1. Trumps beleid is schadelijk voor de game-industrie, aldus EA

Trumps beleid is schadelijk voor de game-industrie, aldus EA

Volgens EA en Take-Two is het beleid dat Donald Trump voert niet goed voor de Noord-Amerikaanse game-industrie.

Gisteren gaven Electronic Arts en Take-Two Interactive tijdens Games of Change Festival 2017 aan dat Trumps beleid tot schade leidt binnen de game-industrie. De drie grootste schadelijke factoren zijn volgens deze uitgevers immigratie, onderwijs en handel.

Buitenlands talent
Immigratie speelt een centrale rol binnen Trumps presidentschap en dat gaat niet ongemerkt voorbij aan de Noord-Amerikaanse game-industrie. Op dit moment laat de overheid meer dan 100.000 gespecialiseerde werknemers toe in het land, wat mogelijk is door het H-1B-visaprogramma.

Trump wil deze instroom van werknemers uit het buitenland stoppen, om de Noord-Amerikaanse werknemers te beschermen. Dit zou betekenen dat er binnen de game-industrie veel getalenteerde, geleerde en gespecialiseerde werknemers zal mislopen, "een groep waar nu al een constant tekort aan is", aldus Craig Hagen, internationaal hoofd van staatszaken binnen Electronic Arts.


Onderwijs in het binnenland
Gamebedrijven willen de meest getalenteerde en vaardige mensen aannemen, waar ze ook vandaan komen. Wanneer Trump's immigratiebeleid het lastiger gaat maken voor deze bedrijven om deze werknemers uit het buitenland te halen, helpt het educatiebeleid van Donald Trump de binnenlandse kant ook niet volgens Hagen van EA.

In Trumps budgetvoorstel voor 2018 staan plannen om 9,8 miljard dollar, of 7,8 miljard euro, te bezuinigen op K-12 en hoger onderwijs. Hierdoor zal de specialisatie waar gamebedrijven naar op zoek zijn nog lastiger te verkrijgen zijn.

Digitale distributie
De handel binnen de game-industrie schuift steeds meer richting het digitale en weg van het fysieke. In het fiscale jaar 2017, dat in maart dit jaar eindigt, bedroeg digitale verkoop het grootste gedeelte van de verkoopcijfers van Take-Two (55 procent) en EA (61 procent).

Deze verschuiving wordt echter gehinderd door de huidige verspreiding van breedbandverbinding in de Verenigde Staten. The Verge noemde de concurrentie op de markt voor internetbedrading laatst "verbazingwekkend slecht". Ajit Pai, de nieuwe voorzitter van de Federal Communications Comissions onder Trump, geeft voorkeur aan de deregulering van de grote internetproviders. Hierdoor gaan grote bedrijven de internetverbinding in armere en kleinere wijken niet verbeteren, waardoor deze markt niet kan groeien.

Dit artikel delen

Over de auteur

Eline Oosterloo Van mainstream Hearthstone tot het obscure Drill Dozer: voor mij zijn alle games genieten!

Reacties

 • wie kopt hem in….?

 • EA's beleid is nog veel schadelijker voor de game-industrie.

 • Trumps beleid is schadelijk voor tal van industrieën, behalve degene die hij graag ziet floreren

 • Ik zou zijn dochter wel eens willen floreren ;)

 • :)

 • Trump wil zelf ook zijn dochter floreren!

 • HAhahaahahah

 • Je kan natuurlijk gaan klagen, maar wat EA ook zou kunnen doen is het hoofdkantoor verhuizen naar de EU. Stop met het ontwikkelen van games in de USA, dan zal het land het vanzelf merken (wanneer het te laat is).

 • Maar biedt kansen voor andere landen!

 • Precies! Dit is slecht voor de Amerikaanse game-industrie, en die talenten kunnen prima aan de slag bij een studio buiten Amerika.

 • Waarom is dit voor EA een probleem? Gezien hun creaties geven ze juist toch geen drol om talent, creativiteit en kwaliteit.

 • Ik denk toch eerder dat ze in de spiegel moeten kijken. Van hoe ze de laatste jaren de consument uitmelken met microtransacties en de kwaliteit games die ze uitbrengen is niet erg hoog.

 • Dan verhuis je de hele industrie maar naar Europa.

 • EA kan altijd nog naar Canada verhuizen als het moet, ze geven daar gigantisch veel belastingvoordeel aan media bedrijven.

 • Wat mensen weer niet begrijpen is dat Congress, niet de President bepaald wat het budget wordt. Trump kan alleen voorstellen doen, maar Congress kan gewoon kiezen om hem te negeren. En laat ik maar zeggen dat zelfs veel Republikeinen niet al te graag willen bezuinigen op dingen zoals onderwijs.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren