1. Pokémon-CEO over Switch-rpg en het succes van de console

Pokémon-CEO over Switch-rpg en het succes van de console

Tsunekazu Ishihara, CEO van The Pokémon Company, heeft zich in een interview met Bloomberg uitgelaten over een aantal zaken omtrent de Pokémon-game op Nintendo Switch en zijn oorspronkelijke twijfels over het succes van de console besproken.

In het interview zegt Ishihara dat de Pokémon Company met de aankomende Pokémon-game voor Switch de mogelijkheid hebben om een game te ontwikkelen die "dieper gaat en een hoger niveau van expressie bevat". Hij voegt hieraan toe: "Op dit moment gebruiken we schermen van zeven tot acht inch, maar op een HD-TV kan je een hele andere wereld met graphics en geluid creëren."

Verder benoemt hij het feit dat meer mensen tegelijkertijd kunnen spelen op een Switch dan op een 3DS, wat misschien betekent dat de ontwikkelaars lokale multiplayer in gedachten hebben. Bijbehorende accessoires als een Pokéwalker of Pokémon Go Plus kan hij nog niet bevestigen, hoewel hij dit wel als een mogelijkheid ziet.

Geen officiële screenshot

Twijfels over de Switch
De Pokémon-CEO legt uit dat hij in eerste instantie twijfelde over het potentiële succes van de Switch: "Ik zei tegen Nintendo voor de lancering dat de Switch geen succes zou worden, omdat ik dacht dat in deze tijd van smartphones niemand een gameconsole met zich mee zou dragen."

Ishihara ziet nu in dat hij een verkeerde voorspelling had gedaan, maar vertelt wel dat het huidige succes van de Switch niet per se een indicatie is voor de toekomst van de console. "Op dit moment is het apparaat erg populair bij de 'early adopters', maar er is nog een stap nodig om een breder publiek te bereiken." De kwaliteit van software is volgens de Japanner de sleutel om veel hardware te verkopen. Een specifieke releasedatum voor de Pokémon-rpg voor Switch is nog niet vrijgegeven. De release van de game staat op dit moment gepland voor '2018 of later'.

Dit artikel delen

Over de auteur

Lucas May Hoofdredacteur van Gamer.nl. Liefhebber van games met een mooi verhaal of sfeervolle wereld en groot fan van de gekheid die deze maffe industrie met zich meebrengt.

Reacties

 • Die eerste screenshot ook.. super nep dat gaat de switch nooit kunnen draaien :P

 • Want?

 • ~tis een foto van speelgoed figuurtjes in gras~ • Omdat hij simpelweg niet de kracht bezit rich.

 • Zo grafisch ingewikkeld ziet dat er niet uit toch? Ook al lijkt het inderdaad niet een officiële screenshot te zijn.

 • Dat zou de Switch prima kunnen draaien.

 • Keep on dreaming switch lovers :P

 • Moet lukken op de switch dit… :)

 • Eindelijk een man die eerlijk voor zijn mening uit durft te komen. En ook nog benoemt dat er met software meer te behalen is dan de early adopters alleen. Nu Nintendo nog.  * Switch de mogelijk hebben om

 • 2018 of later.. hopelijk wordt het geen Zelda, Crackdown etc verhaal.
  Ben bang dat deze veelste vroeg aangekondigd is.

 • Als het de kwaliteit van Breath of the wild kan benaderen mogen ze er van mij 2019 of 2020 van maken. Kwaliteit kost tijd. Nintendo is geen EA of Ubisoft die de kantjes er met hun AAA games van aflopen.  Zelda duurde lang maar zeker niet te lang gezien de kwaliteit.
  Je kunt beter zeiken op Square…die doen jaren over een Final fantasy (7 zegt hallo) of kingdom hearts en je weet gewoon dat het weer tegen gaat vallen.

 • Je mist mijn punt. Al doen ze er 10 jaar over, prima, maar kondig hem dan niet aan 5 jaar van te voren. Dit is kwelling.

 • Het enige dat ik ze verwijt is dat ze een aankondiging hebben gedaan zonder beelden of artwork. Maar Pokémon is zowat de grootste franchise die er naast Mario en GTA bestaat en men zeurt al meer dan 15 jaar om een console versie, dus ik snap de vroege aankondiging wel.  Echter Pokémon is geen Zelda, het hoeft niet zo perfect en het budget voor de game zal veel lager liggen. Kortom dit gaat niet heel lang duren. Volgende E3 krijg je waarschijnlijk al beelden en gameplay en eind 2018 zal ie in de winkel liggen gok ik.

 • PokemonXD komt uit 2005 als ik me niet vergis. Dus 12 jaar, maar ik begrijp je punt.

 • Waar ik op hoop is dat de Switch versie een real time battle system gebruikt zoals bij Pokémon Tournament, en ook ruimte voor verschillende types aanvallen en moves.  Aan de andere kant, Game Freak is een terughoudende ontwikkelaar die niet snel iets veranderd aan de formule, maar met een paar veranderingen (herbruikbare TM's en HM niet meer move-rovend)die ze toch hebben gedaan zullen ze wel ontdooien.

 • Er is een hele grote scene rondom pokemon battles. Er worden al officiele Pokemon wereldkampioenschappen gehouden sinds 2004. Er zit veel strategie in de turnbased combat. Dat gaan ze echt niet realtime maken, never. Al zie ik de battles wat interactiever maken misschien nog wel een keer gebeuren.

 • "… maar er is nog een stap nodig om een breder publiek te bereiken." Die stap heet: breng Pokémon uit. Preferably de leukste, meest uitgebreide en beste tot nu toe. Dan ben je klaar.

 • Touché. Kan mij niet voorstellen dat ze dat bij Game Freak niet inzien.

 • Precies ja. Kom maar op met die game dus :D

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren