1. De makers van Journey komen met nieuwe game Sky

De makers van Journey komen met nieuwe game Sky

Thatgamecompany, bekend van onder andere Flower en Journey, heeft de nieuwe game Sky aangekondigd voor Apple TV, iPad en iPhone.

De game werd gisteren aangekondigd tijdens het Apple-event door hoofd van het bedrijf, Jenova Chen. In Sky nemen spelers de rol aan van een mysterieus, bemanteld figuur die vliegt door de wolken om lichtjes te verzamelen van over de hele wereld.

De game bevat tevens een online multiplayer-modus tot acht spelers. De ontwikkelaar gaf aan dat de game beschikbaar wordt voor iPhone, iPad en Apple TV, waarvan het laatste platform een 4K-resolutie ondersteunt.

In het najaar van 2016 liet thatgamecompany al weten aan een nieuwe game te werken. Door de productie van Journey ging het bedrijf bijna failliet. De ontwikkelaar ontving echter in 2012 een bedrag van zeven miljoen dollar (omgerekend 5,8 miljoen euro) aan fondsen van investeringsbedrijf Capital Today, wat de redding van het bedrijf betekende.

Of Sky later ook op andere platforms gaat verschijnen is nog niet duidelijk. Bekijk hieronder de teasertrailer van Sky.

Dit artikel delen

Over de auteur

Eline Oosterloo Van mainstream Hearthstone tot het obscure Drill Dozer: voor mij zijn alle games genieten!

Reacties

  • Ik zag de trailer vanochtend op Youtube voorbijkomen. Dacht eerst wat vet, om vervolgens binnen notime down to earth te komen toen ik zag waar het op te spelen zal zijn….

  • Eigenlijk lijkt het een beetje een verwaterde versie van Journey. Ik weet niet of ik hier op zit te wachten.

  • Zal naar mijn idee ook wel uitkomen voor de Playstation. Als het niet tegelijk is dan wel in een later stadium… Je ziet wel de Journey-vibe erin terugkomen in ieder geval :)

  • **iPhone, iPad en Apple TV**    Blij gemaakt met dooie mus.

  • Hoezo, Journey had toch ook prima tot zn recht kunnen komen op een tablet? Maar beter komt ie ook naar PS4 inderdaad. Zo spreken ze wel een veel grotere doelgroep aan.

  • Hij bedoeld dat het Apple only is. Niet iedereen heeft Apple producten.

  • Ow nice, zeker eens downloaden als het uit is.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren