1. Catherine-personage duikt op in livestream van Atlus

Catherine-personage duikt op in livestream van Atlus

Is er een vervolg op de cultgame Catherine in de maak? Het zou zo maar eens kunnen, want er werd naar gehint tijdens een livestream.

Atlus hield een livestream om nieuwe werknemers voor Studio Zero te vinden. Deze studio wordt geleid door Persona 5-regisseur Katsura Hashino. Tijdens de livestream werd Trisha, een personage uit Catherine, meerdere malen getoond, tijdens het begin en het einde. De livestream zelf praatte vooral over de nieuwe jrpg van de studio, maar aan het einde vroeg Trisha zich af wanneer het haar beurt is en of genoeg mensen haar wel interessant vinden. Ze grapt darna dat ze de heldin wordt in de volgende game.

Dit kan natuurlijk niet meer dan een grap zijn van Atlus, een leuke manier om een oud personage te gebruiken, maar het zou ook kunnen hinten naar de terugkeer van Catherine. Die game verscheen in 2011 en draaide om een groep vrienden in een bar. Dit sociale aspect was het belangrijkste van de game, al werd dit afgewisseld met puzzels die in de dromen van het hoofdpersonage moesten worden opgelost. De game verscheen op PlayStation 3 en Xbox 360. Heb jij goede herinneringen aan Catherine en zou je een vervolg spelen?

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

  • Geweldige game! alhoewel ik de puzzels niet zo boeiend vond was het volwassen thema wel heel tof!

  • catherine is een game die ik bijna jaarlijks eens doorloop met een maat van me, dus kom maar op met het vervolg!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren