1. Gerucht: Netflix-app voor Switch ligt bij Nintendo

Gerucht: Netflix-app voor Switch ligt bij Nintendo

Volgens verse geruchten verschijnt zeer spoedig al de Netflix-app voor Nintendo Switch.

Een gebruiker van GoNintendo claimt dat een helpdeskmedewerker van Netflix heeft verteld dat de Netflix-app voor Switch "locked and loaded" is. Volgens de berichten moet de app alleen nog worden goedgekeurd voordat deze op de eShop kan verschijnen.

Nintendo en Netflix hebben beiden nog niets officieel bevestigd. De Japanse gamemaker heeft wel eerder aangegeven dat ze in gesprek zijn met "bedrijven als Netflix, Hulu en Amazon". Volgens Reggie Fils-Aime van Nintendo ontbraken de streamingdiensten met opzet tijdens de lancering. "We hebben de Switch als een gameconsole van wereldklasse gemaakt. We wilden dat je als eerste games op het systeem zou ervaren en daar een ongelooflijke fijne ervaring mee zou hebben."

Netflix is al enige tijd beschikbaar op gameconsoles. De PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One, Wii en Wii U bieden allen ondersteuning voor de streamingdienst. De PS Vita is vooralsnog de enige handheld die Netflix ondersteunt.

Dit artikel delen

Over de auteur

Lucas May Hoofdredacteur van Gamer.nl. Liefhebber van games met een mooi verhaal of sfeervolle wereld en groot fan van de gekheid die deze maffe industrie met zich meebrengt.

Reacties

 • [glazen-bol-modus]
  Netflix app wordt gelanceerd samen met het nieuwe online systeem dat begin 2018 gelanceerd wordt samen met een boel andere apps.
  [/glazen-bol-modus]

 • En waarom zou dat pas in 2018 zijn? Oh ja, (S)NES mini. ;)

 • hahaha ik lach me echt rot om dat systeem.. los van de games nintendo blijft zo achterlopen met alles he….. ik snap nintendo niet.. JE KAN NU MET CREDIT KAART BETALEN.. rest van de wereld: WOT?

 • *kuch* Credit card is vooral in de VS *kuch*

 • En welk systeem? De Switch is al vele malen beter dan de Wii en Wii U.
  Achterlopen met alles, ja joh…Nintendo innoveert gamen.
  Dingen als Netflix en Spotify gebruik ik niet op mijn console, het is om mee te gamen, niet als mediabox, die fout maakte Microsoft al.

 • Valt tegenwoordig wel mee hoor, Europa en Azië zijn ook hard op weg om alles via "schulden"te gaan betalen. En het is gewoon een feit dat Nintendo qua vernieuwingen flinke achterloopt. Maar ik ben benieuwd wat ze in 2018 gaan brengen.

 • Precies. Fijn als Netflix er uiteindelijk komt, maar het geeft mij wel een goed gevoel dat het bij Nintendo voornamelijk om de games te doen is.

 • Je kan met paypal betalen ?

 • @ larafin : leef je in een hol? Er zijn zoveel dingen die niet zonder een creditcard kunt, zoals het boeken van een simpel vliegticket. Dus dat is onzin.

 • Dan doe je toch iets geks. Lukt me elke keer weer zonder creditcard.

 • Paar jaar geleden had je gelijk, liquidshake.  Nu kan het met ideal en paypal.

 • @Larafin
  Hoe innoveert Nintendo dan precies?

 • Uuh je kunt al jaren betalen met een CC bij Nintendo. Oo de Wii, Wii u en zelfs vanaf de launchdag van de Switch al.  Niks bijzonders aan. Ik kan niet zonder CC iig. Ze zijn goedkoop en handig. Beter dan IDeal omdat al je aankopen gratis verzekerd zijn en ook veel beter ondersteund.

 • @CerandoX  Vraag je dit nu echt? Ik ben absoluut geen fanboy, laat dat effe duidelijk zijn alvast.
  Nintendo innoveerde onder anderen in controllers als X/Y-knoppen, Analoge stick, motion controlles(wat een zielig succes was).
  Nu vooral het belangrijkste: Geen grote capaciteit. Zelda:BOTW had op de cartridge 13 GB staan, als je moet zien hoe groot et spel zelf is, is het vele malen groter dan games die tegenwoordig 60 GB vereisen.
  Daarbij, de Switch is een home/draagbare console. Ik geloof dat dit ook niet eerder is gedaan?
  Waar ze inderdaad op achterliepen is het áltijd kindvriendelijk zijn. Maar dat is nu ook wel sterk aan het verminderen.  @liquidsnake
  Sorry hoor, maar op dit moment heb ik alleen iDeal, daarbij, ik ben 17 jaar. :)))
  https://www.nrc.nl/nieuws/2015/11/12/…
  Beetje gedateerd, maar ik geloof dat de verhoudingen niet veel veranderd zijn.

 • Achja innovaties.
  Nintendo:
  Duck hunt gun
  Analoge stick (n64)
  Rumble (n64)
  Schouder knoppen(Snes)
  D-pad (nes)
  Dual Screens (game&watch NDS Wii u)
  3D zonder bril op een handheld (3ds)
  Gameboy
  Eerste console voor 4 spelers (Snes/n64)
  Motion control (Snes en Wii)
  VR gaming (Virtual boy:gefaald btw)
  Touch screen gaming (NDS)
  Console/handheld hybrid (Switch)  Sony:
  Disc based consoles als standaard (PS1)
  Dual Analog (2e generatie ps1 controllers, eerst hadden ze alleen een Dpad)
  EyeToy (gefaald)  Microsoft:
  Online gaming op een console (xbox)
  Triggers (al had de n64 met de Z knop en GameCube dit ook alleen iets anders)

 • Ik zou het wel echt een grandioos mooie optie vinden als de switch een Netflix app zou krijgen met offline functionaliteiten zoals op de phone en tablet apps! Dan haal ik thuis een paar films/series op en neem ik ze zo mee de trein in of op vakantie! Ik heb namelijk geen tablet en vind m'n telefoon scherm toch net wat te klein.

 • Hoeft voor mij niet perse. Ik heb nu al zoveel mogelijkheden om netflix te kijken dat ik de switch versie niet echt mis. Een browser of youtube kanaal zou wel handig zijn. Als ik dan vast zit in een game kan ik snel even kijken op internet wat ik moet doen.

 • De Switch krijgt dus misschien een Netflix app.
  Met die accuduur van de Switch is dat hoogstens 1 film denk ik en dan is de accu zo goed als leeg of in ieder geval aan opladen toe.
  Netflix heb ik ook op mijn televisiedecoder en Ipad, voor mij is het dan overbodig om op de Switch die app te hebben.
  Maar goed, voor degene die die mogelijkheden niet hebben en afhankelijk zijn van de Switch is het een mooie toevoeging als het doorgaat.
  Blijf ik wel mijn twijfels houden over de accuduur van de Switch op dat moment.

 • Als je switch in de dock zit is er niks aan de hand met je accuduur.

 • maar dan voegt de app niks toen aangezien je Netflix op alles kan kijken tegenwoordig

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren