1. PUBG heeft meeste spelers tegelijkertijd op Steam, verslaat Dota 2

PUBG heeft meeste spelers tegelijkertijd op Steam, verslaat Dota 2

PlayerUnknown's Battleground is zo populair dat het spel gisteren de meeste spelers tegelijk online had op Steam.

Daarmee heeft de game tijdelijk Dota 2 en Counter-Strike: Global Offensive verslagen, de games die normaliter de meeste spelers tegelijkertijd hebben. Er waren bijna 900.000 spelers tegelijkertijd die PUBG speelden.

De game is de afgelopen maanden steeds populairder geworden dankzij populariteit bij streamers en YouTubers. In de game worden honderd spelers op een grote map geplaatst en moet men proberen als laatste over te blijven. Later dit jaar komt de game ook naar Xbox One.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

 • Het is soms wel lachen! Enige frustraties die ik in het spel heb is de wapen accuracy. Veel momenten gehad dat ik iemand van achter kon verassen en mijn mikpunt precies op hem zit, maar de spread van mijn wapen is zo hoog dat alles mist:(

 • Terecht, goed om te zien dat een game met vernieuwende gameplay (ook al is het een op een gejat en verbeterd van H1Z1) het zo goed doet. Het is hier en daar nog redelijk buggy maar ik gun deze game een hele succesvolle carriere. Hopelijk komt hij snel naar de PS4.

 • Dan is H1Z1 KoTK ook gejat van Dayz en Arma Mods :P H1Z1 was er niet mee begonnen dus :P

 • Mwahhhh, niet helemaal mee eens. Dayz had echt een andere gameplay maar het heeft er kwa kern wel veel van weg. Volgens mij was H1Z1 echt de eerste die een officiele Battle Royale gamemodus commercieel naar buiten bracht (correct me if I'm wrong).  De Arma mod zou inderdaad best eens de eerste kunnen zijn die met het concept, zoals we het nu in H1Z1 en PUBG zien, kwam.

 • Nee DayZ en Arma Games hadden al lang before H1Z1 een Battle royal Mode dus :)
  Zelf GTA Online had a King of the Hill Mode before H1Z1 dusja :P

 • Uuuh, nergens om hoor, maar van alle games die jullie nu noemen, is de Battle Royale modus in al die games bedacht door de maker van PUBG. Dus hoe kan hij iets gejat hebben wat hij zelf bedacht heeft. (Alles gebaseerd op het Japanse verhaal natuurlijk). Zoek het maar op, op de wiki van Playerunknown. Al die games staan in zijn portfolio.

 • @marc: Thanks captain obvious  @Drake: Volgens mij was het in DayZ en Arma een mod, sinds H1Z1 is het echt commercieel gegaan. Mijn punt is vooral dat het een geweldige, vernieuwende gamemodus is die al best wel een tijdje bestaat maar nu pas bij de massa bekend wordt, daar wordt ik happy van :)

 • Mod of geen Mod H1Z1 was er niet mee begonnen thats all XD

 • Wat mij betreft de leukste en beste multiplayer game sinds jaren :)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren