1. God of War-video's uitgebracht over Draugr en meer

God of War-video's uitgebracht over Draugr en meer

Er zijn video's uitgebracht waarin meer informatie wordt gegeven over de Draugr-vijanden. Ook gaan ontwikkelaars in op andere details van God of War.

In de trailer zien we concept art voor de Draugr, een naam voor wezens die ook in The Elder Scrolls 5: Skyrim voorkomt. Ook in God of War zijn deze wezens zombiesoldaten, die vele malen sterker zijn dan gewone mensen.


Tegelijkertijd met de trailer is ook een podcast verschenen. Character designer Rafael Grassetti en animator Bruno Valazquez bespreken hier in detail de Noorse setting van de game. Het is de eerste God of War-game die zich door de Noorse mythologie laat inspireren, in plaats van de Griekse. Hierdoor kunnen we voor het eerst trollen, draken, ogres en de voornoemde Draugr verwachten.

Rafael en Bruno leggen uit dat bij deze God of War geprobeerd is het te laten lijken alsof alle monsters hun eigen leven leiden. Zo verschijnen deze niet zomaar op je pad verschijnen, zodat de wereld realistischer aanvoelt. Om dit gevoel te versterken hebben de ontwikkelaars ook voor ieder monster een uniek achtergrondverhaal verzonnen, wat deels geïnspireerd is door oude verhalen uit de Noorse mythologie.

De ontwikkelaars vertellen ook over de manier waarop ze motion capture hebben gebruikt voor deze game. In het verleden werd de animatie voor slechts 10% gedaan met motion capture en 90% met keyframe-animaties. Voor hun nieuwste titel is het echter 80% motion capture en 20% keyframe-animaties. Veel animaties zijn dus door stuntmannen opgenomen, zodat actievolle fragmenten uit de game er extra dynamisch uitzien. Hierdoor beweegt en gedraagt iedere vijand zich anders, om zo het gevoel te geven dat ze allemaal iets unieks hebben.

De God of War-reboot verschijnt begin 2018 exclusief voor PlayStation 4. Bekijk hieronder de video's.

Dit artikel delen

Over de auteur

Eline Oosterloo Van mainstream Hearthstone tot het obscure Drill Dozer: voor mij zijn alle games genieten!

Reacties

  • Zoveel zin in deze titel. Echt helemaal klaar voor deze nieuwe stap die God Of War neemt. Ik roep al jaren om een GOW-titel die zich afspeelt in de Noorse mythologie en gelukkig is het moment bijna daar :D

  • Wat een game !
    Kijk er zo nar uit.

  • Wat een game !

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren