1. Sony-CEO vindt markt voor handhelds niet aantrekkelijk

Sony-CEO vindt markt voor handhelds niet aantrekkelijk

Andrew House, hoofd van gaming bij Sony, heeft tijdens de Tokyo Game Show aangegeven weinig potentie te zien in de markt voor handheld-consoles.

House, officieel de CEO van Sony Interactive Entertainment, laat weten dat Sony zich compleet richt op de PlayStation 4. "Er was buiten de regio's Azië en Japan niet veel vraag naar de PlayStation Vita," vertelt hij aan Bloomberg, "De levensstijl waarbij de smartphone het hoofdapparaat is dat je altijd met je meedraagt is hierbij bepalend geweest."

Hij beweert dat het vroege succes van Nintendo Switch geen invloed heeft op hun strategie: "Het Nintendo-apparaat is een hybride en dat is een andere aanpak en strategie".

In 2016 werd de verkoop van Sony's Vita stopgezet in Nederland, hoewel de handheld hier zo af en toe nog kleinere games ontvangt.

Dit artikel delen

Over de auteur

Eline Oosterloo Van mainstream Hearthstone tot het obscure Drill Dozer: voor mij zijn alle games genieten!

Reacties

 • Tja kan niet zeggen dat ik het niet snap. Hardware technisch was de vita en PSP geweldig. Het is zonde dat Sony er niet meer moeite voor gedaan heeft. Al is het maar de vraag of ze wel Nintendo´s handhelds en smartphone als concurrent aankonden.

 • ze hebben echt ook geen moeite gedaan na de release.. toch niet in Europa afaik. Op vlak van ondersteuning laten ze wel vaker steken vallen bij Sony.

 • Het punt is eerder dat Sony een vita uitbrengt en vervolgens geen games er voor uitbrengt. Dan is het ook logisch dat het niet goed verkoopt.
  Third party hebben de afwachtende houding aangenomen met de vita om te zien wat Sony er zelf voor over heeft om hun handheld tot een succes te maken. Binnen een jaar liet Sony hun vita links liggen.
  Daarnaast zijn de hardware keuzes voor de vita dramatisch slecht.  Ze hebben letterlijk alles fout gedaan met hun handheld en geven vervolgens de markt de schuld…Nintendo bewijst dat mits ondersteund met de juiste software handheld gaming erg goed verkoopt. De 3DS is marktleider in de gamingindustrie en de Switch verkoopt sneller dan iedere console of handheld ooit.

 • Wat Nintendo deed met de WiiU dus. Nintendo durft wel te herpakken, daar zit het verschil in.

 • 3DS marktleider? Uhm…PS4 verkoopt beter dan de 3DS ey, de 3DS is twee jaar ouder vergeet dat niet.

 • De 3DS is inderdaad al langer uit, dus daar moet rekening mee gehouden worden ja.  Op dit moment:
  - 3DS: 67 miljoen.
  - PS4: 63 miljoen.  De 3DS mag in ieder geval zeker een succesvolle handheld genoemd worden. :)

 • Verschil is wel dat de 3DS een beetje aan het einde van zijn levenstermijn zit en dat niet van de PS4 gezegd kan worden.

 • Nintendo ondersteunt het apparaat nog wel met AAA games als Metroid & Pokemon, maar ik snap wat je bedoelt.

 • Vergeet niet dat de 3DS heel slecht begon. Na een prijsdaling en veel goede games kwam het pas van de grond. • Qua lauch titels was de 3DS ook bar en boos, dus dat was ook terecht! :)
  …Alhoewel de PS4 launchtitels nou ook niet echt om over naar huis te schrijven waren..

 • Wat heb ik de Nigeriaanse spam van Piet gemist. Waar was je al die tijd?

 • Dat de 3ds langer uit is boeit niet…om Reggie te quoten: Not our problem.
  Dat gezegd hebbende de ps4 gaat de 3ds zeker inhalen. De verkopen zijn ingezakt sinds de Switch uit is.  Verschil is wel dat de 3ds en Switch wereldwijd goed verkopen. De ps4 alleen in het westen, in Japan is de ps4 momenteel net de Vita voorbij en dat is best een zorgelijke situatie voor Sony in het thuisfront.  Consoles lijken daar gewoon niet meer goed te verkopen.

 • De 3ds support is echt wel afgelopen. Metroid is de laatste 2d cashgrab die niet eens door Nintendo zelf is ontwikkeld. Pokemon dit najaar is niet meer dan een DLC op de bestaande Sun en Moon games.  Verder is het echt EOL en komt er niks meer. Laten we eerlijk zijn. De Switch is de toekomst, meer niet.

 • Na Pokémon is de 3DS dood en begraven idd. Het was een succesproduct maar het is nu tijd om alles op de Switch in te zetten en de markten te fuseren.

 • @ramirez
  de info die je over de switch verspreid klopt echt niks van. het is ook niet de snelst verkopende console. Daarnaast als de switch de ps4 wil verslaan dan moeten ze bij 64 mil exemplaren terecht komen, terwijl Nintendo hoopt dat ze in hun eerste jaar 15 miljoen exemplaren verschepen. Sony verwacht dat ze dit jaar 20 miljoen ps4 zullen verkopen. Dat is meer dan waar Nintendo op hoopt. De switch heeft nog een lange weg te gaan.

 • Ik ben het overigens totaal met jullie eens: Z.s.m. (vanaf begin 2018 dus) alle focus op de Switch, aangezien dit apparaat zowel een home console als een handheld systeem (oftewel een hybride systeem) is! :)  @mooiboyibo28
  Wat Ramirez zegt m.b.t. de verschillende markten en de verkopen klopt gewoon hoor. In bv. Japan is er veel meer interesse in handheld systemen, oftewel de 3DS en de Switch. Home consoles doen het daar gewoon minder goed. Zo simpel is het. In het Westen doet de PS4 het (tot nu toe) het beste.
  De Switch heeft inderdaad nog een lange weg te gaan, maar is al zeker beland op de juiste weg! :)

 • Mooiboy
  Wanneer je de eerste 6 maanden van de Switch vergelijkt met de eerste 6 maanden van de Wii, DS en zelfs Ps4, dan verkoopt de Switch sneller.
  Je moet wel de juiste periodes met elkaar vergelijken.  Dat de Switch momenteel dus records breekt betekend niet dat ze de ps4 nog inhalen. Ik verwacht dat de Switch blijft steken op zon 70 miljoen consoles omdat Nintendo ook straks weer met next gen mee moet. De ps4 heeft een langer leven. 7 jaar tegenover de 4 jaar die de Switch zal krijgen.

 • Ik denk ook dat de Switch een minder lange levensduur zal hebben dan bv. de PS4.

 • Is de 3DS maar 6 jaar oud. Ik heb het gevoel dat dat ding veel ouder is en de PS4 jonger.

 • De 3DS is inderdaad in 2011 uitgekomen. :)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren