1. Avalanche bezig met project voor next-gen consoles

Avalanche bezig met project voor next-gen consoles

Ontwikkelaar Avalanche heeft een vacature openstaan waaruit blijkt dat ze al werken aan een project voor de volgende generatie consoles. Het gaat hier om een vacature Senior Multiplayer Programmer, die op de officiële website van Avalanche te zien is .

De ontwikkelaar, die onder andere bekend is van Just Cause en Mad Max, laat weten dat "Avalanche Studios games ontwikkelt voor zowel de huidige generatie consoles als de volgende generatie".

Ook andere ontwikkelaars houden al rekening met de komst van een nieuwe generatie consoles. Zo gaf Kazunori Yamauchi, de CEO van Polyphony Digital en producent van Gran Turismo Sports, aan dat de aankomende Gran Turismo Sports in 8K gespeeld zou kunnen worden en dat het spel "ontwikkeld is met een blik op de toekomst en een eventuele toekomstige versie van de PlayStation".

Sony en Microsoft hebben niets bekendgemaakt over een eventuele nieuwe generatie consoles. Wel komt op 7 november de Xbox One X, een krachtigere versie van Xbox One, uit. Lees hieronder een deel van de vacature van Avalanche.

Dit artikel delen

Over de auteur

Eline Oosterloo Van mainstream Hearthstone tot het obscure Drill Dozer: voor mij zijn alle games genieten!

Reacties

 • Is best verontrustend om te zien dat ze zich daar mee bezig houden. Ze konden Just Cause 3 op de current-gen consoles niet eens vlot doen laten lopen.

 • Neem ik ze nog steeds kwalijk, wat een wanproduct was dat op de originele ps4 en One.

 • Lijkt mij meer dan normaal toch? Voor sommige games duurt het jaren voordat de ontwikkeling van een game is afgerond. De grote vraag is echter of de huidige trend met de Pro/One X wordt doorgezet en we voortaan alleen maar upgrades van consoles krijgen.

 • Oke ik ben heel benieuwd wat dat dan voor game gaat worden en ofie dan overal op uitkomt!!

 • 8K…laat ze eerst 4K maar eens voorelkaar krijgen.
  Men wil veel te snel tegenwoordig en dat gaat gewoon tenkoste van de hele gameindustrie.
  De xbox one x is al 500 euro en zelfs die kan geen echte 4K games draaien. Om al over 8K te spreken zullen de prijzen van consoles de pan uit reizen en de consument verliest zn interesse…het gevolg? Een industrie crash zoals in de jaren 80/90.

 • Hij kan wel echte 4K games draaien (net als de Pro), maar de vraag is of het opofferen van graphics/textures voor resolutie het eindresultaat verbeterd. In principe zijn er altijd games te maken welke zelfs op de beste PC's niet vloeiend op 4K resolutie zullen draaien.
  8K gaming lijkt mij overigens zwaar overdreven en onnodig. De stap naar native 4K is nog te zien (al is 't verschil tussen checkerboard 4K en native 4K al lastig te onderscheiden), maar 4K en 8K is een heel ander verhaal. Misschien handig als je een televisie van meer dan 100 inch hebt staan…
  De prijs zal natuurlijk met z'n tijd mee gaan.. De originele One was ook ongeveer 500 euro. Er zijn in 't verleden ook consoles flink over die prijs gegaan. Daarnaast heeft de consument nog altijd de keuze om voor het reguliere model te gaan.

 • Ik snap je punt maar 500 is simpelweg teveel geld voor een console. De one is geen verkoop succes. De ps3 bijvoorbeeld koste 600 euro en verkocht ook niet echt geweldig tot er een prijsverlaging kwam.  Ik ben van mening dat de sweetspot voor een console op ongeveer 400 euro/dollar ligt om direct goed van start te gaan. Ze moeten stoppen met de pc proberen te benaderen want dat is simpelweg te duur voor de gemiddelde console gamer. Consoles zullen altijd achterlopen en dat is prima gezien de goedkopere prijs.  Maargoed nextgen zal nog zeker 2 jaar van ons verwijderd zijn. Tegen die tijd kan je wel een echte 4k console voor 400 in de winkel leggen. Het enige probleem wat ik voorzie is de opslag van de data. 4k assets zijn gigantisch. Een 1 of 2tb HDD zal zo vol zitten. Om over de fysieke discs nog maar te zwijgen. Er zal dus veel extra gedownload moeten worden denk ik zo.  Ik vraag mij gewoon af als alle componenten zoals internetsnelheid, disc drive speed of gamecard grote en algemene opslag tegen die tijd het nog bij kunnen benen zonder dat er grote nadelen zullen zijn puur voor 4K assets.

 • De One X is inderdaad duur, maar is voor een bepaalde doelgroep. Nu televisies vrijwel standaard met 4K ondersteuning verkocht worden zal de vraag naar 4K ondersteuning ook wel groter worden. Kijkend naar de berichten over pre-orders zullen de eerste verkoopcijfers wellicht in orde zijn. De prijs van de One X zal uiteraard ook in de loop der tijd zakken.  Opslag is met de huidige generatie al een "issue" geworden, maar daar zit uiteraard ook evolutie in. De games worden niet meer van de disc afgelezen bij spelen en worden enkel voor installatie gebruikt. Consoles zullen dan ook van de 5400rpm naar 7200rpm harddisks over moeten stappen, waar deze later weer voor SSD's worden ingewisseld als de prijzen aantrekkelijker zijn.  Het downloaden van updates/games via zal voor landen met lage internetsnelheden een behoorlijk issue worden (is het al in veel gevallen), maar in Nederland hebben we dat probleem gelukkig vrijwel niet!

 • Nederland heeft idd een geweldige internetsnelheid. Echter boeit Nederland als markt totaal niet. In de grote landen om ons heen is het internet nog lang niet zo ver. In de VS is high speed internet ook zeer zeldzaam en bij lange na niet op het Nederlandse niveau. En dat zijn wel de landen waar het geld te halen valt voor de industrie…  Bepaalde zaken moeten worden gedownload omdat opslag medium niet ver genoeg ontwikkeld is. Blu-ray is veel te traag om direct vanaf de discs af te kunnen spelen, installaties betekend grotere en duurdere HDD's waarvan het geld ook in betere hardware gestoken had kunnen worden.  Gamecards zijn wel snel genoeg om direct vanaf te gamen zonder installaties, ook zijn ze groot genoeg over 2 jaar…echter zal de prijs voor een 128gb card simpelweg te duur zijn.  Allemaal haken en ogen omdat de industrie steeds maar sneller en sneller wil zonder rekening te houden met andere aspecten. Een pas op de plaat voor een aantal jaar zou beter zijn.

 • Hele verstandige woorden van Ramirez

 • Pholyphony haalde alleen maar aan dat ze hun automodellen in 8k gemaakt hebben.. waardoor ze voor een nieuwe console niet weer opnieuw moet beginnen zoals bij gt sport… De automodellen van gt6 waren 1080p, dus kon men niet opnieuw gebruiken in gt s

 • Hahahaha…ok. _O- Steam is natuurlijk ook geen succes verder hé. Op Steam moet je altijd iets downloaden.  500 euro voor een console is veel geld, maar reken maar dat de iPhone X van 1159 een succes wordt. Mensen willen best voor technologie betalen.

 • Daarom verkocht de ps3 van 600 euro ook zooooo geweldig ondanks stapels aan goede games…oh wacht er was een gigantische drop nodig om dat ding uit de winkels te krijgen.  We gaan het zien met de Xbox one X. Ik voorspel een flop.  En je kunt opslag van een pc totaal niet vergelijken met dat van consoles. Op zowel de ps4 en xbox one zijn de huidige HDD's al niet genoeg. Bij bijna iedereen zitten ze stampvol en moet je eerst dingen verwijderen om weer wat te kunnen spelen. Gevolg is dat je tergend lang moet wachten.  Consoles horen plug and play te zijn. Technologisch gezien loopt de boel behoorlijk scheef. Er is totaal heen harmonie tussen alle aspecten die een console een console maken. Maargoed als jij voordat je een game kunt spelen eerst 100GB wil installeren en vervolgens ook nog mogelijk een enorme download moet doen…is je console na 10 games vol.
  Have fun.  Het downloaden in Nederland is geen probleem met onze 100mb internet wat iedereen heeft. In de VS mag je al blij zijn met 30mb. Die mensen kijken dus uren naar een download scherm…
  Wil je een andere game spelen? Oh wacht dan moet je eerst weer wat verwijderen…en weer wat downloaden…weer uren wachten.  Nogmaals dat wekt alleen maar irritaties op.

 • Ik denk dat de One X voor 500 euro best goed gaat verkopen (de eerste verwachtingen waren overigens 650 euro). Dat ding is nu al behoorlijk populair. Kijk bijvoorbeeld hoe hard de Elite controller ging voor 150(!) euro. Zoals CerandoX aan geeft is men tegenwoordig veel meer bereid meer geld neer te leggen voor meer kwaliteit. Daarnaast is 500 euro in 2017 iets heel anders dan 600 euro in 2007.  Met 1TB kom je behoorlijk ver, en qua plug en play kun je met gemak een externe harddisk (of twee) aansluiten als je per se je hele library geïnstalleerd wilt hebben. In mijn geval heb ik meer dan voldoende aan m'n interne 500GB (waarvan een hoop door 't OS gebruikt wordt) en externe SSD van 250 GB. Dat is inclusief joekels als Halo 5 en Gears of War 4 (allebei rond de 100GB).  Naar mijn idee ben je een beetje aan het doemdenken. Het is niet verplicht om de Pro / One X aan te schaffen, en voor degenen (waaronder ik) die er wel behoefte aan hebben is dit een prima prijs. Of de verkopen daadwerkelijk goed zijn moeten we nog zien, maar een flop is onrealistisch.

 • Voor de huidige generatie is het nog te doen. Maar je noemt halo en gears al joekels. Hoe groot denk je dat de next gen games in 4k zullen zijn?  Maar eigenlijk is dit momenteel nog een non-discussie. We zullen moeten afwachten hoe Sony, Nintendo en Microsoft next gen zullen aanpakken.
  Maar gezien we nu de pro en one x hebben mag next gen van mij nog wel een jaartje of 3/4 op zich laten wachten. De huidige generatie is voorlopig nog niet klaar in mijn boekje er zit nog genoeg rek in.

 • Hopen op een Mad Max 2 :)

 • Voor mij is Mad Max echt een hele toffe game. Een van de ondergesneeuwde pareltjes op de huidige generatie consoles.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren