1. Cowboy Bebop-maker werkt aan korte animatiefilm Blade Runner

Cowboy Bebop-maker werkt aan korte animatiefilm Blade Runner

Director Shinichiro Watanabe, die onder andere bekend is van zijn werk aan Cowboy Bebop en zijn bijdrage aan The Animatrix, werkt aan een korte animatiefilm die drie jaar na de originele Blade Runner-film afspeelt.

De animatiefilm, die Blade Runner: Black Out 2022 heet, is bedoeld om de kloof van dertig jaar te overbruggen tussen Blade Runner en Blade runner 2049. BladerrunnerJP laat via Twitter weten dat de animatiefilm op 29 september lanceert.

Volgens de tijdlijn van Warner Bros. is 2022 het jaar waarin een EMP(elektromagnetische puls)-ontploffing zorgde voor een wereldwijde blackout, die zeer destructieve gevolgen had voor de hele wereld. Een jaar na deze puls werden replicants officieel verboden. Het is nog duidelijk welke onderdelen van deze lore in de animatiefilm aangestipt worden en of de film voor of na de wereldwijde blackout plaatsvindt.

Warner Bros. heeft al meer korte films gelanceerd om de kloof van dertig jaar tussen de Blade Runner-films te overbruggen, zoals 2036: Nexus Dawn.

Blade Runner 2049 verschijnt vervolgens op 6 oktober. Bekijk hieronder de teasertrailer.

Dit artikel delen

Over de auteur

Eline Oosterloo Van mainstream Hearthstone tot het obscure Drill Dozer: voor mij zijn alle games genieten!

Reacties

  • Die serie is echt fantastisch. Staat ook op Netflix

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren