Zwaardere straffen voor asociale Overwatch-spelers

Nieuws | -

Blizzard Entertainment gaat Overwatch-spelers die ongewenst gedrag vertonen zwaarder bestraffen.

Jeff Kaplan, director van Overwatch, vertelt in een post op het officiële Overwatch-forum dat Blizzard Entertainment werkt aan het verbeteren van het bestraffingssysteem van Overwatch. De fans geven al sinds de lancering van de game aan last te hebben van een sociaal giftige community.

"We willen binnen een korte tijd overgaan naar een systeem waarin spelers niet langer het zwijgen wordt opgelegd, maar tijdelijk of zelfs permanent verbannen worden. Ook willen we op langere termijn een systeem introduceren dat positief gedrag beloond", aldus Kaplan. Ook vertelt hij dat mensen die extremer gedrag vertonen eerder en zwaarder bestraft zullen worden.

Dit is een poging van Blizzard Entertainment om de algemene spelervaring te verbeteren en de Overwatch-community aangenamer te maken voor degenen die wel op een gewenste manier met andere spelers omgaan.

Overwatch is niet de enige game die last heeft van een toxic community. Ook andere multiplayer-games zoals League of Legends hebben veel spelers die anderen het gameleven zuur maken. Riot heeft bij deze moba al talloze pogingen gedaan de asociale spelers te bestraffen en positief gedrag te belonen. Zo kunnen spelers boosdoeners raporteren en werden kon de community zelf deel uitmaken van de Tribunal, waarin geraporteerde spelers beoordeeld werden.

Niet lang geleden is ook het bestraffingssysteem van League of Legends veranderd door meer bans uit te geven in plaats van een chatverbod op te leggen en deze straffen langer door te zetten. Daarnaast ontvangen spelers die consistent goede beoordelingen van hun medespelers krijgen onder anderen lintjes bij hun naam, waardoor andere mensen uit de community direct kunnen zien dat zij over het algemeen prettige teamgenoten zijn.

Heb jij ervaring met toxic communities in games? Wat vind jij van de strengere straffen die Blizzard op gaat leggen? Laat het weten in de comments!

Overwatch is beschikbaar voor PlayStation 4, Xbox One en pc.


Plaats een reactie


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.