1. Ataribox moet in de lente van 2018 verschijnen

Ataribox moet in de lente van 2018 verschijnen

Atari's nieuwe console, de Ataribox, moet tijdens een crowdfundingcampagne voor zo'n 210 à 250 euro worden aangeboden en in de lente van volgend jaar verschijnen.

Dat vertelt Feargal Mac, bedenker van de Ataribox, in gesprek met VentureBeat. Het apparaat moet in de herfst nog op crowdfundingsite Indiegogo verschijnen. Op de Ataribox zal direct een groot aantal klassieke Atari-games speelbaar zijn, maar er moeten ook moderne games op gespeeld kunnen worden. Het gaat niet om games die grafisch zeer intensief zijn, maar wel populaire spellen als Minecraft.

Volgens Mac gebruikt de Ataribox een speciaal gemaakte processor van AMD met Radeon-graphics. Hij geeft daar geen verdere details over. De console krijgt een aangepaste versie van Linux en er moeten pc-games op kunnen draaien. Verder zal de Ataribox in staat zijn tot muziek- en videostreaming, het draaien van apps en webbrowsen.

Mac benadrukt dat de Ataribox een open systeem moet worden, waar iedereen voor kan ontwikkelen en dat door gebruikers kan worden gepersonaliseerd. Mensen krijgen bijvoorbeeld ook de mogelijkheid om het onderliggende besturingssysteem aan te passen.

In juli werden de eerste afbeeldingen van de Ataribox vrijgegeven. Het apparaat verschijnt onder meer in een versie met een voorkant van hout, net als de Atari 2600 uit 1977.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

  • Met zo'n prijs gaan ze het niet redden denk ik.

  • Dope! Nostalgie van de bovenste plank!

  • Wow dit lijkt me echt vet want dit heb ik vroeger ook gespeeld, alleen vin ik het wel een beetje duur hoor…

  • Je tikt het in op je PC en je hebt het als een flashgame. Klaar. Gratis.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren