1. Update: Bouw je eigen Xbox One-controller met Xbox Design Lab

Update: Bouw je eigen Xbox One-controller met Xbox Design Lab

Update: Inmiddels is de dienst gelanceerd en kan iedereen in Nederland een eigen controller ontwerpen en bestellen. Een zelfgemaakte controller kost minimaal 79,99 euro. Voor extra's betaal je wel een paar euro's meer, maar verzendkosten is in ieder geval gratis. Wij hebben al een InsideGamer-versie van de Xbox One-controller gemaakt. Gooi vooral je eigen creaties in de comments!

Origineel bericht: Eindelijk kunnen we ook in Nederland onze eigen Xbox One-controllers ontwerpen. De service moet namelijk vandaag hier beschikbaar worden gesteld.

De service werd gisteren tijdens Microsoft's Gamescom-presentatie voor twintig Europese landen aangekondigd, waaronder Nederland. In onder andere de Verenigde Staten en Frankrijk was de service al een jaar beschikbaar. Hoewel Design Lab meteen te gebruiken moet zijn, is de Nederlandse versie van de website zover bekend nog niet online.

Spelers kunnen hun eigen Xbox One-controller samenstellen met Design Lab, waaronder de kleuren en de materialen waarmee de diverse knoppen op de controller worden gemaakt. Een controller kan dan voor minstens 80 dollar besteld worden en thuis geleverd worden, al kan die prijs omhoog lopen wanneer er extra materialen worden geplaatst.

Tot slot kunnen mensen ook hun Gamertag op de controller laten zetten. Op Gamescom deze week kunnen speciale controllers met een Gamescom-tekst worden gemaakt. Ga jij een prachtige roze Xbox One-controller maken, of toch een felle oranje?

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

 • Goede stap, hoewel kiezien voor koppen op andere plekken ook wel handig zou kunnen zijn.

 • ''hoewel kiezien voor koppen''  Het is nog vroeg he!

 • Jeetje, die hele zin is verkracht.

 • Gelukkig is het maar een reactie. Als ie daadwerkelijk zijn controller zou hebben laten aanpassen zou hij misschien keuzes gemaakt hebben die hij eigenlijk niet wil door de verkeerde opties aan te vinden. Ook lachen :D

 • Ik heb het eens geprobeerd maar je zit zo over de honderd euro heen. Dan kun je toch beter voor de elite-controller gaan, deze kost tegenwoordig ook "slechts" €119 als je even goed zoekt.

 • waar dan? ik heb 'm nog niet voor die prijs kunnen vinden…

 • Maar dan heb je nog steeds geen custom made (en dus originele) controller die volledig aan jouw wensen is aangepast…

 • Vind er genoeg aan aan te passen, lengte van de sticks, mapping via een app, paddles, etc. Kleurtjes kunnen me gestolen worden. Als ik bij scuf kijk ben ik daarvoor al gauw 200 pond kwijt.

 • Ik hou het wel bij pro scuf controllers. Beetje teleurstellend dit.  De controllers van scuf zijn gewoon originele controllers maar kunnen op veel meer fronten aangepast worden incl extra flappads aan de onderzijde.

 • Als playstation bezitter vindt ik dit best vet. Graag ook zo een site voor mijn dualshock controller.

 • Ooit bij scuf gaming gekeken? Kun je zowel xbox als ds4 controller customizen zoals je zelf wilt en heb je paddles (extra knoppen "onder" je controller). Prijs is een stuk hoger. Maar dan heb je ook echt wel een goeie controller. Ik zou niet meer zonder kunnen namelijk :)

 • Scuf idd.
  Beste controllers die je maar kunt kopen voor de xbox en PlayStation.
  Je kunt alles aanpassen van de kleur van je knoppen, de grip en texture van de controllers (military grip is erg prettig), je type sticks, hairtriggers en idd de paddles die je een enorm voordeel geven in online games.  Een beetje scuf kost wel zon 200 euro incl alle bijkomende kosten dacht ik. Maar je zal niet teleurgesteld zijn. Hoop dat ze ook nog 1 maken van de Switch pro controller.

 • Ik heb sinds kort een nieuwe, de Impact (heeft 4 paddles ipv 2) omdat mijn oude kapot is gegaan (te vaak laten vallen) en ik heb nu ook de military grip, die raad ik ook zeker weten aan. Ik had hiervoor de scuf 4ps en die had nog een soort rubbere grip. Maar na ongeveer een jaar begon dat bij mij los te laten (ik heb altijd nogal last van zweethanden xD) want dat zit erop geplakt. Met de militairygrip die ik nu heb zie ik dat echt niet gebeuren. De paddles zijn overigens "vervangende" knoppen voor kruisje,vierkantje, driehoekje en rondje.(de officiele kun je ook nog gebruiken), voordeel hier van is.. bijvoorbeeld bij shooters, waar de meeste mensen hem voor gebruiken, je hoeft je rechter duim niet meer van je stick af te halen waardoor je een klein voordeel hebt.  en inderdaad, je moet wel op zo'n minimaal 200 euro rekenen, prijzen verschillen per kleur van de controller (zitten overigens wel hele toffe tussen), en dan nog wat voor andere extra dingen je erop wilt. Je kunt er bijvoorbeeeld ook een remapping op zetten, dan kun je zelf de paddles veranderen, dus dan kun je de linker paddle ipv X, Driehoekje laten worden… ik noem maar ff wat… maar dit kost uiteraard wel weer extra. Ik heb dit er zelf niet op zitten want vind de standaard layout wel fijn en logisch, dit omdat ik voornamelijk shooters speel.

 • Zijn zat sites voorwaar je je ps4 controller kunt laten aanpassen naar wat jij wil.

 • Scuf is ver uit het beste. Ze passen niet alleen maar kleurtjes aan. Ze maken van de originele controllers een echt pro controller voor toernooien. Alle pro's in gameland gebruiken scuf.  Ooit 1 geprobeerd?

 • Voor dat geld heb je 2 controllers. Beetje jammer voor een kleurtje zo duur.

 • Maar nog steeds 2 standaard controllers… Veel veter om je eigen originele shit te hebben die niemand anders heeft toch

 • Top service.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren