1. Moderne N64-controller al ruim 65.000 dollar opgebracht via Kickstarter

Moderne N64-controller al ruim 65.000 dollar opgebracht via Kickstarter

Retro Fighters heeft met een crowdfundingcampagne voor een vernieuwde uitgave van de Nintendo 64-controller al een hoop geld binnengesleept.

De Kickstarter heeft inmiddels al meer dan 65.000 dollar aan donaties gekregen en dat bedrag stijgt nog altijd. Het doelbedrag stond op 13.000 dollar, wat dus al ruimschoots overtroffen is. De Kickstarter staat nog 28 dagen open. Op Retro Fighter's Kickstarter-pagina zijn vorderingen met het project en de donatiestand te volgen.

Het nieuwe ontwerp doet de middelste grip met de analoge stick weg. Die is nu op de linkerkant geplaatst, met daaronder een d-pad. Ook zijn er twee schouderknoppen, een turboknop en een clear-knop toegevoegd. Daarmee heeft de controller meer weg van moderne varianten als de Nintendo Switch Pro Controller en de Xbox One-controller. Zelfs een Nintendo 64-geheugenkaart en een Rumble Pak zijn bruikbaar met dit ontwerp.

De controllers zullen waarschijnlijk rond de 20 euro gaan kosten.

Dit artikel delen

Over de auteur

Bart Vermeulen Ik ben Bart en game al sinds het vingervlugge driejarige kind dat ik was op de NES van mijn broer. Retro games en zielvernielers als Dark Souls zijn mijn favoriete games, maar kan ook genieten van mensen in het water pleuren in RollerCoaster Tycoon. Voor het leven verslaafd aan Diablo 2. Mijn favoriete game is Metroid Prime.

Reacties

 • Bij de titel dacht ik even, dat wil je toch niet?! Maar deze ziet er redelijk ergonomisch uit. Al zou ik toch de voorkeur bij twee thumbsticks hebben, maar die had de N64 controller ook niet.

 • Dit ziet er goed uit en dat voor €20,-, maar zoals ik het lees is dit ding alleen compatible met de N64 zelf…
  Als ik er nou mee kon gamen op de Switch, dan was het wel interessant geweest…
  (Of lees ik ergens overheen?)  Edit:
  Zo te lezen is ie alleen te gebruiken i.s.m. de N64 of (als je een tussenstukje koopt via een externe verkoper) de PC.  Kortom: Leuk idee, slechte uitvoering.

 • welke n64 games ga je dan spelen op je switch? Dit is overduidelijk gemaakt voor zoals je aangeeft de N64 en Voor PC's die deze games gaan emuleren. Het is totaal niet bedoelt ter vervanging van je huidige pro controller o.i.d.

 • Ik wil alleen maar aangeven dat ik JUIST zou willen dat dat wel zo was. :)
  Ik zou gewoon alle Switch games willen kunnen spelen met die controller, niet alleen N64 VC games (in de toekomst).

 • Ik denk dat je dat juist niet wilt. Het gemis van o.a. de rechter thumbstick zul je snel merken. ;)

 • Daar zit wat in.
  Misschien een aangepast versie dan. :)

 • Een aangepaste versie van Switch games of zo? Want anders is het toch geen N64 controller meer? :-\

 • Geef mij maar gewoon de oude N64 controller als ik N64 games aan het spelen bent. True, de helft van die controller gebruik je nooit, maar ik vond dat ding lekker in de hand liggen en het s een mooie controller, lekker extreem ook.

 • Echt?
  Na lange gamesessies waren mijn handen die N64 controller echt zat! Minst comfortabele game controller die ik heb gehad :p

 • Het is best wel een kwestie van smaak en/of gewenning denk ik. Ik heb altijd een N64 gehad en voor mij is er dan ook niks mis mee. Wel vond ik het vervelend dat het pookje zo snel ging rammelen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren