1. Fassbender: 'Assassin's Creed-film neemt zichzelf te serieus'

Fassbender: 'Assassin's Creed-film neemt zichzelf te serieus'

Michael Fassbender, de hoofdrolspeler en co-producer van de Assassin's Creed-film van vorig jaar, laat zijn mening horen over het eindresultaat van de film.

Films die gebaseerd zijn op games hebben een slechte naam. Dat betekent dat er vaak weinig goede verwachtingen zijn van een filmadaptatie van games. Hetzelfde geldt voor de Assassin's Creed-film die vorig jaar uitkwam, die op meerdere websites, zoals IMDB , matig tot slechte beoordeling ontving.

Nu legt Michael Fassbender uit aan aan Movienco dat hij denkt te weten waarom de film geen succes was: "De film was niet entertaining genoeg. Ik denk dat het hier gaat om een gemiste kans. De film nam zichzelf te serieus en had eigenlijk meer actie moeten bevatten en een stuk sneller moeten zijn."

Hij voegt hier aan toe dat de film "wel drie introducties van de film bevat, wat een fout is". Voor Assassin's Creed uitkwam vorig jaar december werd er gesproken over twee mogelijke opvolgers met Fassbender opnieuw als hoofdrolspeler en co-producer. Nu de film eigenlijk niet zo'n groot succes was als gehoopt, is niet zeker wat er gaat gebeuren met de plannen om nog twee Assassin's Creed-films te maken. De film bracht namelijk wereldwijd 240,6 miljoen dollar, of 204,2 miljoen euro op, terwijl de productie 125 miljoen dollar, omgerekend 106 miljoen euro, heeft gekost.

Deze maand komt Assassin's Creed Origins uit op 27 oktober voor PlayStation 4, Xbox One en pc. Lees hier alvast onze recente hands-on preview van de game.

Dit artikel delen

Over de auteur

Eline Oosterloo Van mainstream Hearthstone tot het obscure Drill Dozer: voor mij zijn alle games genieten!

Reacties

 • Ze hebben wel winst gemaakt.

 • In het artikel zijn ze vergeten de marketingkosten erbij te rekenen.
  Doorgaans is dat ongeveer gelijk aan de productiekosten, dus je kan ervan uitgaan dat ze net break even gehaald hebben of een klein beetje verlies zelfs.

 • Vaker is dat zelfs het dubbele.van de productiekosten :(

 • Er moet minstens 4x de productie kosten uitgehaald worden voor een film succesvol is in hollywood.  Productie kosten was 125 miljoen, en ze hebben er net 240 uitgehaald En dat is echt geluk want in murrica heeft hij maar 54 miljoen opgehaald. Dus hij is flink flink flink flink geflopt.  http://www.the-numbers.com/movie/Assa…

 • Ik vond het best een vermakelijke film

 • Vond 'm zo erg op zich ook niet, maar toch… Toch is dit de eerste film in járen waarbij ik echt gewoon keihard in slaap viel… Dat heb ik echt nooit…  Toen 'ie voorbij was keek ik naast me en mijn vriendin lag ook te pitten - zij valt normaal ook nooit in slaap tijdens films. Iets aan deze film maakt hem dan toch bijzonder eentonig, saai en slaapverwekkend - met name in de tweede helft, waar het ook echt mis ging…

 • De film nam zich inderdaad te serieus, maar dat neemt niet weg dat de film voor mij persoonlijk een van de beste game verfilmingen is. Alleen zal ik denk Prince of persia the sands of time er nog net boven plaatsen.

 • Even afwachten op de game zeikerds die dit niets op insideGAMER heeftte zoeken.
  Ohw wacht, dit is van assassins creed waarheel veel games van zijn gemaakt… net als van star wars met z'n nieuwe trailer, ook miljoenen games van gemaakt.  Anywhoo, vond het een prima film tot het einde, wat een klote einde, dat was voor mij het matigr cijfer. Verder mag er best een vervolg komen, maar idd, iets meer actie

 • Alles goed verder? Het gaat werkelijke alle kanten op in je post :) lol :)

 • Maar de AC-film is een gameverfilming en star wars is dat niet. Maar verder idd niet zeiken. Ik zag bij IG als eerste de nieuwe trailer en van mij mogen ze het best posten.

 • Toch apart om te zien dat vele hier de film niet heel slecht vonden. Ikzelf vond het een prima film, al had er wel veel beter gedaan kunnen worden. Lijkt me sterk als ze geen vervolg maken. Ze hebben winst gemaakt, en weten nu blijkbaar wat er fout is gegaan, lijkt me dan toch een goed begin voor een 2e film?

 • Ik vond het een best vermakelijk film. Geen topper, maar het kijken waard.

 • Niet moeilijk. Deze pulp game probeert zich te onderscheiden met hun niet waargebeurde geschiedenislessen. Hoogstaande vergeetput. • Toch grappig om deze artikels te lezen terwijl ik me nog goed kan herinneren hoe fantastisch Fassbender de film vond vlak voordat hij uitkwam. Ik snap dat ze toen mensen warm moesten maken voor de film, maar is wel pijnlijk om te zien dat Fassbender er blijkbaar in de realiteit heel anders over denkt.

 • Toen ze rapmuziek onder een trailer van AC hadden gezet (https://www.youtube.com/watch?v=C2e6O…), gaven ze gelijk al aan hoe fout ze zaten met het aanvoelen van hun doelgroep. Hadden ze naar de games gekeken, zouden ze door hebben gehad dat, net als echt fanmateriaal ( https://www.youtube.com/watch?v=aAhPa… , https://www.youtube.com/watch?v=S8b1z…), je melodieuze sfeermuziek moet gebruiken.  Maar gamefilms worden gemaakt door regisseurs en producenten die een slaatje uit de naam van een populaire gamefranchise willen slaan, voor een doorsnee biospubliek, niet een hommage aan de game bedoeld voor de fans.

 • Of ze hadden naar het publiek moeten luisteren en meer tijd in het VERLEDEN ipv het heden te filmen. Er waren zoveel dingen fout met deze film.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren