1. Half-Life-schrijver plaatst verhaal Half-Life 2: Episode 3

Half-Life-schrijver plaatst verhaal Half-Life 2: Episode 3

Marc Laidlaw, schrijver van de Half-Life-games, heeft een jaar nadat hij Valve heeft verlaten de verhaallijn van Half-Life 2: Episode 3 geplaatst op zijn website.

De tekst die Laidlaw heeft geplaatst betreft een klein deel van het plot voor de nooit verschenen episode van Half-Life 2. Personages Gordon en Alyx keren weer terug en achtervolgen de Borealis, wat uiteindelijk leidt tot een confrontatie met de G-Man.

De website van Laidlaw is op dit moment offline vanwege de vele bezoekers, maar de tekst is te lezen als archief-formaat of op Github.

Recent kreeg de eerste Half-Life na negentien jaar een update op Steam om bugs op te lossen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Hoop nog steeds dat HL3 er ooit een keer gaat komen… Zo maar eens die verhaallijn van HL2E3 kijken dan want daar ben ik ook wel benieuwd naar!

 • HL3 (in welk format dan ook) gaat er niet komen zolang Valve genoeg geld verdiend met hun andere games/activiteiten.
  Het risico voor Valve is veels te groot dat HL3 het bedrijf economisch kan schaden doordat de game niet aan de torenhoge verwachtingen kan voldoen. Aangezien Valve ook weinig/geen vergelijkbare games in jaren gemaakt heeft is die kans ook erg groot (ze beschikken nu gewoon niet over de expertise en kennis om een HL1/2-achtige game te kunnen maken, op dat niveau wel te verstaan).
  Er is een filmpje op Youtube waarin alle reacties van Gabe Newell over HL/episode 3 in chronologische volgorde geplaatst zijn (jaren 2006 - 2015). Je ziet daarin ook gewoon dat HL3 minder belangrijk voor hem werd na alle andere successen van Valve, zelfs tot op het punt dat hij het waarschijnlijk als een serieus bedrijfsrisico ziet.
  Ik las onlangs dat ex-medewerkers van Valve pogingen gedaan hebben om nieuwe HL projecten te starten maar dat -uitgerekend- Gabe deze heeft tegengehouden (wat hij ook kan als CEO). De Valve uit 2004 is een andere die die van 2017.
  maw: gaat niet gebeuren!

 • HL3 komt als de technologie er dus danig aan toe is.
  Ik denk dat Gabe wacht op het juiste moment, we weten immers al dat ze bezig zijn met VR-testen te doen.
  Mij zou het wel fantastisch lijken als ze de 3-Box random online gooien.
  3 games: Left For Dead 3, Portal 3 en Half-Life 3. Voor $60. Allemaal met VR mogelijkheden, en ook zonder.
  Gewoon, zonder aankondiging voor de grote dag, maar dat iedere steamgebruiker het ziet op de release.
  Moet je de gekte maar eens voorstellen als dat gebeurd.

 • Welke technologie je er ook aan koppelt: Valve moet zelf eerst in staat zijn (en willen) om een grote verhaal gedreven singleplayer game te maken. De laatste keer was volgens mij in 2011 met Portal 2.
  Bovendien hebben ze de kans gehad om met de Steambox nieuwe hardware/technologie te pushen middels een grote IP, dat hebben ze toen ook niet gedaan.
  Nee er is geen enkele reden te verzinnen waarom Valve HL3 zou gaan maken.  Je idee om zonder aankondiging 1 van die 3 games te lanceren is wel gaaf, maar zoveel lef hebben ze niet!

 • Net even alles gelezen en mijn eerste reactie is 'zonde'. Er zat zoveel potentie in het HL universum en het is zonde dat dit niet in gamevorm is uitgewerkt.
  Wel prettig dat we na 11 jaar weten hoe Episode 3 (waarschijnlijk) zou eindigen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren