1. Zelda-speedrunner speelt Ocarina-dungeons uit zonder deuren

Zelda-speedrunner speelt Ocarina-dungeons uit zonder deuren

Een speedrunner heeft voor het eerst alle dungeons voltooid in The Legend of Zelda: Ocarina of Time zonder ook maar een enkele deur te openen.

Speedruns zonder deuren te openen is een bepaald type speedrun waar een kleine groep zich in specialiseert. Dit is niet de eerste speedrun zonder deuren te gebruiken, maar het is wel de allereerste Zelda: Ocarina of Time-speedrun van dit soort waarin alle dungeons verslagen worden.

De run is uitgevoerd door TaylorTotFTW , die glitches en bugs in de game gebruikt om door muren en obstakels te komen. Bij de speedrun is gebruikgemaakt van gangbare emulatie en speciale software, waardoor onder andere de framerate stabieler is en het dus makkelijker is om glitches uit te voeren. Dit noemen we Tool Assisted Speedruns (TAS). Dit betekent echter niet dat zo maar iedereen deze speedrun had kunnen uitvoeren; het kost veel oefening, waardoor pas twintig jaar na de game uitgebracht is een dergelijke speedrun is voltooid.

Bekijk hieronder de volledige speedrun van TaylorTotFTW, waarin ook commentaar wordt gegeven door ZFG , een bekende 100% completion-speedrunner van de game. De run is in minder dan twee en een half uur voltooid.

Dit artikel delen

Over de auteur

Eline Oosterloo Van mainstream Hearthstone tot het obscure Drill Dozer: voor mij zijn alle games genieten!

Reacties

  • "Speedruns zonder deuren te openen is een bepaald type speedrun waar een kleine groep zich in specialiseert. "    Specialiseert… dat gamen wordt echt veel te serieus genomen.

  • Dit is meet geheugentraining dan gamen

  • Ik snap dit soort prestaties nooit zo goed maar hey, ieder z'n eigen ding! XD

  • hebben zij niks te doen verder in hun leven? gelukkig dat ik kan genieten door normaal te spelen

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren