1. Kirby bestaat 25 jaar en viert dat met een vrolijke video

Kirby bestaat 25 jaar en viert dat met een vrolijke video

Nintendo-personage Kirby bestaat dit jaar 25 jaar. Nintendo heeft daarom een video op internet geplaatst waarin we de Kirby-games krijgen te zien.

In de video passeren alle Kirby-games de revue, van Kirby's Dream Land op de Game Boy tot de aankomende Kirby-game voor de Switch. Verder worden onder andere Kirby Super Star, Kirby 64: The Crystal Shards en Kirby Air Ride getoond.

In totaal zijn er 29 Kirby-games in 25 jaar verschenen. Hoofdontwikkelaar van de Nintendo-franchise is HAL Laboratory.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

 • Te koop lopen met je eigen uitmelkerij en trots zijn ook nog.,

 • Edgar Davids is er niks bij ;)

 • Dat er veel Kirby games zijn valt niet te ontkennen.
  Wel zijn er veel verschillen soorten Kirby games, zoals: Adventure, Pinball, Tetris, Race & Strategie games, dus qua variatie in gameplay is het zeker geen FIFA-franchise, zeg maar.  Begrijp me niet verkeerd hoor, ik heb van alle Kirby denk ik 6 tot 8 games (uit)gespeeld en dat is in mijn ogen dan ook genoeg. :)
  Ik zou ze zeker niet allemaal hoeven te spelen.  Edit:
  Het filmpje is wel leuk in elkaar gezet. :)

 • Damn extace liever kirby melk dan bij elk bericht jou niks toevoegende comment.  Leuke serie en hopelijk mag het nog lang blijven !

 • Meteen weer persoonlijk worden zo triest.

 • Kirby uitmelkerij? Is elke serie met meerdere delen in jouw ogen uit melkerij dan?

 • Ik associeer Kirby ook niet zo degelijk met uit melkerij. Als iets uitgemolken wordt, dan wordt het in mijn ogen storend om weer een product van een dergelijke franchise voorbij te zien komen. Deze laten vervolgens vaak ook nog eens kwalitatief te wensen over om even lekker goedkoop te cashen. Dit heb ik niet met Kirby. Eerder met AC, COD, FC of Sonic.

 • Precies, uitmelkerij associeer ik met games waarvan er continu een nieuwe versie uit komt, die dan totaal niet vernieuwend is voor de franchise. Bij Kirby heb ik vaak het idee dat ze nieuwe dingen proberen en zo de games toch totaal nieuw aanvoelen. Maarja meningen enzo…

 • Nintendo is niet vies van melk, maar ze zorgen vaak wel voor even net een ander smaakje waardoor het geheel toch weer vernieuwend proeft. En dan heb ik het veelal over de Mario-spin-offs. Hun grote games omtrent franchises zijn altijd vernieuwend en barsten van de orignali- en kwaliteit.

 • Ik vind 29 titels binnen een franchise in 25 jaar gewoon erg veel en alhoewel de spel concepten gelukkig vaak wel origineel blijven is het personage kirby daardoor wat mij betreft uitgemolken.  Dat het een stuk minder hinderlijk is dan AC, CoD en andere jaarlijkse series is voor mij niet zo relevant. Mij definitie van uitmelken is dan ook anders dan die van jullie als ik naar de omschrijving kijk.

 • Qua aantallen heb je nog gelijk ook, maar gevoelsmatig voelt Kirby voor mij niet als melk. Jij kijk hier anders tegenaan en das prima. Wat is jouw definitie dan, if i kan be so bold?

 • Denk dat het verschil zit in het punt ergernis.  Ik vind dat wanneer een karakter zo vaak gebruikt wordt dat het je al behoorlijk aan het melken bent. 12 games in 25 jaar en een tof nieuw Nintendo karakter was stukken beter geweest.  Anderzijds is Kirby ergens ook een beetje een B karakter voor nintendo en is het ook wel weer logisch dat ze deze aan veel van hum games koppelen.

 • Je hebt ook wel een punt Extace, het verschil ligt hem zeker in de ergernis.

 • Kirby is al jaren hetzelfde, Yoshi ook. Mario varieert vaker.
  COD, AC, FIFA zijn ook jaren hetzelfde met nihile veranderingen. Overeenkomst is dat ze allemaal worden uitgemolken en het verschilt per persoon wanneer er een grens van ergernis wordt bereikt, maar bedrijven houden van cash cows en onze individuele mening boeit ze niks.  Kirby in de werelden van COD, AC en FIFA dat zou een verandering zijn (en andersom)

 • Tijd voor Paper Kirby dan maar?

 • Toch zit er qua gameplay meer verschil tussen Kirby games, dan tussen COD/FIFA games.
  Daar kun je niet omheen lijkt me..

 • Laat het verschil maar eens zien.  Of doe geen moeite, want het is allemaal uitmelkerij.

 • Paper Kirby is geen goed idee, want dat is uitmelken van de paper serie. Idem voor wolly. Verzin iets nieuws.

 • Als je zelf niet ziet dat Kirby games qua gameplay meer variatie bevatten dan COD/FIFA games, dan ben je of heel koppig of blind.
  No offense, maar even serieus…

 • Laat het dan maar zien.
  Filmpje van boven zie ik geen variatie, steeds hetzelfde liedje.
  Eigen game ervaringen zijn hetzelfde, of ik moet steeds dezelfde game hebben gespeeld.  Als ik niet meer reageer, laat het dan maar weten bij een ander bericht. Komem elkaar vast wel weer tegen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren