1. UFO 50 is een verzameling 8-bit games van makers Spelunky

UFO 50 is een verzameling 8-bit games van makers Spelunky

Diverse indie-ontwikkelaars werken samen aan de game UFO 50, waarin verschillende nieuwe 8-bit games worden verzameld.

De game wordt ontwikkeld door Derek Yu (Spelunky), Ojiro Fumoto (Downwell), Paul Hubans (Madhouse), Eirik Suhrke (Skorpulac) en Jon Perry (Time Barons) en moet vijftig verschillende games bieden in allerlei genres, van platformers tot shoot 'em ups. "Ons doel is om bekende 8-bit graphics met nieuwe ideeën en modern gamedesign te combineren", aldus de ontwikkelaar.

Volgens een FAQ van de aankomende game zijn de vijftig verschillende spellen in UFO 50 "een beetje kleiner dan de games uit de 8-bit generatie, maar wel echt volledige games en dus geen minigames. Alles uitspelen kan met gemak meer dan honderd uur duren." Ongeveer één derde van de collectie bevat multiplayermodi.

UFO 50 moet in 2018 op pc uitkomen. Andere, nog niet aangekondigde systemen moeten daarna volgen. Hieronder is de eerste trailer te zien.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren