1. L.A. Noire komt naar Switch, PS4, Xbox One en HTC Vive

L.A. Noire komt naar Switch, PS4, Xbox One en HTC Vive

Rockstar heeft vier nieuwe edities van L.A. Noire onthuld voor PlayStation 4, Xbox One, HTC Vive en Nintendo Switch. De releasedatum voor alle nieuwe versies is 14 november dit jaar.

De Switch-versie van L.A. Noire bevat de originele game en alle dlc met een aantal toevoegingen als een Joy-Con-modus die gebruik maakt van de gyroscoop, HD Rumble en besturing met bewegingen toevoegt. Hiernaast zijn nieuwe wijde camerahoeken en controls voor het touchscreen beschikbaar.

Op PS4 en Xbox One ontvangt de game een aantal technische verbeteringen die de visuele presentatie verbetert. Op de normale PS4 en Xbox One wordt de game afgespeeld in 1080p, terwijl de PlayStation 4 Pro- en Xbox One X-versies in 4K worden vertoond.

Pc-gamers met een HTC Vive kunnen zeven missies uit de game in virtual reality spelen. Een vr-versie van L.A. Noire voor Oculus Rift of PlayStation 4 is niet aangekondigd door Rockstar.

L.A. Noire verscheen oorspronkelijk in mei 2011 voor PlayStation 3 en Xbox 360. Een halfjaar later werd ook een pc-versie uitgebracht. In januari en juni van dit jaar verschenen al geruchten over een remaster; een Switch-versie en ondersteuning voor virtual reality-headsets werd toen ook al genoemd. De vorige keer dat Rockstar een game uitbracht voor een Nintendo-platform was in 2009. Toen verscheen GTA: Chinatown Wars voor de Nintendo DS.

De vorige keer dat Rockstar een game uitbracht voor een Nintendo-platform was in 2009. Toen verscheen GTA: Chinatown Wars voor de Nintendo DS.

L.A. Noire verscheen oorspronkelijk in mei 2011 voor PlayStation 3 en Xbox 360. Een halfjaar later werd ook een pc-versie uitgebracht. In januari en juni van dit jaar verschenen al geruchten over een remaster; een Switch-versie en ondersteuning voor virtual reality-headsets werd toen ook al genoemd.

In onze originele review omschreven we de game als een "intrigerende, sfeervolle detectivethriller met fantastische gezichtsanimaties".

Op 14 november verschijnen de nieuwe versies van L.A. Noire voor Nintendo Switch, HTC Vive, PlayStation 4 en Xbox One.

Dit artikel delen

Over de auteur

Lucas May Hoofdredacteur van Gamer.nl. Liefhebber van games met een mooi verhaal of sfeervolle wereld en groot fan van de gekheid die deze maffe industrie met zich meebrengt.

Reacties

 • Ik snap echt niet waarom ze rdr niet doen, dat is waar iedereen toch om vraagt.

 • LA Noire is een cultclassic, veel mensen willen er een vervolg van.
  Maar deze game bracht geen winst op door de productiehel.
  Ik denk dat ze willen zien of het verkoopt, zo ja, vervolg.

 • Om een spel uit 2011 nou een "cultclassic" te noemen gaat een beetje ver…

 • Niet eens 60 fps

 • De pc versie draaide ook op 30fps, als je de framerate unlockt lopen de dialogen en animaties uit sync. En gezichtsuitdrukking is nogal belangrijk in deze game. Zelfde reden dus denk ik.

 • Dit is nou net een titel die ik niet persé hoef te zien op de PS4. Zoals hier boven al word gezegd zie ik liever RDR naar de PS4/Xone komen.

 • RDR is al speelbaar op de X1 :win:

 • Nou ja dan brengen z'n hem enkel voor de ps4 met volwaardige HD kwaliteit uit en dan laten ze voor de Xone gebruikers enkel de X360 versie beschikbaar dat vind ik ook geen probleem.

 • RDR naar PC lijkt mij een betere optie.
  Aangezien RDR2 al komt…

 • Ik had Red Dead Redemption ook liever naar de ps4 zien komen als "voorbereiding" op RDR 2, maar ik ben toch benieuwd naar een remaster van LA Noire.  Ik herinner me nog dat ik 'm op de vorige generatie consoles heb laten liggen wegens tijdgebrek, dus een remaster van deze game is zeker welkom (voor mij althans). Ik moet vooral terugdenken aan de zalige gezichtsanimaties wanneer een personage aan het liegen is tijdens een ondervraging. :D

 • lol Meta, je weet dondrsgoed sat ie dan voor beide en wellicht PC komt.

 • Tuurlijk komt ie dan voor beide . Maar zoals jij het nu poste leek het er op dat je de X360 versie voor de Xone goed genoeg vind. Dus ik zeg daarop nou ja dan hoeft hij alleen geremasterd te worden voor de ps4 want de Xone gebruikers nemen genoegen met de BC versie ;)

 • Ja dat weet je dondersgoed meta, net als dat Final Fantasy XII HD, Kingdom Hearts 1.5 & 2.5 HD, Odin Sphere, Valkyria Chronicles, Day of the tentacle, Crash Bandicoot, Final Fantasy X-X2 HD en het aankomende Final Fantasy VII ook naar de Xbox One komen! Oh wacht…

 • WTF hebben die games ermee te maken?

 • Ik heb niet vaak iemand zo zuur gezien als Ronburgundy. Wat een fanboy opmerking, ongelofelijk.

 • Backward is niet hetzelfde als een complete remake ala gta 5 stickie.

 • Dat is nog helemaal niet zeker dat hij naar de PC komt Larafin. Het lijkt me logisch aangezien ze ook gta 5 gedaan hebben maar wanneer je naar de verkoopcijfers kijkt op de console (en dan alleen even ps3 en x30) en deze vergelijkt met de verkoop cijfers op de pc, dan zijn de pc verkopen redelijk…..klein te noemen.

 • ''WTF hebben die games ermee te maken?''  Je doet alsof alle remasters automatisch naar de Xbox one komen maar wou alleen even aantonen dat er ook veel uitgevers zijn die die moeite niet willen nemen aangezien Xbox het zo slecht doet op het moment en hun games alleen uitbrengen voor de marktleider.

 • GTA5 een remake? Je mag de verschillen tussen een remaster en remake nog wel eens opzoeken san. Ik begin niet over een HD remaster van RDR.  En Ronburgundy stfu, je maakt geen sense.

 • To be Fair. Gta kwam ook veel later uit voor de pc.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren