1. Gerucht: Call of Duty in 2018 krijgt weer moderne setting

Gerucht: Call of Duty in 2018 krijgt weer moderne setting

De Call of Duty-game, die in 2018 moet uitkomen, speelt zich mogelijk weer af in een moderne setting.

Het gerucht is ontstaan door een recent verschenen vacature van Treyarch, de ontwikkelaar van Black Ops. Door de vacature is duidelijk dat de ontwikkelaar op zoek is naar een designer van vechtsystemen voor shooters. In de beschrijving van het werk staat dat de kandidaat over 'diepe kennis van vuurwapens en moderne, militaire technologie' moet beschikken.

Er zijn meerdere Call of Duty-ontwikkelaars, waaronder Infinity Ward en Treyarch. De ontwikkelaars maken afwisselend een Call of Duty-game. Voor Call of Duty in 2018 is Treyarch aan de beurt, die hiervoor als meest recente game Call of Duty: Black Ops 3 heeft ontwikkeld.

Of de game inderdaad in een moderne setting heeft is niet officieel aangekondigd. De eerstvolgende shooter uit de serie, Call of Duty: WW2, speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog. Recentelijk vertelde Activision CEO Eric Hirschberg nog dat historische kaders voor hun games "een gebied kan worden we dat we meer dan een keer gaan verkennen".

Dit artikel delen

Over de auteur

Eline Oosterloo Van mainstream Hearthstone tot het obscure Drill Dozer: voor mij zijn alle games genieten!

Reacties

 • Het is echt jammer dat ze daar bij Activision niet het lef hebben om CoD helemaal te vernieuwen met bijvoorbeeld een nieuwe engine, verhaal en "feel". De vrachtladingen met $ komen op deze manier ook wel aanrijden, dus ergens snap ik het wel. • Je bedoeld een andere engine. Ook een nieuwe engine is niet compleet nieuw. Denk je echt dat ze zomaar alles weggooien en helemaal opnieuw beginnen? Dat doet niemand…  Frostbite is een doorontwikkelde Refractor Engine (uit 1999) en hebben ze een nieuwe naam gegeven, voornamelijk voor de marketing. Ook dat ze op een gegeven moment bij elke game een nieuw nummertje achter Frostbite plakte (tot Frostbite 3) was gewoon lachwekkend. Zoveel veranderde er niet. Daarmee zijn ze dan ook mee gestopt.  Unreal Engine 4 is ook een doorontwikkelde versie, je zult nog steeds code uit de jaren 90 in die engine vinden. De Dunia Engine, die gebruikt wordt in FarCry heeft bijvoorbeeld nog steeds CryEngine code.  Het gaat niet zozeer om een nieuwe engine, maar we willen gewoon betere graphics. Dat kan ook makkelijk met de engine die ze nu al hebben. Kijk naar id Tech 6, gebouwd op dezelfde basis als de CoD Engine. Daarnaast is de Engine van CoD al behoorlijk verbeterd, maar elke keer loopt hij net een beetje achter op de concurrentie.  Ik zou het prima vinden als ze een andere engine gaan gebruiken, zoals Unreal Engine 4, maar nogmaals, we willen echter helemaal geen nieuwe engine, we willen gewoon betere graphics en physics.  Ik wil graag een CoD die gewoon net zo arcade speelt, maar wel alles herleidt naar realisme. Dus perks weg en alleen attachments, armor en equipment, je kunt dan best wat perks in dat model kwijt. Daarnaast mogen de Scorestreaks/Killstreaks ook vervangen worden door Objectives. Als je bijvoorbeeld op de map een sataliet weet te fixen, dat je dan de beschikking hebt over een UAV. Je kunt bij domination denken aan een objective dat een sataliet is of een helicopter als objective die je dan vervolgens kunt gebruiken als Attack Helicopter, waarbij je zelf moet richten, maar ook moet zien in te stappen en heelhuids uit te stappen.  Dit allemaal met dezelfde chaotische gameplay die we van CoD gewend zijn.  De Wolfenstein Enemy Territory gamemode in de vorm van WAR is een begin, maar als je van de Scorestreaks/Killstreaks Objectives maakt, kun je de game nog veel meer Objective based maken.

 • Dus dit!
  Goed geformuleerd.  Edit. Ik zou wel cod game willen zien met een id tech 6 engine.

 • Heeft niks met lef te maken het maakt ze gewoon niet zo veel uit.  Net als Activision het niet boeit dat oudere mappen in nieuwe mappen te gooien.  Je hebt een helicoptertje zet een bloemetje omheen en een huisje naast en niemand herkent het meer.  Net als een Menu van MW2 precies het zelfde Menu in MW3.  Ik vind het geniaal gewoon. • Een andere engine… ook goed.

 • Raven? Sledgehammer toch. RS maakt dlc.

 • Yes, je hebt gelijk. Aangepast.

 • Als dit gerucht klopt betekent dat Activision niet leert van hun fouten, één keer terug gaan naar WW2 betekent niet dat je het jaar er op gelijk weer terug kan naar een moderne setting. Imo.

 • En wat is er mis met een setting als modern warfare ?  Je kan naar ww1 maar dat doet bf al en vietnam hebben ze al gedaan .  Een keer een call of duty waar je een slechterik speelt zou een goed idee zijn ,maar dat zal wel nooit gebeuren .

 • Modern is natuurlijk wel anders dan Futuristisch, wat het de afgelopen 2x was.

 • Idd modern kan prima als het maar niet weer in 2093 of 2467 afspeelt :D

 • Als het in verlengde van modern Warfare 1 is durf ik nog te zeggen is goed. Maar Zodra ze de crap als modern Warfare 2 en Warfare 3 gaan gebruiken als voorbeeld dan zeg ik fuck of met die crap.  En kom nu niet met dat ik dit niet mag zeggen omdat veel mensen dit nog wel goeie delen vonden want ik mag namelijk ook niet bitchen als exact het zelfde gebeurd bij één van mijn favoriete franchises.

 • Dit mag je eigenlijk niet zeggen Meta want Warfare 2 en Warfare 3 waren wel goede delen.

 • I see what you did there. :P  Maar nee ze zijn crap crap crap crap crap

 • Haha, ik vond MW3 best prima. Ghosts vond ik echt crap daarentegen.

 • Gerucht,really?? Cod kennende zijn geruchten meer dan geruchten "hedendaagse setting" Nice ben benieuwd :).

 • Kan Activision aub stoppen met het elk jaar uitbrengen van Call of Duty, dat spel is al ernstig uitgewoond.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren