1. NES Classic Mini vanaf zomer 2018 weer beschikbaar

NES Classic Mini vanaf zomer 2018 weer beschikbaar

Nintendo Nederland heeft bekendgemaakt nieuwe exemplaren van de NES Classic Mini volgend jaar uit te gaan brengen. Ook wordt de productie van de SNES Classic Mini verlengd.

Volgens Nintendo wordt de NES Classic Mini (voluit de Nintendo Classic Mini, Nintendo Entertainment System) in de zomer van 2018 weer beschikbaar gesteld. Meer details over de herlancering van de kleine console volgt op een later moment.

De NES Classic Mini was wereldwijd een gigantisch succes vorig jaar. Veel liefhebbers hebben echter geen exemplaar kunnen bemachtigen wegens het kleine aantal geproduceerde apparaten. Reggie Fils-Aime van Nintendo gaf aan dat "Nintendo niet genoeg exemplaren heeft geproduceerd, omdat naar vergelijkbare retro-consoles van andere bedrijven werd gekeken, waar deze artikelen niet heel populair bleken."

Op 29 september verschijnt de SNES Classic Mini, die volgens de Nintendo-baas een "sterk verhoogde" oplage krijgt. Het bedrijf heeft vandaag aangekondigd de SNES Classic Mini ook in 2018 uit te gaan brengen. Voorheen had Nintendo gemeld alleen dit jaar de kleine Super Nintendo te gaan maken.

Dit artikel delen

Over de auteur

Lucas May Hoofdredacteur van Gamer.nl. Liefhebber van games met een mooi verhaal of sfeervolle wereld en groot fan van de gekheid die deze maffe industrie met zich meebrengt.

Reacties

 • YES!! kan ik er 1 kopen!!!

 • NES Mini ben ik niet echt fan van. Mijn inziens net te oude games voor meerdere avonden plezier. De SNES Mini zou ik wel aanschaffen, maar dan als ik deze toevallig in een winkel tegen kom.

 • Zo niet met je eens. Mario 3 alleen al kan je meerdere avonden plezier opleveren ;)

 • Die had ik dan weer op m'n SNES in een bundel, maar dat telt natuurlijk niet helemaal. Laat ik 't anders zeggen: Uiteraard zijn er een aantal games op de NES waar je wel langer dan een avond mee aan de slag kan, maar het aanbod voor de SNES mini lijkt mij leuker.

 • Mario Allstars had een verbeterde versie van deel 3 volgens mij. Achja due kan je altijd nog op je Snes mini zetten.  Ik snap wel wat hij bedoelt met de Nes. Nes games zijn qua gameplay niet goed oud geworden in tegenstelling tot Snes games.

 • Nah toch ook niet mee eens. Gameplay is bij NES prima. Grafisch zijn ze idd niet zo mooi oud geworden. Als ik bv een lifeforce of een contra op mijn mini nes speel, zit ik op het puntje van de bank. De gameplay is dan ook echt goed.

 • Het zit hem meer in het totaal plaatje.  Nes games zijn vaak simpel en niet erg diepgaand.(uitzonderingen als contra en Mario bijvoorbeeld daargelaten) Dat bedoelde ik met verouderde gameplay. Grafisch is het nog best aan te zien. Al moet je ook geen wonderen verwachten.  Snes games gebruiken al flink meer knoppen en zijn daardoor qua gameplay een stuk dieper qua mogelijkheden. Grafisch is het nog zeer acceptabel.  De generatie erna bijvoorbeeld (ps1/n64) is op grafisch gebied weer een enorme drama als het om de 3D games gaat. 1 dikke jagfest Lol. Al lijkt het op de n64 nog wat mee te vallen.  Vanaf dat punt is eigenlijk alles prima oud geworden. • Je hebt eigenlijk gewoon gelijk en de nostalgische waarde zal flink meespelen bij mij, maar ik vind bepaalde NES games echt fucking spannend om te spelen. Het zijn dan natuurlijk wel de klassiekers zoals Mega man, Castlevania etc.
  De eerste 3D consoles zijn idd erg lelijk oud geworden. Hoewel ik ze toch wel zal kopen, want ik ben een sucker voor old-school gamen.

 • Van 1985 - 1992 zijn nes games grafisch en inhoudelijk sterk gegroeid. Je ziet veel verschil in kwaliteit tussen de eerdere en latere games.

 • Goed nieuws… voor de scalpers.

 • Heerlijk, lekker voor de klere hoarders wie's prijzen nu keihard zullen kelderen.

 • Jij bent ook elke dag lekker vrolijk hier op deze site…
  ben je ook zo op feestjes?

 • Je kan hem echter geen ongelijk geven. Ik had het daarstraks ook met een vriend van mij over. Het is gewoon te mooi dat nu al die resellers/hoarders/etc op hun plaat gaan. Veel mensen konden door hen het apparaat niet meer voor een normale prijs aanschaffen. Ik ben blij dat Nintendo hierin kansen ziet.

 • Dat vind ik ook genieten!..
  Alleen Shadowmr komt dagelijks wat over als een bromsnor…
  dat bedoelde ik.

 • Ik hoop dat die scalpers op hun plaat gaan nu ja. Maar er zijn deze week misschien nog wat mensen die teveel betalen als ze het nieuws nog niet gelezen hebben :p

 • Reggie had ook al gemeld dat hij iedereen aanrade niet meer dan de adviesprijs te betalen voor de Snes Classic. Ze zullen blijven produceren tot de vraag afneemt.  Einde van de scalpers lijkt nabij en gelukkig maar.

 • @deftones
  Ik ben gewoon direct en gooi geen politiek correcte saus over mijn mening.

 • Hey dit is het mooiste nieuws van de dag! :D  Plus die dikke 9 bij Metroid Samus return! daar heb ik echt veel zin in..
  Laat het maar regenen..

 • Goed nieuws mooi!

 • Haha, leuk voor de mensen die de NES voor 10x zoveel gekocht hebben.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren