrie. Op dit moment laat de overheid meer dan 100.000 gespecialiseerde werknemers toe in het land, wat mogelijk is door het H-1B-visaprogramma.

Trump wil deze instroom van werknemers uit het buitenland stoppen, om de Noord-Amerikaanse werknemers te beschermen. Dit zou betekenen dat er binnen de game-industrie veel getalenteerde, geleerde en gespecialiseerde werknemers zal mislopen, "een groep waar nu al een constant tekort aan is", aldus Craig Hagen, internationaal hoofd van staatszaken binnen Electronic Arts.


Onderwijs in het binnenland
Gamebedrijven willen de meest getalenteerde en vaardige mensen aannemen, waar ze ook vandaan komen. Wanneer Trump's immigratiebeleid het lastiger gaat maken voor deze bedrijven om deze werknemers uit het buitenland te halen, helpt het educatiebeleid van Donald Trump de binnenlandse kant ook niet volgens Hagen van EA.

In Trumps budgetvoorstel voor 2018 staan plannen om 9,8 miljard dollar, of 7,8 miljard euro, te bezuinigen op K-12 en hoger onderwijs. Hierdoor zal de specialisatie waar gamebedrijven naar op zoek zijn nog lastiger te verkrijgen zijn.

Digitale distributie
De handel binnen de game-industrie schuift steeds meer richting het digitale en weg van het fysieke. In het fiscale jaar 2017, dat in maart dit jaar eindigt, bedroeg digitale verkoop het grootste gedeelte van de verkoopcijfers van Take-Two (55 procent) en EA (61 procent).

Deze verschuiving wordt echter gehinderd door de huidige verspreiding van breedbandverbinding in de Verenigde Staten. The Verge noemde de concurrentie op de markt voor internetbedrading laatst "verbazingwekkend slecht". Ajit Pai, de nieuwe voorzitter van de Federal Communications Comissions onder Trump, geeft voorkeur aan de deregulering van de grote internetproviders. Hierdoor gaan grote bedrijven de internetverbinding in armere en kleinere wijken niet verbeteren, waardoor deze markt niet kan groeien.


Plaats een reactie


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.