1. Xbox-baas reageert op claims dat er te weinig exclusives zijn dit jaar

Xbox-baas reageert op claims dat er te weinig exclusives zijn dit jaar

Microsoft Studios general manager Shannon Loftis heeft gereageerd op claims dat de Xbox One-exclusives van dit jaar tegenvallen.

Dit zegt Shannon Lofits in een interview met Game Informer. Zelf vindt Loftis dat Microsoft een erg goede line-up heeft met games als Forza Motorsport 7, Super Lucky's Tale, Cuphead en PlayerUnknown’s Battlegrounds die allen exclusief voor console zijn op Xbox One.

“Door de geruchten over de slechte line-up raakte ik een beetje in de war. Puur omdat we echt een goede line-up hadden deze zomer” zegt Loftis. “We hebben met PlayerUnknown's Battlegrounds het populairste spel van het moment op de wereld. En we hebben Forza Motorsport 7 uitgebracht, dat elk jaar het racegenre herontdekt en in principe het racen overheerst in de games-industrie.”

Loftis noemde ook dat verschillende al op de Xbox One uitgegeven exclusives als Dead Rising 4, Forza Horizon 3, Gears of War 4, Halo 5, Halo Wars 2 en Halo: The Master Chief Collection een update krijgen voor de nieuwe Xbox One X. Wanneer Loftis gevraagd wordt of de line-up voor de Xbox One X geüpdatete titels sterk genoeg is om een nieuw systeem mee te lanceren antwoord ze: “Ik vind het een ongelooflijk sterke line-up, vooral als er rekening wordt gehouden met het feit dat alle meer dan honderd geüpdatete titels die we al gezien hebben gratis zijn voor gamers die ze al bezitten, het backwards compatibility programma, de voortdurende exclusives, en het feit dat alle kaskrakers als Destiny 2 en Star Wars Battlefront 2 beter draaien op Xbox One X."

Over de exclusives voor 2018, Sea of Thieves, Crackdown 3, en State of Decay 2 zegt Loftis: “Ik denk dat dat vrij goed is – er is een enorme hoeveelheid ervaringen voor de mensen.”

De Xbox One X komt 7 november uit en kost 499 euro.

Dit artikel delen

Over de auteur

Bob van der Laan Speelt voornamelijk op PS4. Gek op games als Fifa, GTA, Assassin's Creed, Fortnite: Battle Royale, CoD, BF, Rocket League, Football Manager, Uncharted en Far Cry.

Reacties

 • Ik vind dit een beetje de kop in het zand steken.. Er zijn wat mooie titels, maar dat er weinig exclusives zijn is een feit.

 • Ondanks dat ik dat hele "exclusive" gezeik een beetje moe ben, op elk platform zijn er namelijk mooie games te vinden, vraag ik me toch af hoe iemand met zo'n enorme plank voor haar kop deze functie kan bekleden.  Voor iemand zoals ik, die maar een uurtje of 2 per week gamed, heeft de Xbox genoeg titels. Weliswaar 3rd party, maar dat boeit mij niet. Kan toch niet alles spelen. Het is ondankds dit echter nog steeds niet moeilijk om te zien dat de Xbox vrij weinig exclusives heeft.

 • Over zand gesproken:  Microsoft is meester in het maken van zandkastelen. Prachtig mooi, maar binnen de kortste keren zakt die in elkaar en verdwijnt deze 'zelfbewondering' in de grote zandbak der multiplatform. Als je nu (en vroeger) staat te pronken met een line-up, bestaande uit Microsoft exclusives en namaak-exclusives ben je enorm matig bezig.  Rise of the Tomb Raider, PlayerUnknown’s Battlegrounds, Dead Rising 4 zijn van die fameuze zandkastelen.

 • Ik heb ook bijna geen tijd om te gamen door me gezin maar ja voor mij zijn er ook genoeg games voor mijn xbox one.

 • Cuphead en PUBG zijn niet exclusief of Steam moet opeens van Microsoft zijn.

 • Nee maar we weten allemaal dat de pc geen concurrentie is. Helemaal al niet voor Microsoft. De exclusiviteit oorlog daar hoort de pc niet in thuis.

 • Misschien denkt Microsoft niet zo, maar het is wel zo. Waarom zou ik een Xbox One kopen voor Cuphead of PUBG? Ik zie ze, als consument, zeker niet als exclusieve games. Ze zijn immers aanwezig op Steam.  De franchises zijn ook niet van Microsoft en kunnen op een gegeven moment gewoon naar de PS4 komen.

 • Omdat een zeer klein percentage van de console gamers een game-pc heeft staan. Dit is een bewuste keuze van Microsoft welke ik als gamer alleen maar toejuig.Veel van de games, zoals Forza en Gears, komen daarnaast niet naar de PS4.

 • Ja idd, maar een klein percentage speelt PUBG. _O-  Het zijn gewoon geen exclusieve titels. Ik heb het dan nog niet eens over Forza en Gears, want die staan in de Microsoft Store en dat zijn gewoon Xbox exclusives. Volgens mij werken ze via de Xbox app op Windows 10.  Ik denk niet in hardware, maar in platformen en Xbox is een platform, maar Steam ook.

 • Ik heb 't toch niet over hoeveel mensen PUBG spelen? Je vraag was waarom je een Xbox zou kopen, en ik gaf aan dat een zeer grote doelgroep geen game-pc heeft.
  De titels die jij noemt zijn inderdaad niet exclusief, maar wel (of voorlopig) exclusief voor console. Als je al een game-pc hebt kun je daar weinig mee, behalve dat je sommige aankopen op zowel je Xbox als PC kunt spelen.

 • Dan zijn we het met elkaar eens. :-)

 • Iets met eenden en marketing.

 • "Zelf vindt Loftis dat Microsoft een erg goede line-up heeft met games als Forza Motorsport 7, Super Lucky's Tale, Cuphead en PlayerUnknown’s Battlegrounds die allen EXCLUSIEF VOOR CONSOLE zijn op Xbox One."  …Dus niet echt exclusief.  Ze spreekt ook over 4 games. Één ervan is een indie, eentje moet nog uit z'n early access komen en nog eentje die nog helemáál niet uit is.
  Natuurlijk ga je nooit zeggen dat je eigen line-up niet oké is, maar doe dan wel een beetje je best.

 • Exactly!

 • Ja als je dit naast die van sony of nitendo legt is het een lachertje.
  Maar dan praat ik niet alleen over dit jaar hoor haha sinds de one is er niks fatsoenlijks uitgekomen exclusief voor de xbox.
  Laatse goeie exclusieve titel was mass effect die een jaar later ook op de ps3 verscheen maar toch ;)

 • Goh.. Weer een onzinnige comment om onnodig moddergooien te starten. En ik de laatste tijd maar denken dat de reacties enigszins volwassen waren.  Ps. Mass Effect kwam vijf jaar later op de PS3.

 • Als je doelt wat echt exclusief was en niet op pc verscheen dan heb je een punt. (al is dat de nieuwe aanpak van MS nou eenmaal)
  Maar….Als je gaat roepen dat alle Halo's, Gears , forza motorsport & F. Horizon titels en games als Ori of Sunset Overdrive niet eens fatsoenlijk te noemen zijn dan heb je een rare kijk op de zaak.

 • Wat verwacht je van iemand met een PS4 avatar. Dit type persoon is een uitermate goed voorbeeld van iemand uit de zogenoemde groep 'Sony Pony's' .

 • Hehe Sony Pony's, Nice:p moest ik wel om lachen (en dat komt van een PS4 speler he;))

 • En dan zit Robskeee de Xbox fanboy er natuurlijk weer boven op !

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren