1. Star Citizen heeft meer dan 160 miljoen dollar via crowdfunding opgehaald

Star Citizen heeft meer dan 160 miljoen dollar via crowdfunding opgehaald

Via crowdfunding heeft de ruimtesimulator Star Citizen inmiddels meer dan 160 miljoen dollar opgehaald.

Via crowdfunding hebben meer dan 1,88 miljoen mensen al bedragen overgemaakt, wat resulteert in het hoogste opgehaalde crowdfundingbedrag voor een game ooit. Er wordt sinds 2012 geld opgehaald voor Star Citizen.

Naast dit nieuws heeft men ook een nieuwe episode van 'Around the Verse' uitgebracht, waarin te gebruiken items in de game worden getoond.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

 • En nog zijn ze niet dichterbijer om de spel groter te maken of meer dingen bij te voegen…

 • Dat is in principe wat ze al jaren aan het doen zijn ja..?

 • Andere games zoals Elite Dangerous hebben in die tijd 2 big Expansion uitgebracht die de game veel groter maakte en veel meer erin doen.

 • Mwah ED en SC met elkaar vergelijken. Het zijn beide space games etc, maar wat SC wilt en gaat doen in de aankomende 3.0 is al veel meer dan ED.

 • Geloof ik niets van,Zeiden ze al meer dan een jaar ook en nog komt er niets.Duurt veelste veelste lang etc dit spel voor wat hun hebben gekregen kwa geld.Konden makelijk veel mensen mensen in huren en dit sneller uit te laten komen dan.

 • Je hebt echt geen idee waarover je praat. Zo te lezen volg je het project ook niet. En het duurt veels te langs? Hoe lang denk je dat game ontwikkeling uberhaupt is? Dit spel met bv Tomb Raider of FF gaan vergelijken kan ook niet omdat dit voor velen meer dan een game is. Het is ondertussen een hobby erbij geworden en de community is ontzettend goed. Je maakt vanaf de eerste momenten mee hoe ze Star Citizen opbouwen en alle technieken er omheen. Dat er mensen op een gegeven moment ongeduldig worden tja…je had het kunnen weten. CIG heeft wat fouten gemaakt door datums te geven van releases die ze niet konden halen. Echter op moment van typen staan we aan de vooravond van een enorme release binnen SC. Dit zal eerst langs een evocati team gaan (vrijwillige Q&A team van backers), daarna komen de PTU (waar ik in zit) en daarna is er een live release later deze maand. Ik denk dat je beter even kan wachten met tot 3.0 gereleased is en dan kijken wat SC nou daadwerkelijk is en wat het gaat zijn. Op dat moment gaan we zien hoe SC de toekomst in gaat en wat we kunnen verwachten van de volgende releases.

 • Ik hoop dat je gelijk hebt Snake maar er komen steeds meer mensen die denken dat Star Citizen een 'scam' is.
  Het duurt allemaal veel te lang en ik denk persoonlijk dat de makers straks op een heel mooi onbewoond eiland zitten lekker hun geld te tellen.
  Ik vertrouw het persoonlijk voor geen meter.

 • De meeste van die mensen praten elkaar maar na en vergaren zich achter Mister Derek Smart (de grote opper troll en SC hater). Echter doe je nu precies hetzelfde als al die anderen. Geen onderbouwing waarom en alleen maar roepen terwijl ze eigenlijk het project niet volgen. Komt het omdat grote media er niet altijd over schrijven? is het omdat SC niet iedere week in het nieuws is bij grote media? Als je het project wilt volgen, dan heb je daarvoor Reddit, hun Youtube kanaal, hun forum etc etc.  Er komen niet "steeds meer mensen" deze "steeds meer mensen" snappen het project niet en het duurt helemaal niet lang als je in game development taal praat. Alleen al de scale van wat SC uiteindelijk moet worden komt geen enkel ander game van in de buurt. Eind van de maand ben ik overigens bij de grote aankondigingen aanwezig tijdens CitizenCon in Frankfurt.  Als dit scam was en ik er geen vertrouwen in had, dan had ik er nu al niet bijna 2700 dollar in gestoken (call me crazy), maar je kan dit pas begrijpen als je dit project ook begrijpt, en dat laatste doen velen namelijk niet die het 'scam' noemen.

 • "maar je kan dit pas begrijpen als je dit project ook begrijpt, en dat laatste doen velen namelijk niet die het 'scam' noemen"  Jij begrijpt dit project dus wel. Leg dan eens uit wat ik en al die andere mensen die dit project een scam noemen dan niet begrijpen ?
  Maw. hoe weet jij zeker dat dit project geen 'scam' is ?

 • Begin jij eerst uit te leggen waarom dit scam is…laten we daar is mee beginnen? Het gaat hier over een game. Niet over iets magisch wat niet mogelijk is en daardoor dus "scam" moet zijn. Dus voordat je het woord scam eruit gooit…beargumenteer het eerst eens (zijn de meeste overigens niet goed in heb ik al gemerkt, dus ik verwacht hier ook niet veel van).  Niet persoonlijk naar jou dit, maar dit komt me gewoon bekend voor van wat ik ook op Neogaf bv lees als er weer eens een persoon zich mengt en denkt te weten waarover die het heeft, hoe anderen erop reageren van (ooh weer zo 1 die heeft van horen zeggen).

 • Ik zeg niet dat het een scam is…………ik denk dat het een scam is. Mensen blijven maar geld storten en er gebeurt veels te weinig met de game. Ik vertrouw het gewoon niet.  Ik vraag me gewoon af waarom jij zoveel vertrouwen in dit project hebt om er 2700 euro in te steken ? Nu niet weer mijn vraag ontwijken graag ;) Leg eens uit wat ik dan niet begrijp volgens jou.

 • Alweer? Volgens mij een paar posts terug vertel ik toch echt iets over SC. Dan waarom moet ik je overtuigen over iets waarvan jij denkt dat het scam is, maar het mij niet kan uitleggen? Ik hoef en heb niks om te ontwijken, maar dit is precies waar ik het over heb. Mensen die het scam noemen kunnen het als individu niet uitleggen waarom. Ook ik heb het gevoel dat jw wat mee praat met anderen maar geen flauw benul hebt waarover. Die 2700 dollar is niet even van “goh wat leuk zeg..ja jullie krijgen dit bedrag”. Dat bouw je op door het kopen van schepen, enthausiasme wat mee speelt, de community, de manier van ontwikkeling, techniek omheen. Jij riep dat er mensen maar geld pompen maar dat er niks gebeurt. Nee dat klopt omdat je het niet volgt, daardoor zie je ook niet hoe de ontwikkeling in elkaar zit. Op dit moment kan je SC 2.6.3 spelen maar het zal beginnen 3.0 is waar alle systemen bij elkaar komen die ze in de afgelopen jaren hebben ontwikkeld. Men roept ook van “waarom nemen ze niet zoveel mensen aan dit en dat”. Er werken al 400+ mensen aan dit project in 4 verschillende studio’s, waarvan 2 in europa en 2 in Amerika en nog een studio die de website ontwikkeld en een refresh geeft voor 3.0, samen met het forum (Spectrum) en de aankomende Delta Patcher (deze zorgt ervoor dat je niet iedere keer een grote hoeveelheid aan data aan patches binnen hoeft te halen). Voor de rest…ik zou zeggen volg het als je interesse hebt.

 • Kuch…. fanboy…  SC lijkt heel wat te zijn. Maar de extreem belachelijke prijzen voor een ship gaat Toch echt veel te ver.

 • Kuch…heel boeiend….  Dat zal ook niemand ontkennen, maar dat maakt het nog geen scam. Ik verwacht namelijk dat als je op het punt staat iets scam te noemen, je genoeg research hebt gedaan naar iets. Blijkt achteraf vaak niet zo te zijn.

 • "Ik verwacht namelijk dat als je op het punt staat iets scam te noemen, je genoeg research hebt gedaan naar iets. Blijkt achteraf vaak niet zo te zijn"  Je hebt gelijk Snake. Ik wist ook helemaal niet dat er 400 mensen aan het project werken. Ik heb iets te vroeg geoordeeld, mijn excuus.  Dus 3.0 is een belangrijke update omdat er dan een soort van definitieve game is of blijven ze doorontwikkelen ? Vind het zo verwarrend allemaal maar dat zal wel aan mij liggen ;)

 • 3.0 is de foundation voor alle systemen die ze in de afgelopen jaren hebben ontwikkeld. Veel mensen waaronder @swooshducht hier onder vergeten dat in de eerste 3 jaar helemaal niet zoveel mensen binnen CIG werkte. Ze hebben alles vanaf de grond af op moeten bouwen en het gaat hier niet om al bestaande studio's. Daarbij is de engine ook gebaseerd op CryEngine maar zo erg gemodificeerd dat je het geen CryEngine meer kan noemen. Ze maken ook gebruik van de Lumberyard engine van Amazon (gebaseerd op CryEngine).  Daarom moet ik altijd lachen om de mensen die met dezelfde shit iedere keer komen over SC of het project, alsof ze het actief volgen…maar het blijkt altijd maar weer dat het niet zo is.

 • 160 miljoen en 5 jaar development en ze zijn nogsteeds een god awefull alpha game….plus 160m budget voor een game is niet bijzonder vandaag de dag
  ..wat wel bijzonder is is dat ze ermee weg komen om 100en zelfs 1000en dollars te verdiennen uit t verkoop van digitale goederen onder de nom van crowdfunding…om je dan vervolgems nog meer geld af te troggelen als de game 1maal af is….shady buisness at its finest.

 • Zo ervaar ik het ook een beetje. Als je het filmpje bekijkt en ziet dat ze zoveel moeite stoppen in de manier waarop Ai en spelers om een tafel zitten dan lijkt me dat ook wat doorgeslagen. Aan de andere kant ziet het er wel super gelikt uit allemaal.

 • Wanneer/Als het spel eenmaal af is twijfel ik er ook niet aan dat t een super vette game zal worden. Vind gewoon hun manier van zaken doen shady as fuck.

 • Dat kan je dan hetzelfde zeggen van alle crowfunding projecten. Wat maakt het shady? Volg je het project ook echt?

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren