1. Konami onthult Gamescom-trailer PES 2018

Konami onthult Gamescom-trailer PES 2018

Konami heeft tijdens Gamescom 2017 een trailer onthuld van Pro Evolution Soccer 2018.

In de trailer zijn korte fragmenten uit de game te zien. Eerder deze maand is een trailer uitgebracht waarin de wedstrijd tussen Argentinië tegen Brazilië van 9 juni 2017 naagebootst is in de visuele stijl van PES 2018.

PES 2018 komt uit op 12 september voor PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One en pc. Bekijk hieronder de nieuwe trailer.

Dit artikel delen

Over de auteur

Eline Oosterloo Van mainstream Hearthstone tot het obscure Drill Dozer: voor mij zijn alle games genieten!

Reacties

 • Met zo'n cover kan je zeggen dat de game beetgaar is.

 • Kwaliteit. Als je dit vergelijkt met de trailer van Fifa, tja. Zorgwekkend voor FIFA.

 • Zeker en tenmiste ingame kwaliteit. Fifa alleen maar cinematic shit om de consumenten weer fout te beiinvloeden.

 • Ik vind het dit jaar wel erg opvallend hoe weinig "in-game"-beelden EA van FIFA 18 laat zien. Ik heb het idee dat dit voorgaande jaren toch echt anders was. Daaruit trek ik de conclusie dat er dus niets nieuws valt te zien, wat ik enorm jammer vind. Ik kies ieder jaar voor FIFA maar je begint je ieder jaar toch steeds weer aan dezelfde dingen te irriteren. Ik vind PES er mooi uitzien maar ik vind het een enorm lastig spel, vooral qua besturing. Alleen al om andere spelers vrij te laten lopen. Bij FIFA is dit gewoon de schouderknop. Dit vind ik erg prettig werken. Ik heb zo'n trial van PES 17 geprobeerd maar naar mijn weten moet je een combinatie van knoppen indrukken om je teamgenoot een loopactie te laten maken. Ik vind dit niet lekker werken en dus lukt het mij niet om er een lekker gevoel aan over te houden omdat de aanvallen erg voorspelbaar verlopen. Maar misschien doe ik iets verkeerd?  Goed, terug naar de moraal van het verhaal. Ik hou mijn hart vast dit jaar voor FIFA. Ik wacht nog even met de aanschaf. En anders aan de vingergymnastiek (sorry voor de woordkeus) om die controls onder de knie te krijgen om m'n teamgenoten in beweging te krijgen…

 • Het is idd even wennen om je teamgenoot weg te sturen, maar deze optie gebruik je maar een paar x in een wedstrijd, tenminste ik wel. Fifa is idd nog afwachten. Ze laten echt niks zien tot nu toe.

 • Woensdag komt er veel meer info vrij, schijnt dat je een soort fifa street modus krijgt. Alleen las ik ergens anders weer dat dit tot nu toe alleen voor the Journey modus is. Maar qua vernieuwingen is het karig en gewoon slecht. Ben benieuwd wat ze woensdag laten zien want ze zeggen dat ze wederom weer gaan uitpakken. (ben alleen bang dat het weer enkel om FUT gaat).

 • Daarom verkoopt fifa ook meer vriend. Het is meer een mainstream game. Veel simpeler om te spelen. Maar ik raad je aan 30 augustus de nieuwe offline demo van pes 2018 eens echt doorgrondig te spelen. Begin gewoon op makkelijk niveau, en later op een hogere moeilijkheidsgraad. De gameplay geeft je gewoon veel meer voldoening.

 • Er is wat ingame footage getoond van FIFA. Is heel erg donker, klopt totaal niet. Niet van onder de indruk (ook gameplay wise niet). • Ben benieuwd naar de demo op 30 augustus.

 • Waarom zet iedereen pes zo op een voetstuk? Dat verdienen ze echt niet na de afgelopen jaren.  Ze hebben afgelopen jaren behoorlijk wat fouten gemaakt met pass-assistance en het schieten wat echt te makkelijk is en de keepers. De beelden zijn aardig… voordat het spel uitkomt is dat al jaren zo… vaak veranderen ze iets vlak voor release wat de game minder leuk en diepgaand maakt.. ik hoop al jaren dat we een pes op topniveau krijgen. Maar elk jaar valt het na een x aantal wedstrijden toch weer tegen.. in pes 16 was de scripting echt kut en in 17 was het niet meer leuk doordat het schieten te simpel werd met finesse shot.  Pes is echt wel mijn voetbalgame, maar er moet echt wat moois neergezet worden, wil ik hem weer kopen.  Anders toch maar fifa. Geen tijd tijd en moeite voor de licenties (prima te doen met een option file bij pes, maar toch weer even wat werk). En met fifa kan ik met sliders de boel aanpassen om hem best goed speelbaar te krijgen. Het schieten is daar beter uitgewerkt en de pass assistance is daar minder aanwezig, plus de keepers zijn daar beter geprogrammeerd dan in pes de afgelopen jaren.  Dus ik zeg: pes 2018 maak het aub waar. Wees het spel waar ik al jaren op wacht!

 • Kijk dat dit voor jou geld prima maar Pes is de beste footie sinds 2015. En dit komt van iemand die beide games iedere jaar koopt.
  Ik begon met voetbalgames sinds ISS Pro Evolution Soccer. Deze speelde ik tot Pes 6 daarna kocht ik fifa 07 tot 15. Daarna heb ik ieder jaar beide games gekocht. En sinds 15 is er bar weinig veranderd aan Fifa sterker nog ik heb dit jaar de beta gespeeld en het enige wat veranderd is, is het dribbelen en de sfeer in het stadion. Fifa is alleen goed in online modes, wat fut betreft en pc. Maar Pes is beter in de rest wat betreft: offline en gameplay.  Passing is juist wat super is bij pes er word gelet op iedere detail en helemaal vanwege de Barca licentie ze hebben zelfs tiki taka tactics erin gedropt! Pes is sinds 2015 veel beter en dit komt niet alleen van mijn kant maar ook 9/10 websites die reviews doen!

 • Keepers zijn totaal niet beter in fifa 18. Wat het schieten ben ik het helemaal met je eens. En de crossballen in pes 17 waren te overpowered. Gelukkig is dit in pes 2018 eruit gehaald. Dit was al merkbaar in de beta, en zal straks in de demo van 30 augustus die erg dicht bij de final versie zit nog beter zijn uitgewerkt. Ik kan niet wachten. Pes blijft gewoon de game met de veel betere gameplay.

 • @RvP32, heb je de online-beta niet gespeeld? Die was echt goed te doen al hoor!

 • Ja zeker geprobeerd. Dribbelen was goed, passen ook beter dan 17. Voelde minder geassisteerd. In 17 met PA op niveau 1 was het passen te makkelijk en werd er veelal online alleen maar pingpong gespeeld… gaap. Maar schieten, vond ik met finesseshot weer simpel voelen. Te makkelijk scoren. Vorig jaar begonnen met pes en na paar maanden verkocht. Het gevoel wat ik vroeger had als ik scoorde met pes: opspringen van de bank, vuist omhoog, dat was er in 17 in elk geval niet. Je wist eigenlijk met finesse dat hij er altijd in ging.  Dus maar fifa gekocht. Fifa heeft weer andere problemen, maar het scoren voelt meer bevredigend.  Pes 18 geeft mij hoop naar aanleiding van de beta, maar ik heb het gevoel dat pes behoorlijk opgehemeld wordt en dan vooral om fifa naar beneden te praten….  Op andere fora hoor ik dat de demo (naar aanleiding van de world tour van pes) weer een beetje dumbed down is… passen makkelijker, snelheid van spel is weer omhoog… bal physics zijn minder dan in beta… reden die op de dora genoemd worden: spel wordt makkelijker gemaakt om de fifaklanten te overtuigen pes te kopen.  Ik hoop dat die berichten niet waar zijn. Ik hoop dat pes de stappen in de uiteindelijke versie waar kan maken.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren