1. Update: Pagina van Game of Thrones-spel van Bethesda is nep

Update: Pagina van Game of Thrones-spel van Bethesda is nep

Update: Lee Henderson van Target heeft aan de website Comicbook.com laten weten dat de Game of Thrones-game van Bethesda niet echt is: "Dit is geen echt product - het spijt ons voor de verwarring."

Op dit moment zijn er twee officiële Game of Thrones-games verschenen. Atlus bracht een actiegame naar Xbox 360 en PlayStation 3 en Telltale maakte een episodische adventuregame gebaseerd op het verhaal.

Origineel bericht: De Amerikaanse winkelketen Target heeft een pagina op zijn website die 'Bethesda: Game of Thrones' heet.

Uitgever Bethesda heeft vooralsnog geen game gebaseerd op de populaire HBO-serie aangekondigd. De pagina op de website heeft verder geen details, screenshots of een boxart voor de mogelijke game.

Hoewel Bethesda, de ontwikkelaar van onder andere de The Elder Scrolls-franchise, in het verleden de licentie voor Game of Thrones heeft afgeslagen, gingen er wel geruchten dat het bedrijf aan een game gebaseerd op de serie zou werken. Voor E3 gingen de geruchten dat Bethesda aan een gelicenseerde fantasygame zou werken met de codenaam Statfield.

De Game of Thrones-serie is gebaseerd op de boekenreeks A Song of Ice and Fire van schrijver George RR Martin. Vandaag is de laatste aflevering van het zevende seizoen op HBO verschenen. Alleen een achtste seizoen staat nog op de planning.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

 • TES6: GoT? :D

 • Dat zou wel een aardige klapper zijn als dit daadwerkelijk waar is!

 • Ik ga deze serie missen :'(  Ik verwacht in seizoen 8 een bitterzoet einde zoals bij inspiratiebron: The Lord of the Rings.

 • Ja, al moet ik zeggen dat deze seizoen in sommige fronten iets te gehaast voelde. Wat vooral meeste mensen dwars zit, zijn de teleportaties van onze hoofdpersonenXD

 • Ben ik met je eens! Dit seizoen is niet het beste seizoen. Ik vond imo seizoen 5 het minst goed.

 • Ik denk dat een game hiervan niet zo tof zal worden als de serie. Maar goed, we zullen misschien wel verrast worden.

 • Vast niet. Maar als het de kwaliteit benadert van de Elder Scrolls serie met een verhaallijn niet gebaseerd op de televisieserie zou ik al heel tevreden zijn,

 • Waarom zou je het spel gaan vergelijken met de serie? Stel ze maken precies waar we op hopen: een open world rpg in de stijl van TeS maar in de wereld van AsoiaF, dan is het dus sowieso de vraag of het uberhaupt wel in dezelfde tijd afspeelt als waarin de tv-serie zich afspeelt. Eigenlijk hoop ik van niet, want dan krijg je models/voice actors van karakters waar je 7-8 jaar naar gekeken/geluisterd hebt in de serie die misschien ineens heel anders zijn. Liever een heel ander tijdperk, desnoods Roberts Rebellion, of nog verder terug. Ook al hoop ik wel dat er ook nog wat te doen gaat zijn ten noorden van de muur.
  In ieder geval, als het wordt waar we op hopen, dan denk ik wel dat het echt goed zou kunnen worden. En dan zelf een karakter zijn wat je enigszins zelf uitkiest, zodat je 'als jezelf' kunt spelen in het spel. Een hedge knight oid

 • "Waarom zou je het spel gaan vergelijken met de serie"… Uhm omdat het op dezelfde boeken gebaseerd wordt? Lijkt me niet zo vreemd.

 • Uhm.. uhmm.. uhmmmmm, vergelijk het spel (wat blijkbaar niet bestaat) dan met de boeken i.p.v. met de serie? Of uhmm.. gewoon nergens mee vergelijken maar gewoon kijken of het mooi aansluit op de rest? Of euhm, gewoon niet zo bijdehand doen?

 • Niet erg, zou de ontwikkeling van TES 6 waarschijnlijk alleen maar in de weg staan. En ik zie liever een nieuwe Elder Scrolls verschijnen, al denk ik dat ik eerder mijn kleinkinderen vast mag houden dan die game.

 • gelukkig

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren