1. Het verschil tussen Star Wars: Battlefront 2 op PS4, PS4 Pro en Xbox One

Het verschil tussen Star Wars: Battlefront 2 op PS4, PS4 Pro en Xbox One

De bèta van Star Wars Battlefront 2 eindigt vandaag om 18:00. Hoewel de game ongetwijfeld nog verbeterd wordt voor de daadwerkelijk release van het spel op 17 november, zijn de grafische weergaven van de bètaversie van Battlefront 2 op PlayStation 4, PlayStation 4 Pro en Xbox One al vergeleken.

Bij de PlayStation 4 heeft Battlefront 2 een dynamische resolutie, in plaats van een consistente, die varieert tussen 972p en 1080p. In de video wordt aangegeven dat de resolutie alleen onder de 1000p komt tijdens de drukste momenten met veel particle physics. De Xbox One-versie heeft een basisresolutie van bijna 900p, die kan oplopen tot 1000p. Deze kan dalen tot 792p tijdens veeleisende momenten. Het in 2015 verschenen Star Wars Battlefront haalde op PS4 een resolutie van 900p, terwijl de Xbox One een consistente 720p vertoonde.

Op PlayStation 4 Pro kan Battlefront op momenten wel 1440p behalen, maar haalt het meestal een lagere resolutie, namelijk 1296p. Dit is misschien niet een grote stap vergeleken met een gewone PlayStation 4, maar biedt wel een kleine verbetering voor eigenaars van een 4K-beeldscherm.

Hoewel het verschil tussen de twee platformen er in dit opzicht wel is, is dit niet altijd zo goed merkbaar door de aliasing, waardoor de game vloeiender lijkt te lopen en plotselinge verlagingen in framerate minder opvallen.
Daarbij wordt het beeld zachter gemaakt door andere camera-effecten, zoals post-processing, lensvervorming, chromatische aberratie en film grain, ook tijdens momenten waarop de game op een volle 1080p draait. Doordat veel fans klaagden dat deze effecten te sterk waren, heeft ontwikkelaar Dice laten weten deze iets subtieler te maken in de volledige versie van Star Wars Battlefront 2.

Wat betreft framerate behaalt de game op alle platformen bijna 60fps, hoewel deze niet zo stabiel is als bij Star Wars Battlefront. Op PlayStation 4 en PlayStation 4 Pro wordt het doel van 60fps bijna altijd wel gehaald, met uitzondering van de Galactic Assault-modus. Dit komt voornamelijk doordat de map van dit onderdeel van de game extra rekenkracht van de consoles eist, waardoor het spel vaak onder de 55fps valt. Op Xbox One is dit nog erger; de framerate is sowieso iets minder consistent, maar behaalt tijdens Galactic Assault-modus vaak rond de 50fps.

Houd bij deze vergelijkingen in het achterhoofd dat het hier wel gaat over de bèta en dat er dus nog een redelijk aantal verbeteringen gedaan kunnen worden wat betreft graphics en framerates. Ook zijn de prestatie van de pc-versie van Star Wars Battlefront 2 en de weergave van de game op de aankomende Xbox One X niet meegenomen in deze vergelijking.Hieronder is de volledige video te zien.

Star Wars Battlefront 2 is vanaf 17 november beschikbaar voor PlayStation 4, Xbox One en pc.

Dit artikel delen

Over de auteur

Eline Oosterloo Van mainstream Hearthstone tot het obscure Drill Dozer: voor mij zijn alle games genieten!

Reacties

 • Goed verhaal lekker kort ook doe ik werkelijk waar geen ene bal mee! Porno kijken voor het verhaal is dit. Maar dit zullen we nog heel veel en heeel lang krijgen.

 • Zo lang is het toch niet??

 • PS4(pro?) presteert het beste begrijp ik hier dus uit?

 • Dat was ook wel te hopen gezien die console sterker is dan de concurrenten die hier aangehaald worden. one x en pc zijn buiten beschouwing.

 • De Xbox One X is er over 4 weekjes. Ben eerder benieuwd naar de prestaties daarop ipv deze vergelijking

 • Dat brengt ons bij een angstvallige vraag:  Gaat de oude Xbox One de prestaties van de Xbox One X naar beneden halen OF gaat hij het onderspit moeten delven met de aankomende krachtpatser?  Met de PS4, las ik, dat Battlefield 1 spelers voordeel halen met de Pro door de betere framerate.  Wat een vieze evolutie toch.

 • De XONEX schijnt vreselijk te zijn, hoorde ik van mensen die op Gamescom waren.
  Dat ze geen verschil zagen tussen de X en de gewone en dat iets als Forza gewoon een slechtere fps had op de X.

 • Idd, wat een vreselijke console is dit toch, en wat een graphics, forza 7 ziet eruit als een 10 jaar oude game :/, neen, gisteren de console in men tv geplugged, maar na een uur heb ik de One maar weer aangesloten. :o

 • Hij is nog niet eens uit…

 • Wie zal ik eens geloven.. De testen/metingen van Digital Foundry, of Larafin… Lastig allemaal!

 • Haha wat is hier nu weer gaande? De X gaat er met kop en schouders bovenuit steken. Ik haal alleen maar aan dat de basis consoles een handicap dragen op vlak van framerate. Het is ook best jammer dat de filosofie van “iedereen is gelijk” verdwijnt met deze nieuwe smartphonetrend.

 • Twas dan ook sarcastisch, trouwens, of je moet over een paar serieus goede oogballen bezitten, of aan screen capture doen om zomaar tijdens een kleine speelsessie het verschil in framerate te zien, ga toch elders onzin uitkramen jochie, butthurt omdat er geen Sony logo opstaat wellicht ja, en wat boeit het ook welke net iets beter is, feit is dat we tegenwoordig reçqtief goedkoop.kunnen gamen met 4k textures zonder een dure pc te moeten aanschaffen.

 • Wat een ongelooflijke kwats kakt Larafin hier uit. Geef eens 1 bron die dit beweert. Forza 7 op de one x draaide op de gamescom waar ik was als een zonnetje. Het was zelfs de enige game waar ik nog maar een keer voor in de rij ging. Ik vind het verschil nu ik de game op de one s nog speel wel even slikken maar kan niet wachten tot de upgrade dus speel forza nu slechts mondjesmaat.

 • De één bied goedkopere loot boxes dan de ander.

 • PS Pro voor extra scherpe lootboxes. Zodat je nog beter kan zien voor hoeveel euro's je de boot in gaat.

 • En dan vergeten we de beste ? PC.

 • Dat ligt eraan, op mijn pc draait ie als een drol.

 • Is dat iets positiefs? Een drol draaien is een goed teken toch eigenlijk…

 • Poe hee! Wat een veschillen zeg! -_-
  Dat mensen een dure "nieuwe" console aanschaffen voor minimale grafische verbeteringen die de gameplay (zo goed als) niet verbeteren, zal voor mij altijd een vreemd idee blijven.  Het is natuurlijk een ander verhaal als je console toch al aan vervanging toe is of echt (heel) oud is. Dan zou ik ook voor het nieuwste van het nieuwste gaan. Ook spelen exclusives in dit soort keuzes een grote rol, natuurlijk. :)

 • De grote vraag is natuurlijk of je de vergelijking met de PS4 Pro hebt bekeken op een 4K HDR monitor of niet.. ;)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren