1. PS4- en XOne-versies Dragon's Dogma: Dark Arisen komen in oktober

PS4- en XOne-versies Dragon's Dogma: Dark Arisen komen in oktober

Vanaf 3 oktober zijn de Xbox One- en PlayStation 4-versies van Dragon's Dogma: Dark Arisen verkrijgbaar.

De originele Dragon's Dogma verscheen in 2012 op PlayStation 3 en Xbox 360 en verkreeg al snel een schare groep fans. Het jaar daarna kwam een uitgebreidere versie van de game uit onder de naam Dragon's Dogma: Dark Arisen.

De PS4- en Xbox One-versies bevatten alle content van die versie van de game, waaronder het Bitterblack Isle-gebied. Onderstaande video toont hoe de game oogt.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

 • Iemand een lekker glaasje melk?

 • Ja echt he! mogelijk willen ze solliciteren bij team van Skyrim.
  Man man man wat word ik moe van all die remakes, opgepoetste versies etc etc. Hebben ze nou echt zo weinig fantasie om iets nieuws te maken?
  Of is het echt gewoon zoveel centjes wat ze ermee verdienen met weinig effort?

 • Het laatste.. de investering is laag en daarmede het risico klein. Ze hoeven dus maar een beperkt aantal units te verschuiven en het maakt dit soort projectjes rendabel.  Dat in combinatie met de torenhoge kosten die een nieuwe game maken met zich mee brengt zorgt ervoor dat uitgevers steeds minder risico durven te nemen. Wat overigens ook weer aan de gamers ligt want zei kopen liever COD deel 80000 en die remaster van skyrim voor de switch dan een originele titel. (IG bezoekers zullen daar minder tot die doelgroep behoren omdat 'wij' over het algemeen beter geïnformeerd zijn dan de gemiddelde gamer.)

 • Ik ben hier eigenlijk wel blij mee. Ik had hem destijds via PS+ voor mijn PS3 maar de framerate was om te huilen zo laag. Daardoor ben ik er toen mee gestopt. De gevechten waren zeker voor een RPG indrukwekkend maar ik kreeg schele koppijn van het gestotter.  Nu ga ik hem zeker halen. De game lijkt grafisch niet erg gepolijst maar het grootste struikelblok is hiermee wel opgelost lijkt het. Daardoor zin in deze remake.

 • Weet he wat het vieze is van de developer? Bij de release van de PC versie zijn de hoofd van de development dat ze keken naar de verkoop van de PC versie of er een kans was op een vervolg. Nu gaan ze nog steeds gewoon lekker door met uitmelken van het origineel op de PS4 en XONE zonder ook maar iets te laten weten over een deel 2.

 • Ik heb deze game afgelopen SteamWinterSale gekocht voor 12 eurootjes,  Ben ik toevallig van de week pas mee begonnnen.  Weet iemand of de PC ook een gratis update krijgt zoals skyrim?

 • Heb je hem op steam gekocht? want dan heb je deze nieuwste versie al.. deze was namelijk 15 jan 2016 gereleased. Heb je echter een fysieke kopie van het origineel gekocht heb ik geen idee of dit gratis geupdate wordt maar dat zou dan al tijdens de installatie moeten gebeuren me dunkt.

 • aha, het klopt inderdaad dat ik hem voor Steam hem (Steam winter sale ;) )  Heb net gelezen dat graphics-mods voor zijn dus ik ga me er even in verdiepen.  Voor de rest de 3 uurtjes die ik er in gestoken heb zijn tot nu toe bevredigend.  Deze game is echt volkomen onder mijn radar gevlogen sinds 2012 xD

 • Idd het was daarvoor een console exclusive. Nu krijgen de consoles de PC versie. Hij komt niet naar handhelds zoals de Switch.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren