1. Zonder hobbits naar Isengard in Middle-earth: Shadow of War - Trailer

Zonder hobbits naar Isengard in Middle-earth: Shadow of War - Trailer

Aangezien Middle-earth: Shadow of War sinds gisteren te koop is voor pc, PS4 en Xbox One, is er ook een lanceringstrailer van de game uitgebracht.

De actie-rpg speelt zich af na het eerste deel, Shadow of Mordor, en tussen The Hobbit en The Lord of the Rings. Spelers besturen Talion, die op zijn reis wordt vergezeld door de elf Celebrimbor. Samen zoeken ze naar een Ring der Kracht om een leger samen te stellen zodat Sauran verslagen kan worden.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

 • Wanneer komt de review?

 • Wanneer Warner Bros de nodige microtransacties aan InsideGamer heeft betaald.

 • Duidelijk!!

 • Geweldige game en wat mij betreft 5x beter dan shadow of mordor. Ik heb nog steeds geen idee waar het flinterdunne verhaal over gaat (ben ook nog maar net in act 2) maar dat is ook helemaal niet belangrijk. Het belangrijkste is dat het weer een goeie uruk kill simulator is mede door een verbeterde nemesis systeem is dat ook het geval.  Ohja en de micro transacties kun gewoon negeren want alle epic en legendary uruks etc krijg je ook gewoon in de loot boxes die je met ingame currency kan kopen en via online vendetta's kan verkrijgen.

 • Jij hebt vaak wel aannames zonder sterke grondslag Meta. Heb je de game al gespeeld?

 • Kun je die negeren? In de end game heb je dat daadwerkelijk nodig.

 • @benjaminben  Ik ben de game al sinds gisteren aan het spelen. Dus ja ik weet waar ik over praat.  En ik heb nu al een stuk of 5 high lvl epic en legendary uruks en ik heb nog geen één keer een micro transacties gedaan. Dus ik heb zo'n vermoeden dat ik het ook helemaal niet nodig ga hebben. Misschien dat je wat sneller gaat met de micro transacties maar het is zeer zeker te doen zonder de micro transacties.

 • Main game schijnt dikke prima zonder de transacties te gaan, dus geen kunstmatig verlengde grind. End game lijkt n heel ander verhaal te zijn.

 • Het gaat er pas om wanneer je de game heb "uitgespeeld" Ben, dan moet je gaat voor het "echte einde" en dat is waar de aap uit de mouw komt.

 • Ik vind de microtransacties ranzig, maar dat is niet de reden waarom ik hem vandaag terug ga binnengooien.  Het verhaal van de eerste was matig maar nog toelaatbaar. Wat ze met Shadow of War hebben gedaan is een regelrechte aanfluiting naar het briljante werk van wijlen Tolkien. Shelob is in dit misbaksel een schaarsgeklede-gewaxte-gothic-vrouw oftewel de typsche droomvrouw van de geile-kettingdragende-nekbaarddragende-gamedeveloper. Afschuwelijk gewoon!  De geforceerde diversiteit is ook misselijkmakend. Als een fantasieverhaal zich baseert op het Europa van het noorden, wil ik geen Afrikanen zien. Sorry maar het mag ergens nog wel kloppen. Als tegenkanting vind ik bijvoorbeeld Star Wars of Star Trek een beter medium om diversiteit te promoten. Komt realistischer over en is ook een echte meerwaarde. (Rogue One is visueel enorm kleurrijk, letterlijk en figuurlijk).  Grafisch is het ook een enorme downgrade: textures zijn enorm onscherp tot gewoonweg onherkenbaar wazig. Hang maar eens aan een ruïne in een stad (Het hoofdpersonage bevat scherpere textures, maar die rotswant is gewoon een 'blurry mess'. Close-ups van orcs zijn ook meer 'blurry' tov die van Shadow of Mordor.  En om te eindigen gebruik ik een quote van Mister Tolkien:
  “I feel thin, sort of stretched, like butter scraped over too much bread.”

 • Ik heb hem inmiddels al uitgespeeld en het 'ware einde' gehaald, ik had de game al sinds zaterdag binnen. Het is een klein beetje grinden, maar met max 10 uur heb je de laatste act uitgespeeld. Heb geen enkele keer microtransacties nodig gehad.

 • @Roberto1995  Thanks voor de bevestiging. Ik wist wel dat de micro transacties totaal overbodig zijn om het ware einde te krijgen.

 • Als je hem hebt gespeeld dan heb ik niets gezegd. Maar je schreeuwt wel vaker iets over een game waar je naar uitkijkt, zonder te weten of dit klopt. Vandaar ;)

 • Als het waar is wat Roberto1995 zegt lopen de mensen hiet weer eens gigantisch onnodig te bashen op een goede game. Jammer

 • @Daydreaming79  Dat is het ook gewoon vaak, zodra er iets is wat men niet zint dan gaan ze het lopen bashen ookal blijkt het uiteindelijk allemaal mee te vallen.

 • Daydreaming : Ik las heel veel reviews online en youtube vids waar er niet zo positief over wordt gesproken. Ik heb dan de neiging om deze mensen te geloven.

 • We zullen zien. Ik wacht de recentie van IG af voor ik hem koop. Zou wel jammer zijn als het een flop is, al is het ook een kwestie van smaak, als LotR je ding is kan je toch lol hebben met deze titel hopelijk.

 • "al is het ook een kwestie van smaak, als LotR je ding is kan je toch lol hebben met deze titel hopelijk."  Dit kan ik beamen

 • Ik zou Shadow of War een 9/10 geven, misschien zelfs een 11 op 10, maar ik ben Meta_Coola niet. Daarom ga ik het een terechte score geven: 3/10.  Als trouwe fan van Tolkien en "Shadow of Mordor", kan ik je garanderen dat deze game be-lache-lijk slecht is. Ik heb de afgelopen weken spijt dat ik Monolith en Warner Bros verdedigd heb. Niet omwille van de microtransaties (die vormen geen probleem als je uren eindeloos wilt grinden op een eentonige manier), maar omwille van de kwaliteit die ik verwachtte omwille van de prequel.  De teleurstelling was dan ook groot toen ik gisteren begon met gamen. Ik hoopte op een mooie, afgewerkte game die me hetzelfde plezier zou geven als zijn voorganger, maar niets was minder waar, want de game zag eruit als een onafgewerkt product (lelijke texturen, gezichten die onafgewerkt waren, slechte lip-sync, onnatuurlijke kleuren en platte vlakken waar ik gewoon van moest kotsen).  Het is met pijn in het hart dat ik deze "review" schrijf, maar ik hoop ergens dat het zoveel mogelijk mensen doet beseffen dat deze game niet oké is. Ik waande me even in een pre-ps3-tijdperk, wat wel duidelijk maakt dat het spel echt lelijk is.  Als je dan denkt dat de gameplay nog goed is… Neen. Talion blijft regelmatig achter een rots vastzitten, de "fun" van de combat is ook weg, en al snel ben je uitgekeken op deze veel te uitgebreide sandbox. Denk Shadow of Mordor maar veel te groot. Een grote open wereld waar je niets in kan doen (buiten repititief hetzelfde doen) heeft voor mij geen meerwaarde.  Ik ga morgen mijn Gold Edition verpatsen en Super Mario Odyssey kopen, zodat ik dit misbaksel van een game kan vergeten. Ik zou degenen die twijfelen ook aanraden om het spel eerst te testen, vooraleer je investeert in dit gedrocht.  #ShadowOfTeleurstelling

 • Scottie beam me up

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren