1. PUBG heeft meer dan 320.000 cheaters sinds launch geband

PUBG heeft meer dan 320.000 cheaters sinds launch geband

Sinds de start van PlayerUnknown’s Battlegrounds in maart zijn er meer dan 320.000 spelers verbannen uit het spel vanwege cheaten.

Via Twitter heeft het anti-cheat systeem BattlEye, waar PUBG gebruik van maakt, bekend gemaakt dat er sinds de lancering meer dan 322.00 cheaters zijn verwijderd uit ge game. Dit is meer dan twee keer zoveel als het aantal dat vorige maand naar buiten kwam. Toen sprak bedenker Brendan 'PlayerUnknown' Greene nog van meer dan 150.000 verwijderde accounts.

BattlEye liet ook weten dat er elke dag tussen de 6.000 en 13.000 bans worden uitgedeeld. Dit liep laatst op 20.000 spelers binnen 24 uur, waarvan de meerderheid uit China komt. Meer dan 40% van de spelers van PUBG komen daar vandaan. Cheaters maken onder andere gebruik van aimbots en scripts om automatisch te healen.

Vorige week haalde PlayerUnknown’s Battlegrounds nog met zowat 2 miljoen spelers de hoogste piek ooit op Steam.


Dit artikel delen

Over de auteur

Bob van der Laan Speelt voornamelijk op PS4. Gek op games als Fifa, GTA, Assassin's Creed, Fortnite: Battle Royale, CoD, BF, Rocket League, Football Manager, Uncharted en Far Cry.

Reacties

  • Wat heeft het voor nut om te cheaten. Zijn ze dan zo slecht

  • Het gevoel hebben van macht en zich goed voelen.

  • Mogen ze van mij op call of duty ook doen. en dan ook meteen een macadres ban zodat als ze weer willen spelen ook direct een nieuwe ps4 moeten kopen bijvoorbeeld.

  • Heb je een extern account van Activion nodig om CoD online te kunnen spelen op de consoles? Zoja, dat account mogen ze (Activision) blokkeren/sancties opleggen. (Dus niet je PS+/Xbox live account) Meer dan dat mogen zij niet doen op de consoles. Ze mogen dus niet jouw ps4 blokkeren voor toegang tot de on-line servers.

  • nee gewoon playstation account

  • Uhm waarom mensen banne op de ps4 ?

  • Omdat mensen die niet volgens de regeltjes willen spelen het spel niet waardig zijn. Die ben je liever kwijt dan rijk.

  • Ow wist niet dat je cheaters had op de ps4

  • Leg mij eens uit hoe je op consoles cheat? Wallhacks en aimbots zijn onmogelijk op de huidige consoles en daar gaat het om. Glitches noem ik geen cheats en moet je niemand om bannen. Een simpele patch door de ontwikkelaar is genoeg.

  • Wanneer een console gehackt is, komen er met de tijd dus ook cheats en modificaties “vrij” die ook van invloed zijn op de on-line sessies. Diablo 3 als goed voorbeeld op de consoles (Gem of Ease, Russian fast sword als voorbeeld).

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren