1. Nintendo maakt plannen voor Gamescom bekend

Nintendo maakt plannen voor Gamescom bekend

Nintendo heeft hun programma voor de aankomende editie van Gamescom bekendgemaakt.

Voor fans die aanwezig zijn op de Gamescom in Keulen zijn er een aantal Switch- en 3DS-games speelbaar. Bezoekers kunnen aan de slag met het Metro en Sand Kingdom uit Super Mario Odyssey en Pokkén Tournament DX, Fire Emblem Warriors, Mario + Rabbids Kingdom Battle en de eerder verschenen games Splatoon 2 en Arms. Op Nintendo 3DS zijn Metroid: Samus Returns, Mario & Luigi: Superstar Saga + Bowser's Minions en Monster Hunter Stories speelbaar.

Verder zijn er Engelstalige streams beschikbaar via het Youtube-kanaal van Nintendo met liveshows van aankomende games. Hier worden ook presentaties uitgezonden met ontwikkelaars. Op woensdag 23 augustus om 15:00 uur is producer Yoshiaki Koizumi te zien tijdens een presentatie van Super Mario Odyssey en op 24 augustus om 12:00 uur zijn producer Yoshio Sakamato en creative director José Luis Márquez aan het woord over Metroid: Samus Returns.

Gamescom start dit jaar op dinsdag 22 augustus voor de pers. Consumenten kunnen de beurs van woensdag 23 augustus tot en met zaterdag 26 augustus bezoeken in Keulen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Lucas May Hoofdredacteur van Gamer.nl. Liefhebber van games met een mooi verhaal of sfeervolle wereld en groot fan van de gekheid die deze maffe industrie met zich meebrengt.

Reacties

 • Doet Sony eigenlijk mee aan de Gamescom?

 • Weten ze geloof ik nog niet. Het kan ook dat ze weer voor de Paris game week kiezen of alleen TGS en PSX nog dit jaar. Sony is niet zo'n fan van de gamescom omdat die zo dicht bij de E3 ligt qua tijd.

 • Hmmm. Eigenlijk zijn dus alleen de TGS en PSX een zekerheid. Op zich kan ik daar ook prima mee leven, vooral PSX.

 • Hier wordt niets aan games aangekondigd. Het aanbod blijft dus super karig. Nou ja hoop doet leven. Er is in ieder geval een Metroid Prime 4 logo.

 • Karig. :')

 • Oei Piet vlug bescherm jouw merk tegen slechte invloeden van buiten af, hel als je Chinees was dan had je zeker bij het 50 cent leger gezeten. Het is gewoon karig. En dat is not positief gezegd

 • Je vindt het wel erg k*t he, dat Ninty het goed doet?
  Wil je erover praten? :')

 • Helemaal niet, ik zou niets liever hebben dan een ninty naast mijn Ps4. Probleem is dat ik niet zo een fangirl als jij bent. Ik ben realistisch, ik geef om feiten. Feit is dat er heel wat meer games op de ps4 waren met release date dan met switch. En weer moet ik mijzelf herhalen ik word er echt kotsmisselijk van.

 • Meer rommel ja… Knack… :'D

 • Wat boeit het aantal launch games bij een release? Het is sowieso dom om gelijk op de eerste dag een console te halen, mede dankzij de zogeheten kinderziektes zoals bugs etc en een karige line-up van games. Momenteel heeft de Switch zat games om je bezig te houden, zowel retail als digitaal.

 • Consoles zijn al direct verouderd, als je hem nog later haalt dan is een Nintendo helemaal stok oud.

 • Voor mij is de Switch nog steeds niet aantrekkelijk. Online, apps, kinderziektes, game aanbod en game genre diversiteit.  Ik wacht nog wel een jaar. Alleen Mario als echte AAA first party titel is te weinig. Splatoon 2 en Arms heb ik geprobeerd en ik vind het niks.  Miljoenen denken er anders over. Nintendo doet toch iets goed, en gelukkig maar.

 • Al die extra kracht heeft veel van de krachtige consoles ook zoveel games opgeleverd he?  Iedere generatie is het telkens de zwakste console die het meest weet te verkopen. Opvallend?  Ik kan mij nog herinneren toen de PSP en de Vita kwamen…die zouden Nintendo failliet laten gaan. We weten allemaal dat die 2 gigantische flops waren. Waarom? Geen games die mensen aanspreken.  De Switch is dan wel geen ps4. Onmogelijk ook in zon kleine behuizing. Het is wel de sterkste handheld ooit gemaakt. Dus het is maar net wat je oud noemt. Maar het gaat om de games. Op dag 1 kwam al een game die beter is dan welke andere game dan ook op de ps4. Zolang er wat te spelen valt koopt men die console.  Het is eerder triest dat je door een bekrompen gedachte van power jezelf enorm tekort doet om de beste game van deze generatie te spelen.

 • Kijk Cerando…
  Heb je Richh z'n comment gelezen? Zo moet het. ;)

 • PS4 was de krachtigste en loopt nog steeds voor. De Xbox One en Wii U zijn door de PS4 ver achter zich gelaten. Dus dat gaat niet helemaal op.  En ja er zijn idd heel veel games technisch onmogelijk op een zwakke console. Daarnaast zijn graphics onderdeel van de ervaring en werken heel veel games niet zonder fatsoenlijke graphics.

 • 1 uitzondering dus in hoeveel generaties?  Sega > Snes
  N64 > ps1
  Xbox > cube >>> PS2
  Ps3 > 360 >>> Wii
  Psp >>> NDS
  Vita >>> 3DS  Nu de uitzondering
  PS4 > xbox one > Switch>> Wii u  En die uitzondering kan straks het raam uit want:
  Scorpio >> ps4 pro >> Switch  En tja als je denkt dat games niet werken of vermakelijk zijn door graphics heb je er geen kaas van gegeten. Jij wilt dus beweren dat een game op de ps4 automatisch beter is dan een game op de ps3?
  Mass effect zegt hallo…om maar een voorbeeld te noemen.  Als het puntje bij paaltje komt geven mensen niets om graphics. Ze willen gewoon een leuke game spelen.

 • @Ramirez
  Correlatie =/= causaliteit. Dus doe ajb niet alsof je het wiel uitgevonden hebt.

 • @Ramirez Ik zou trouwens de PSP geen flop noemen, 80 miljoen verkopen is zeker niet iets om je voor te schamen.  En wat betreft de library van de Switch, als je een Wii U hebt is een switch inderdaad nog niet heel interessant. Echter is de Wii U slechts 14 miljoen keer verkocht, dus veel mensen zullen de 'remakes' nog niet eerder hebben gespeeld.  Voor wie geen Wii U had valt er volgens mij niet zoveel te klagen. Binnen 5 maanden Zelda Botw, Mario Kart 8 deluxe, Splatoon 2, Arms als exclusives. Nog een groep Indies die heel goed samen gaan met een handheld, en dit najaar ook nog games als Mario+Rabidds, Mario Odessy en Xenblade 2. Dan heb je nog geen jaar na release al een best wel indrukwekkende line-up

 • Shuckles, die games die jij opnoemt zijn niet voor iedereen interessant.
  En ga aub WiiU remakes niet goedpraten. Dit is een messteek voor WiiU bezitters (ik niet) die opnieuw een volle mep moeten betalen voor verbeteringen. Nintendo zou er goed aan doen om WiiU games direct bij launch beschikbaar stellen in de Eshop, maarja dat krijgen ze nooit in èèn keer voor elkaar.  En ee Nintendo console koop je niet voor graphics of kracht. Ik dacht dat dat inmiddels wel duidelijk was.

 • Tuurlijk zijn die games niet voor iedereen interessant, op geen enkele console zullen alle games die uitkomen interessant zijn voor iedereen.  Ik praat 'remakes' ook niet goed, zoals ik al zeg is de console voor de kleine groep Wii U bezitters nog niet interessant. Niemand verplicht Wii U bezitters die games opnieuw te kopen.  Voor de grote groep mensen die nooit een Wii U hebben gehad zal er in het eerste jaar over de breedte wel behoorlijk wat interessante titels uitkomen

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren