1. De vroege ontwerpen van Pokémon Red en Green - Video

De vroege ontwerpen van Pokémon Red en Green - Video

In een video toont Game Freak vroege ontwerpen en concepttekeningen van eerste Pokémon-games.

In de video kunnen we onder anderen schetsen zien van de eerste Pokémon-games die Pokémon-director Shigeru Ohmori tijdens vergaderingen tekende.

"Veel van de pokémon uit Pokémon Red en Green zijn meteen in pixelart getekend. Er waren dus helemaal geen concepttekeningen voor deze pokémon", legt Shigeru Ohmori uit.

Ook vertelt Junichi Masuda, producer, director en composer van de Pokémon-serie, over de stappen tijdens het ontwikkelproces van oude Pokémon-games. Zo toont hij documenten van de originele plannen voor Pokémon Red en Green. De director vertelt:

"Ik heb zelfs deze originele plannen nog liggen, het is bijna een dagboek. Ik schreef mijn ideeën hier op over de Pokémon-games voor die dag en heb de datums erbij geschreven."

Verder laat Game Freak concepten zien van meer recente Pokémon-games. Zo onthult Shigeru Ohmori ontwerpen van Pokémon Black en White, die het niet in de games gebruikt zijn, maar later toch een plekje kregen in Pokémon X en Y.

Bekijk hieronder de exclusieve beelden van Game Informer.

Dit artikel delen

Over de auteur

Eline Oosterloo Van mainstream Hearthstone tot het obscure Drill Dozer: voor mij zijn alle games genieten!

Reacties

  • Interessant! :)

  • Dit soort shit vind ik altijd boeiend om te zien! Maar soms wel bitter-sweet, want vaak laten ze ook toffe concepten en ideeën zien die de game uiteindelijk niet gehaald hebben.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren