1. Speel Nintendo-klassiekers in multiplayer met Arcade Archives

Speel Nintendo-klassiekers in multiplayer met Arcade Archives

Nintendo gaat op Switch games in een 'Arcade Archives'-serie uitbrengen. Het gaat om klassieke Nintendo-games die multiplayergameplay meekrijgen. Het is nog niet duidelijk of het ook om online multiplayer gaat.

De eerste game die uitkomt via de eShop is VS Mario Bros. Daarnaast worden titels als VS Super Mario Bros., VS Ballon Fight, VS Ice Climbers, VS Pinball, VS Clu Clu Land en VS Punch-Out!! verwacht.

Alle games moeten individueel beschikbaar komen. Over een prijs is nog niets bekend.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

 • Prijs zal wel €20 zijn en gratis als je abbo hebt.

 • Dit zijn de games die vroeger in arcade kasten te spelen waren toch?
  Ik gok dan op 5 euro per stuk. Wellicht 20 als het in een soort pakket komt.

 • Die €20 was niet serieus. €10 wel. Er zit nieuwe multiplayer in, verdorrie. Dat vindt Nintendo geen €5 waard.

 • Ligt het aan mij of was deze Direct op Doom, Wolfenstein en Mario na niet zo best? Zie qua nieuwtjes alleen maar zeer oninteressante 3DS titels en magere aankondigingen voor de Switch. Of is dit heel zuur gedacht? Had op zijn minst één écht nieuwe titel voor de Switch verwacht (zoiets als de Rabbits en Mario zeg maar) of enigszins wat beeldmateriaal van Metroid 4.

 • Ligt toch echt aan jou.  Naast de games die je al opnoemt zijn er wat RPG's uit de doeken gedaan waaronder Lost Sphere en Octopath traveler incl demo. Heb de demo vannacht nog gespeeld en het is Square's beste RPG sinds jaren. Het oogt simpel, maar de gameplay en muziek zijn geweldig!  Verder een grote update over Xeno en nog wat andere games. Vergeet niet dat dit een direct was over games die voornamelijk nog dit jaar verschijnen. Ook was er bij de Japanse direct een Phantasy Star onthuld.  Maar niet getreurd. Binnenkort is er nog een Direct.

 • WAT? Phantasy Star naar de Switch???  Switch is regiovrij toch? Beter komt er ook een Engelse stand in die game dan!

 • Bedoelde dit ook niet als een bijdehandte sneer hoor. Heb zelf Direct niet bekeken, blijf nooit 's nachts op voor gamenieuws (komt de volgende dag wel weer), maar wat ik vandaag aan nieuws artikelen aantref maakt mij niet heel warm.  De RPG's die je noemt zal ik inderdaad moeten spelen om er een eerlijk oordeel te kunnen vellen, oogt nu namelijk nog niet erg tof. Had alleen gehoopt dat Nintendo de 3DS vanaf nu een stille dood laat sterven (sorry bezitters, lekker ego gedacht van mij) en zich echt zou focussen op de Switch als haar nieuwe console maar ook handheld. Wie weet is dit toekomst muziek.  Hopen dat de volgende direct iig meer aankondigingen bezit. En dan heb ik het niet over third-party ports, al is het tof dat Nintendo eindelijk eens wat beter ondersteunt lijkt te gaan worden. Ik mis alleen nieuwe titels uit die richting. L.A. Noire, Doom en Skyrim heb allemaal al gespeeld, en zorgen dus niet voor een reden tot aanschaf van een Switch.

 • Haha No offence taken hoor.
  Maar ik raad je aan de direct even te gaan kijken.  De 3DS kreeg welgeteld 10 minuten coverage. Nintendo laat de 3DS langzaam sterven. Ik verwacht dat ze kappen met de 3DS zodra Pokémon voor de Switch uit is trouwens.
  Het is toch een gigantische userbase (68 miljoen tegenover de, nou wat zal het nu zijn, 7 miljoen op de Switch?)  Verder nog een nieuwe Kirby game en wat shooters en sport games als WWE btw. Nog niet alles staat op insidegamer iig.  @aceblade. Ja de Switch is regiovrij. Al weet ik niet of er een Engelse stand is en aangezien het een online multiplayer game is, of ze ook een ip check doen…Sega bracht de laatste PSO titels ook niet naar het westen.

 • @benja
  Nintendo laat meestal hun systemen niet zo snel dood gaan buiten de Wii u. Vind het wel lekker zo !  Gewoon even op youtube naar Nintendo Nederland zoeken en je kan de hele direct zien.  @Ramirez
  PSO2 is niet in het Engels en is ook niet IP locked. Heb de game namelijk op de PS4. Maar dit is wel via een streaming dienst , mss wel. Hopelijk ook F2P zoals op de PS4 , PC en vita.

 • Haha, ik bezit ook geen 3DS, vandaar dat aankondgingen voor dat ding mij niet erg interesseren (zei al dat ik een gigantische egoist ben :p Komt er misschien wel eens hoor). Maarrrr zelfs al had ik er 1, dan nog werd ik niet warm van het getoonde.  En ik ga ervanuit dat de meeste game-sites de belangrijkste shit van de Direct filteren, dus nee, ik ga hem niet helemaal kijken. Krijg de info zo wel mee.  Een nieuwe PS is vet, maar alleen wanneer deze idd Engelse vertaling bevat en een single-player en splitscreen multiplayer bevat. Mcoht dit niet het geval zijn, dan wederom vor mij niet interessant.

 • Het 3DS nieuws was ook vrij soft te noemen idd.  Ai dat er geen Engelse stand op zit is erg jammer. Normaal kom ik er nog wel uit met de meeste Japanse games maar dit lijkt mij iets te ingewikkeld.  Ik weet nog dat ik een broadband uitbreiding kocht voor mijn cube speciaal voor Phantasy star. Geweldige tijd mee gehad toen in die online wereld. Mocht er ooit nog 1 naar het westen komen koop ik het direct Haha.

 • Na mocht je interesse hebben. PSO2 kan je wel spelen met een English 90 % patch spelen op de PC. Alleen een Sega id aanmaken , moet je even met behulp van een guide doen. Je account is wel gelijk bruikbaar op alle platformen ( Thx cross platform ) Je PC hoeft niet sterk te zijn , mij 5 jaar oude pc met GT 520 kaart draait de game goed ;).  Hopelijk krijg je de kans nog !

 • PS opde Cube! Geniale game. Heb hele goede herinneringen aan de mulit-player in splitscreen. Altijd met een maat, dezelfde memory-card meenemen naar elkaars huis omdat we anders geen progressie konden maken. Lekker afgunstig dingen voor elkaars neus weggraaien en vervolgens gebroedelijk samen tegen een boss vechten. Om er dan achter komen dat je een ander ook iets moet gunnen omdat je het anders niet redt :p Samen met SSB melee, Time splitters Futere Perfect echt geweldige tijden mee beleefd. Als ik dat toch eens over mocht doen ;)

 • Soms zag je mensen online spullen ruilen. Dan kon je ze wel eens zo voor hun neus wegsnaaien. Haha. Ik was best erg toen.  Shadow Thanks voor de tip.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren