1. Nieuwe No More Heroes, Super Meat Boy en meer indies voor Switch

Nieuwe No More Heroes, Super Meat Boy en meer indies voor Switch

Tijdens de Nindies Showcase van Nintendo gisteravond werd een hele reeks indiegames voor de Switch uit de doeken gedaan, waaronder een nieuwe No More Heroes en Super Meat Boy Forever.

No More Heroes: Travis Strikes Again wordt wederom ontwikkeld door Suda Goichi en zijn studio Grasshopper Manufacture en heeft net als gebruikelijk Travis Touchdown in de hoofdrol.

In de game wordt Travis in een console gezogen waarin hij in diverse games de hoofdrol moet spelen. Zo kwam onder andere Hotline Miami, een andere indiegame, voorbij in de trailer. Hoe dit in de praktijk in zijn werk gaat is nog niet bekend. Travis Strikes Again komt in 2018 exclusief naar de Switch. De game wordt ontwikkeld in Unreal Engine 4.

Tijdens de presentatie werd ook Super Meat Boy Forever aangekondigd, die volgend jaar tijdelijk exclusief naar Switch komt. De game werd in 2014 al onthuld voor mobiel, maar inmiddels heeft de endless runner wat veranderingen ondergaan. Elke keer dat gamers het spel opnieuw opstarten, wordt het iets moeilijker. Daarbij zijn er ook dagelijkse uitdagingen.

Na een nog onbekende exclusieve periode voor Switch komt Super Meat Boy Forever ook naar pc, PlayStation 4, Xbox One, iOS en Android. Het origineel, Super Meat Boy, komt later dit jaar overigens ook naar Switch.

Tijdens de presentatie werden nog veel meer indiegames getoond, van SteamWorld Dig 2, dat op 21 september uitkomt, tot de in 2018 te verschijnen Shovel Knight-uitbreiding King Knight. Trine-ontwikkelaar Frozenbyte werkt aan Nine Parchments, terwijl Yono een kleine olifant in een Zelda-achtige wereld laat lopen. Andere games zijn onder andere Morphies Law, Wulverblade, Earth Atlantis, Malaka en Polybridge. De presentatie is hieronder in zijn geheel te zien.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

 • Wow een nieuwe super meatboy!! Die ga ik zeker speln!!
  Maar niks over yooka laylee dus dan?..

 • Hehe, eindelijk een A titel: No More Heros. Werd eens tijd.  Voeg deze game maar toe aan jullie steeds terugkerende "keuze genoeg op de Switch"-lijstjes, want daar zit echt niks interessants tussen.  Op naar nog meer A titels voor de Switch, waaronder Yooka Laylee inderdaad.

 • Zelda
  Mario Kart
  Splatoon 2
  ARMS
  Rocket League
  Stardew Valley
  Thumber
  Skyrim
  Sonic Mania
  Overcooked (al is de port slecht naar verluidt)
  Pyuo Pyuo Tetris  Beter leren kijken hoor. Er is echt meer dan genoeg te vinden of in aantocht.

 • Blah blah blah, ga ik niet op in want dat heb ik vaak genoeg gedaan.
  Doei.

 • Tellen zelda, splatoon, arms, mario&rabbisd, mario kart 8 delux, metroid, yoshji, kirby, pokemon, xenoblade, skyrim, en nog meer niet mee dan???  aanpassing: je houdt niet zo van nintendo ofwel? Ik speel op allee 3 de nieuwe consoles en er zijn genoeg games op de switch!

 • Reken maar op teleurstelling, Richh. Dit wordt echt niet de No More Heroes waar jij op zit te wachten.

 • Ok, voor jou dan Bert omdat jij met een goed lijstje komt: mijn hoop was dat er binnen twee jaar, van elk gamegenre minimaal 2 verschillende games (1st and/or 3rd party) uit zouden komen. De games die jij opnoemt zijn A titels en verschillend in genre. Hoewel de games die tot nu toe in een traag tempo en op goedkope wijze (deluxe, weinig vernieuwing, ports) zijn uitgekomen, mij niet overhalen om een Switch te kopen. Daar ging het mij om en het ziet er steeds beter uit voor in de toekomst. Vandaar de opmerking "op maar meer A titels".  Zakjapanner, is altijd wel leuk als je jouw comment uitlegd.

 • Ik hoop op een soort Killer 7 en dan in No more Heroes stijl..
  Maar het zal wel een sandbox spel gaan worden..

 • Ik snap wat je bedoeld maar misschien is dat niet realisties. Ik denk dat de games wel komen hoor eerlijk gezegd. :D
  Ziet er nu goed uit voor de toekomst denk ik.!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren