1. Lancering Steam Direct levert zo'n duizend nieuwe games op

Lancering Steam Direct levert zo'n duizend nieuwe games op

De hoeveelheid games die op Steam worden geplaatst is de maanden enorm gestegen dankzij de lancering van Steam Direct. Er zijn zo'n duizend games op de service verschenen sinds 13 juni.

Steam Direct heeft Steam Greenlight vervangen. In plaats van dat ontwikkelaars stemmen van spelers moeten verzamelen, kan men voor een bedrag van 100 dollar hun games op de service plaatsen. Dit bedrag is volgens Valve nodig om neppe projecten te weren.

In de onderstaande statistieken van ICO Partners-ceo Thomas Bidaux is te zien hoe er in de afgelopen week maarliefst 215 nieuwe games verschenen. Dit in vergelijking met vorig jaar: in de eerste week van juli werden er maar 28 games op Steam toegevoegd.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

  • Valve maakt een steeds grotere rotzooi van steam maar ondertussen blijft hun omzet/winst groeien das een gevaarlijke combi.    Vroeger keek ik met regelmaat tussen de nieuwe releases om te kijken of ik iets nieuws of onbekends kon vinden.. echter sinds de poorten tot steam wagenwijd open zijn gezet voorzie ik mezelf via andere bronnen van informatie.    (edit buiten de shop om werkt steam overigens nog steeds prima hier en vind ik het wel een fijne service)

  • Hopelijk niet 90% stront dit keer.

  • meer dan dat.

  • Offtopic maar de reactie is geniaal!:    https://www.youtube.com/watch?time_co…

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren