1. Apple onthult drie nieuwe iPhones

Apple onthult drie nieuwe iPhones

Apple heeft gisteren drie nieuwe iPhones onthuld. Een van de iPhones is de iPhone X, die de grootste verandering voor de smartphone sinds 2013 met zich meebrengt. In totaal toonde Apple drie nieuwe iPhones. Naast de randloze iPhone X brengt Apple ook de iPhone 8 en 8 Plus op de markt. Dat zijn vernieuwde versies van de bestaande iPhone 7 en 7 Plus.

De iPhone X is niet alleen de meest geavanceerde iPhone tot nu toe, maar ook de duurste. Hij zal verkrijgbaar zijn voor prijzen vanaf 1.159 euro. Daarmee boort Apple een nieuw prijssegment aan op de smartphonemarkt.

De voorkant van de iPhone X wordt bijna volledig bedekt door een OLED-beeldscherm van 5,8 inch, met alleen aan de bovenkant een kleine rand voor de selfiecamera, 3D-gezichtsscanner en luidspreker. Het scherm is extra langwerpig en heeft een resolutie van 2436 bij 1125 pixels, voor scherpere beelden dan op eerdere iPhones. Het is voor het eerst dat Apple gebruikmaakt van de OLED-technologie in een iPhone; tot nu toe werden LCD-schermen gebruikt.

Net als in recente iPad Pro-modellen gebruikt het scherm van de iPhone X de zogenoemde True Tone-technologie. Daarbij worden de kleuren op het scherm aangepast op de tint van het licht in de omgeving.

De iPhone X is gemaakt van glas en metaal en verschijnt in donkergrijze en zilveren varianten. Met het nieuwe model zegt Apple het tienjarige jubileum van de iPhone te vieren. Apple spreekt de X uit als het cijfer tien. Door het grotere scherm is er niet langer plek voor de thuisknop. Om terug te keren naar het thuisscherm moet van beneden naar boven worden geveegd met een vinger. Om naar het multitaskingscherm te gaan moet verder door naar boven worden geswipet. Door het schrappen van de thuisknop is ook de Touch ID-vingerafdrukscanner van het toestel verdwenen.

De nieuwe iPhone kan met gezichtsherkenning worden ontgrendeld. Voor de Face ID-functie wordt een 3D-scanner gebruikt. Die 'TrueDepth Camera' kan het gezicht van de gebruiker volgens Apple nauwkeurig en vanuit allerlei hoeken herkennen.

Een infraroodsensor zorgt ervoor dat de scans ook in het donker werken. Het moet ook geen probleem zijn als iPhone-gebruikers hoeden, brillen of baarden dragen. De telefoon wordt alleen ontgrendeld als de gebruiker ernaar kijkt; als de ogen dicht zijn, of in een andere richting kijken, dan moet het systeem niet werken. Apps die met Touch ID werken, werken straks ook direct met Face ID.

Ook werd een nieuwe variant op de emoji geïntroduceerd: de Animoji. Daarbij kunnen gebruikers met de selfiecamera van de iPhone bestaande emoji zoals de smiley, de aap en de robot hun eigen gezichtsuitdrukking geven. Face ID wordt gebruikt om uitdrukkingen vast te leggen, die op de Animoji worden getoond.

De iPhone X draait op de nieuwe Apple A11 Bionic-chip, die volgens Apple maximaal 70 procent sneller is dan de A10 van de iPhone 7. De ingebouwde grafische chip is 30 procent sneller dan de A10 van afgelopen jaar. Apple heeft voor het eerst een eigen grafische chip (GPU) ontworpen.

Volgens Apple is de accuduur van de iPhone X verbeterd. Op een gemiddelde dag zou hij twee uur langer meegaan dan eerdere iPhones. De nieuwe iPhone kan draadloos worden opgeladen. Daarvoor gebruikt Apple de Qi-standaard, die verschillende Android-smartphones eerder al invoerden. Apple maakt ook een speciale oplaadmat, waar verschillende apparaten op passen.

De iPhone X ligt vanaf 3 november in de winkel, voor 1.159 euro met 64 GB opslagruimte en 1.329 euro met 256 GB opslagruimte. Naast de iPhone X presenteerde Apple ook de iPhone 8 en 8 Plus. Deze telefoons lijken qua ontwerp meer op de iPhone 7 en 7 Plus van afgelopen jaar, maar zijn voorzien van nieuwe hardware. De iPhone 8 en 8 Plus liggen vanaf 22 september in de winkel, voor respectievelijk 809 en 919 euro met 64 GB opslagruimte.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • €1159? Gelukkig ben ik geen IPhone zombie. Ze pronken met veel nieuwe features die jaren al door concurrenten gebruikt zijn (draadloos laden, geen homeknop etc). Gooi je geld niet weg. Laat je niet meesleuren door media hype en marketing praatjes.

 • Apple heeft zo'n 40% winstmarge per product, dus ja, dan kun je wel nagaan.

 • Ik heb draadloos laden al in 2012 gehad op een HP palm.

 • nee jij bent zeker samsung zombie

 • Verschil zit hem erin als de concurrenten iets doen het half is als apple iets doet doen ze het goed en werkt het haha.

 • Wat een geld man, gaan we fijn ergens anders in investeren. Sowieso meer Samsung-man

 • Samsung gaat nu ook richting de 1000 euro.  Het is toch absurd. Dat zo'n kut ding bijna even duur is als een high end pc

 • Klopt, ik koop ook altijd goedkope kuttelefoons. Zolang ik maar kan appen en bellen ben ik tevreden. Zo'n kluns als ik loopt alleen maar super ongemakkelijk rond met 1000+ euro op zak ;) Koop hier idd liever een PC voor, of een twee consoles, of 20 a 30 games ;)

 • Als de iPhone X een succes wordt gaat Samsung idd ook duurder worden. Ik was altijd wel een Apple-fan, maar dit gaat qua prijs/kwaliteit verhouding nergens meer over.  De Galaxy S8(+) heeft zo een beetje allle features die deze iPhone ook heeft en nog beter ook, maar is veel goedkoper. Qua design alleen al wint de Galaxy S8+ het. Wat een lelijke vorm voor het scherm en wat een lelijke camera bump.  Ik begrijp alleen niet zo goed wat dit nieuws op deze site doet. Ik zie nooit nieuws van andere telefoons voorbij komen. • Het is een mooie copy paste van de S8.. Apple innovation at its finest

 • Een mooie copy paste? iOS op de Galaxy S8 zou mooier zijn dan de iPhone X.

 • Alsjeblieft niet. Laat al die brakke Samsung maar bij Android blijven.

 • Samsung owned Apple op alle vlakken en ik own jou op alle vlakken.

 • Hmm..we hebben beide een Macbook, Kan me niet herinneren dat jij een auto hebt :P, je hebt geen koophuis. Even een paar dingen…nee je owned me zeker niet op alle vlakken ;-).

 • Ben jij zo'n mac monkey die ook met die tandenborstels in zijn oren loopt?

 • Ik heb allebei al ooit gehad iphone en android phone (samsung) maar ik vind android zo onoverzichtellijk en onduidelijk en veeeeel te rommelig. ook lijkt de hardware van samsung soms niet goed met android om te kunnen gaan en komen er veel bugs enzo voorr…  ik ben weer terug gegaan naar iphone want alles werkt gewoon samen met elkaar zoals het hoort te zijn. En Iphone aapt some wel eens na, maar dan doen ze het beter, soort van v2…

 • Iedereen betaalt te veel. Bij Apple is dat meer: klopt, maar de agressieve reclame van Samsung voel je ook in de prijs van hun smartphones.  Geef mij maar geen van beidde! Eentje die goed is en waar ze weinig tot geen reclame over maken.

 • @SnakeNL:
  Bezittingen vergelijken is het omgekeerd evenredige "wie heeft de grootste piemel" equivalent.

 • Ik rijdt elke dag in een onwijs dikke Mercedes, met chauffeur. Daarnaast huur ik inderdaad. Ik kan het mij permitteren om iedere maand geld weg te gooien, kopers stoppen het in hun huis. Dat is gewoon een verkapte spaarrekening…  #gangstalifestyle #ikhebdegrootste  Oh nog iets. Jij gaat naar een goedkope kliniek om je lippen op te spuiten. Ik ga naar een professional.

 • Uit bovenstaande blijkt: jullie hebben allebei een kleine TMI, je kunt beter in penisvergroting investeren.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren