1. Zo ziet het Xbox One-dashboard eruit met de nieuwe update

Zo ziet het Xbox One-dashboard eruit met de nieuwe update

In een video geeft Microsoft meer details over de aankomende Xbox One-update, waarmee het uiterlijk van het dashboard op de schop wordt genomen.

De update, die nu beschikbaar is voor Xbox Insider-testers, zorgt ervoor dat het thuismenu opties toont om een laatst gespeelde game op te starten. Ook wordt een vriend voorgesteld die dezelfde game speelt, zijn er opties om de besturing aan te passen en worden tijdelijke deals uit de Xbox Live-winkel getoond.

In de linkerhoek van het scherm is ook een 'my games'-optie, waarmee spelers meteen naar hun volledige bibliotheek kunnen gaan. Daarnaast worden een aantal recent gebruikte apps en games getoond.

Deze en andere wijzigingen zijn te zien in onderstaande video. De update moet ergens de komende maanden voor alle Xbox One-gamers beschikbaar komen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

 • Top

 • Als het maar vloeiend loopt, natuurlijk wil het oog ook wat maar ik stoor me vaak aan de haperende menu's op consoles en trage telefoons/tablets etc.

 • Echt top, elke keer voordat ik gewend ben aan de nieuwe update, komt er weer een nieuwe…

 • Ik vind dit dus jammer, het huidige dashboard is nog niet zo oud en op de store na was het best snel. Nu zit je weer 3 uur te vogelen waar alles staat…

 • Ik was ook zeer tevreden over het huidige dashboard.. Iets te rap achter elkaar dit. Hopelijk is het alsnog terecht.

 • Komt heel vol en druk op me over…. too much.

 • Nice ff downloaden vandaag

 • Dat is het probleem met de Xbox One en PS4. Het wordt steeds onoverzichtelijker door al die onnodige randzaken zoals social media. imo.  Bij de Switch is het nu nog erg sober, overzichtelijk, less is more en clean. Al zie ik dat ook veranderen in de toekomst.

 • Pffff ik wordt echt doodziek van die aanpassingen. Ik vond het huidige menu prima zoals het was.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren