1. Zwaardere straffen voor asociale Overwatch-spelers

Zwaardere straffen voor asociale Overwatch-spelers

Blizzard Entertainment gaat Overwatch-spelers die ongewenst gedrag vertonen zwaarder bestraffen.

Jeff Kaplan, director van Overwatch, vertelt in een post op het officiële Overwatch-forum dat Blizzard Entertainment werkt aan het verbeteren van het bestraffingssysteem van Overwatch. De fans geven al sinds de lancering van de game aan last te hebben van een sociaal giftige community.

"We willen binnen een korte tijd overgaan naar een systeem waarin spelers niet langer het zwijgen wordt opgelegd, maar tijdelijk of zelfs permanent verbannen worden. Ook willen we op langere termijn een systeem introduceren dat positief gedrag beloond", aldus Kaplan. Ook vertelt hij dat mensen die extremer gedrag vertonen eerder en zwaarder bestraft zullen worden.

Dit is een poging van Blizzard Entertainment om de algemene spelervaring te verbeteren en de Overwatch-community aangenamer te maken voor degenen die wel op een gewenste manier met andere spelers omgaan.

Overwatch is niet de enige game die last heeft van een toxic community. Ook andere multiplayer-games zoals League of Legends hebben veel spelers die anderen het gameleven zuur maken. Riot heeft bij deze moba al talloze pogingen gedaan de asociale spelers te bestraffen en positief gedrag te belonen. Zo kunnen spelers boosdoeners raporteren en werden kon de community zelf deel uitmaken van de Tribunal, waarin geraporteerde spelers beoordeeld werden.

Niet lang geleden is ook het bestraffingssysteem van League of Legends veranderd door meer bans uit te geven in plaats van een chatverbod op te leggen en deze straffen langer door te zetten. Daarnaast ontvangen spelers die consistent goede beoordelingen van hun medespelers krijgen onder anderen lintjes bij hun naam, waardoor andere mensen uit de community direct kunnen zien dat zij over het algemeen prettige teamgenoten zijn.

Heb jij ervaring met toxic communities in games? Wat vind jij van de strengere straffen die Blizzard op gaat leggen? Laat het weten in de comments!

Overwatch is beschikbaar voor PlayStation 4, Xbox One en pc.

Dit artikel delen

Over de auteur

Eline Oosterloo Van mainstream Hearthstone tot het obscure Drill Dozer: voor mij zijn alle games genieten!

Reacties

 • Ik hoop dat ik niet gestraft ben.

 • Hey Kotter van de Pu site naar de Insidegamer site…..
  Welkom he…

 • Vanavond weer lekker overwatch spelen , eerst nog een uurtje dozen vouwen.

 • Gevarieerde hobbies wel.

 • Ranked onder 2000…. Dat is echt erg soms!
  Eenmaal daarboven is het goed te doen.

 • Boven 2000 is goed te doen? Daar kan ik me niet in vinden hoor. De mensen die toxic zijn spelen vaak ook nog op smurf accounts en die vind je vaak rond 3300/3700 heb ik gemerkt. Ik heb gespeeld van 2500 tot 3700 gedurende deze 5 maanden competitieve maar het is overal even erg.  Ik ben in ieder geval blij dat er een report systeem komt op de console zodat de smurf account sneller gebanned kunnen worden (wanneer ze extreem toxic zijn).

 • in top 500 zitten er toxic mensen tussen haha. Ik speel ook lang geen competitive meer. Vooral niet als mercy.

 • Zolang je anoniem op internet kan rond surfen. Blijf je grote groepen houden en dat is niet erg. De almachtige mute knop hebben we nog.

 • Klopt ook shadowhunter, maar overwatch is eigenlijk wel een game waar je communicatie nodig hebt. Daarnaast is de community echt super toxic, gewoon zonde. Maarja vanaf volgende week lekker destiny spelen;)

 • Ah gossie kunnen snowflakes niet tegen botte taal ?

 • Maak me dr nooit zo druk om idd, maar op deze manier worden wel de stoere met kanker strooiende kiddies verwijderd, ik ben voor ;)

 • overwatch is ook gewoon klaar voor mij… vind het nog wel leuk om te kijken, maar zelf spelen ga ik niet meer aan beginnen, tenzijn Blizzard er weer een PvE event in gooit.

 • Al het gevloek en de zelf ego strelende e-penis zuigers maken mij allemaal niks uit, als ze maar proberen samen te werken tijdens n potje.  De lui die trollen en of throwen in comp goed aanpakken, kan t weer veel leuker maken. • Die mensen kan je ook reporten he. Dat schelden boeit mij inderdaad ook niks, maar wel als mensen bewust willen verliezen. Wie kent de mei niet die constant de base afschermt met haar muur?

 • Of de deathtrap symmetra.

 • Wat een serieus gedoe allemaal. Het is een spelletje hoor en dat zal het altijd blijven. En zoals altijd bij spelletjes is het soms heerlijk mensen te irriteren en te galbakstralen.

 • niet in een competitive mode… dan naai je andere mensen die wel serieus willen spelen… in arcade en quickplay kun je kutten wat je wilt.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren