1. The Machines is een augmented reality-rts voor iPhone

The Machines is een augmented reality-rts voor iPhone

Op Apple's evenement gisteren, waar het bedrijf nieuwe iPhones onthulde, werd ook een augmented reality-game genaamd The Machines getoond.

De real time strategy-game wordt ontwikkeld door Directive Games uit Shanghai en maakt volledig gebruik van Apple's ARKit-technologie, dat onderdeel is van iOS 11 dat op 19 september lanceert. Spelers kunnen een virtueel terrein in het echt bekijken door de camera bijvoorbeeld op een tafel te richten. Ook het geluid wordt sterker als spelers dichter bij de virtuele bron komen.

Naast een lokale multiplayer krijgt de game ook online gameplay. The Machines wordt in Unreal Engine 4 ontwikkeld. De demo die op Apple's evenement werd getoond draaide op de iPhone 8. Het is niet bekend hoe de game op eerdere iPhone-modellen draait. Er is nog geen releasedatum voor de game bekend.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren