1. Nioh is niet meer exclusief voor PS4

Nioh is niet meer exclusief voor PS4

Koei Tecmo verrast ons allen op deze maandag met de aankonding om Team Ninja's actie-rpg Nioh op pc uit te gaan brengen. De game wordt op Steam gelanceerd als de ' Complete Edition'. Zoals de naam al suggereert, bevat deze versie van Nioh de drie dlc-pakketten Dragon of the North, Defiant Honor en Bloodshed's End.
Nieuw in de pc-versie is een Action Mode waarmee de actie op het scherm in een stabiele 60fps wordt vertoond. Een Movie Mode zorgt ervoor dat de ninja-manoeuvres in een resolutie tot 4K te zien is.

Een speciale Dharmachakra Kabuto-helm wordt uitgebracht om de Steam-release te vieren. Op onderstaande afbeelding is de connectie met het distributieplatform van Steam duidelijk te zien.
Nioh Complete Edition is vanaf 7 november beschikbaar via Steam. De prijs is nog onbekend. Op de Steam-pagina zijn de systeemeisen tevens te vinden.

In februari verscheen Nioh exclusief voor PlayStation 4. In onze review werd de game omschreven als "een overduidelijk potentieel dat verspild wordt door frustrerende repetiviteit".

Dit artikel delen

Over de auteur

Lucas May Hoofdredacteur van Gamer.nl. Liefhebber van games met een mooi verhaal of sfeervolle wereld en groot fan van de gekheid die deze maffe industrie met zich meebrengt.

Reacties

 • Heel netjes, deze game staat nog in m'n backlog en nu kan ik meteen de superieure versie gaan proberen.

 • Ik heb NIOH destijds voor ps4 aangeschaft en ben niet van plan hem voor mijn pc aan te schaffen. Mensen lopen tegenwoordig maar al te graag te koop dat ze in het bezit zijn van een pc. Leuk he op andere neerkijken.  Desondanks vindt ik het een goede ontwikkeling dat ontwikkelaars weer de moeite nemen om spellen uit te brengen op pc. Wellicht komt het mede omdat mensen tegenwoordig gewoon betalen voor games ipv al die piraterij.

 • Ik denk dat ik ook wacht dan voor de pc versie. Het is niet perse op andere mensen neerkijken (hoewel sommige dat inderdaad wel doen) maar het verschil is meestal toch wel behoorlijk tussen PC en console. Graphics, resolutie, mods, cheats :P en de framerate. Dat is dan wel als je alles op het allerhoogst kan draaien met alle toeters en bellen.  Ik heb ook geen PS4 pro en dus alleen een gewone PS4 dus dat telt ook nog is mee. En inderdaad PC word steeds populairder. Hoe dan ook, de PS4 moet het van de exclusives hebben net zoals de Switch. Als het eenmaal op de PC verschijnt is de PS4 versie gewoon een inferieure versie helaas.

 • Tja ik weet niet hoe NIOH op normale ps4 presteert. Ik speel het op de pro. Weet je wat het is. Grafisch is het op de consoles helemaal niet slecht. Prima zelfs. Alleen op de PC net wat beter. das een keer een andere benadering ipv mensen die alleen maar roepen dat ps4 games eruit zien als PS2 games.  Ik zou NIOH gewoon lekker kopen en geniet van de heerlijke combat. • Er roept hier helemaal niemand dat PS4-games eruit zien als PS2-games. Ik heb er zelf een nota bene, en geef alleen maar aan dat ik blij ben dat ik nog niet aan Nioh ben toegekomen omdat er nu een betere versie van komt die ik dan in plaats ervan kan gaan spelen.  Maar goed, ik zal ook zoiets maar niet meer zeggen hier, want dan worden de IG'ers onder ons met een minderwaardigheidscomplex al aangebrand.

 • Ik heb het hier niet over IG of jou als persoon in kwestie. • PS4 games eruit zien als PS2 games? Kom op veel sites maar dat heb ik nog nooit gehoord. En PS3 games eruit zien dan als PS1 games dan?

 • Nou doe dan gelijk de Goatbox versie aankondigen.

 • Staat ook geen vermelding op het doosje dat ie (console) exclusief is. Net zoals Crash Bandicoot, No Man's Sky, …  Een verrassing is het niet echt.

 • Top, zat hier al op te wachten.

 • Erg toffe game !
  Kan hem aanbevelen.

 • mooi, krijgen de pcgamers ook nog eens iets.

 • Donders mooi! From Software en Sony letten jullie ff op, Bloodborne svp aub bitte, danke

 • waarom moet sony opletten?

 • Omdat ie exclusief voor de PS4 is en ik neem, maar weet t niet zeker dat Sony daardoor ook wat rechten oid bezit. En Sony zal, n in mijn ogen system seller niet zo maar op n ander platform toelaten.

 • Sony is de uitgever idd, maar weet niet of ze in het bezit zijn van de IP. Dit was met Demons Souls well zo dacht ik.

 • Mooi! Ik wacht wel op een Steam sale.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren