1. Andrew House is niet langer CEO van PlayStation

Andrew House is niet langer CEO van PlayStation

Josh Kodera neemt per direct de rol van Andrew House over als hoofd van PlayStation.

Andrew House nam in 2011 deze rol over van Kazuo Hirai, die nu de wereldwijde CEO van Sony is. House begon in 1990 bij Sony bij de afdeling communicatie. Hij kwam in 1995 bij het marketing en communicatieteam van Sony Computer Entertainment terecht, waar hij geholpen heeft bij de lancering van de originele PlayStation.

Tijdens zijn tijd als baas van PlayStation heeft hij ook de lancering van PlayStation 4 overzien. Na meer dan twintig jaar vertelt House dat het nu toch tijd is voor nieuwe uitdagingen:

"Ik ben ontzettend trots op wat we met PlayStation en Sony Interactive Entertainment hebben bereikt: We hebben wereldwijd miljoenen mensen blij gemaakt met de beste games en hebben het bedrijf ontwikkeld tot een volwaardig bedrijf in de digitale entertainment. Na meer dan twintig jaar sterk verweven te zijn met PlayStation en het bedrijf naar succes te hebben zien groeien, zie ik dit als een goede tijd om nieuwe uitdagingen aan te gaan."

Andrew House blijft tot het einde van het jaar om de transitie van de rol soepel te laten verlopen, voordat Josh Kodera, voormalig vice-president de touwtjes volledig uit de handen van House neemt. Hoewel hij aftreed als directeur en zijn directe connectie met PlayStation verbreekt blijft hij wel verbonden met het bedrijf; House zal plaatsnemen als voorzitter van Sony Interactive Entertainment.

Dit artikel delen

Over de auteur

Eline Oosterloo Van mainstream Hearthstone tot het obscure Drill Dozer: voor mij zijn alle games genieten!

Reacties

  • gg

  • Jammer, ik mocht hem wel :D

  • Jammer !

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren