1. Deathmatch komt naar Overwatch met exclusieve map

Deathmatch komt naar Overwatch met exclusieve map

Gisteravond heeft Blizzard twee Deathmatch-modi aangekondigd voor Overwatch.

Overwatch zal binnenkort een nieuwe gamemodus krijgen, genaamd Deathmatch. De modus is nu exclusief beschikbaar in de Overwatch Public Test Region (PTR) voor pc. Deathmatch kent twee versies, Deathmatch en Team Deathmatch.

In Deatchmatch spelen tot acht spelers tegen elkaar in een free-for-all, waarin de eerste speler die twintig punten behaald, het spel wint. Speler verdienen punten door kills te maken, maar verliezen een punt door dood te gaan, op welke manier dan ook.

Ook lanceert Blizzard een nieuwe map speciaal voor free-for-all Deathmatch, genaamd Château Guillard. Binnen de lore van de game ligt deze map in de buurt van Annecy in Zuid-Frankrijk en is de map vastgoed van Widowmakers familie.

In Team Deathmatch wordt een traditionele 6v6 matchup aangehouden.

Beide Deathmatch-modi zullen uiteindelijk naar alle platformen komen. De volledige versie van Deathmatch zal uitgebracht worden wanneer de modi succesvol getest zijn in de PTR.

Overwatch-director Jeff Kaplan legt uit dat er in eerste instantie gedacht werd dat Deathmatch "niet zou passen bij de game", omdat de studio de focus wilde leggen op objective-gebaseerde teammodi in Quick Play en Competitive. Echter heeft de Arcade-modus "nieuwe mogelijkheden gebracht voor ontwikkelaars om spelmodi te introduceren, die we anders nooit naar de game zouden brengen", aldus Kaplan.


Wat vind jij van Deathmatch in Overwatch? Laat het weten in de comments!

Dit artikel delen

Over de auteur

Eline Oosterloo Van mainstream Hearthstone tot het obscure Drill Dozer: voor mij zijn alle games genieten!

Reacties

 • Toch raar aangezien het hele spel gebalanceerd is rondom teamwork tussen de karakters. Echter lijkt het me wel een goede modus om bijvoorbeeld bepaalde helden te oefenen zonder dat je je team 'naait'.

 • Echt raar vind ik het niet. Veel dps heroes zijn gelijkwaardig, dus dat zou geen probleem moeten zijn. Je moet natuurlijk niet met mercy gaan spelen, maar dat lijkt me logisch.  Het is wel wat je zegt, goed om nieuwe heroes te oefenen. Maar dat kan ik quickplay natuurlijk ook gewoon.

 • Ja maar dan maak je dus een modus voor een beperkt deel van je roster das toch wel vreemd imo.

 • Handgun gameplay met mercy.  Ana Nano-boost op zichzelf? Support classes gaan inderdaad wel een beetje raar zijn in DM. TDM blijft een healer handig.

 • Maar je hebt nu ook Lucio ball, en met dar mei event had je ook dat iedereen alleen maar mei mocht spelen. Daarnaast heeft 1v1 ook niet alle heroes in de game zitten. Het komt dus wel vaker voor. Ik vind het in ieder geval niet raar;)

 • Maar dat zijn events toch? geen blijvende modi?

 • Volgens mij kan je ze wel nog spelen, en 1v1 is gewoon blijvend.

 • Het zijn geen blijvende modes, en 1 VS 1 is ook niet blijvend. Dit zijn tijdelijke events.

 • Ben zeer benieuwd naar de nieuwe widowmaker map.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren