1. Geen Pokémon-titels meer voor 3DS na Pokémon Ultra Sun en Moon

Geen Pokémon-titels meer voor 3DS na Pokémon Ultra Sun en Moon

Pokémon Ultra Sun en Ultra Moon zullen volgens Game Freak de laatste Pokémon-games zijn van de hoofdreeks voor Nintendo 3DS.

De ontwikkelaar vertelt dat ze met de aankomende Pokémon Ultra Sun en Ultra Moon de grenzen van de Nintendo 3DS bereikt hebben. De verhaallijn van deze games zijn twee keer zo lang als die van de voorlopers, waarbij ook nog eens veel extra content toegevoegd is.

Dat betekent niet dat er geen spin-off titels zouden kunnen verschijnen voor de handheld, maar dat de aankomende Pokémon Ultra Sun en Ultra Moon de laatste games uit de hoofdreeks zullen zijn op Nintendo 3DS.

Het betekent uiteraard niet het einde van de Pokémon-franchise, die gewoon op Nintendo Switch wordt doorgezet. In een interview met InsideGamer vertelt Shigeru Ohmori, de regisseur van vele Pokémon-games, dat de Pokémon-wereld niet zo maar verdwijnt:

"Alola is nu onderdeel van de wereld en dat zal zo blijven. Geruchten over de Switch zijn er altijd, maar we willen dat spelers eerst Ultra Sun en Ultra Moon spelen en dan geduldig wachten op de Switch-game. We kunnen wel een grote onthulling doen: er zullen pokémon zijn en je kunt ze vangen met pokéballs!"

Dit artikel delen

Over de auteur

Eline Oosterloo Van mainstream Hearthstone tot het obscure Drill Dozer: voor mij zijn alle games genieten!

Reacties

 • 2x zo lang? Holy sh*t!  Maar goed zet! Volle vaart naar de Switch, die core Pokemon games!! :)

 • zolang het niet een "openworld game omdat het moet" game gaat worden. Alles is tegenwoordig al openworld, van mij part morgen ze het gewoon semi openworld zoals nu houden.

 • Openworld pokemon, waarbij de pokemon ook echt rondlopen zou natuurlijk tof zijn om te zien, maar ik denk dat het nog een lastig klusje wordt om zoiets ook een goede game te maken. Mensen zeggen wel altijd maak een keer een MMO/open world pokemon game met alle regio's en pokémon, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan.  Wel moet ik zeggen dat GameFreak wel wat meer passie en effort in een pokémon game mag steken.

 • @marcel  Pokémon wordt een open worldish game.
  Ik hoop dat ze daarmee bedoelen dat we naar elke regio kunnen. Ik wil liever meer content dan mooiere graphics in de games.
  Stel je voor, alle 7 regio's doorkruisen in een groot avontuur, dat lijkt mij gewoon geweldig.  @Cyanfox  MMO gaat het sowieso niet worden, de Switch moet portable blijven, dus games kunnen niet altijd een internet connectie hebben. MMO's zijn dus vrijwel onmogelijk.
  Pokémon laten rondlopen zou ik eerlijk gezegd niet eens geweldig vinden, concentreer je dan liever op mooiere gevechten waarbij Pokémons vrij kunnen rondlopen bijvoorbeeld, gewoon betere animaties toevoegen zegmaar.

 • Ik zou graag nog een Mystery Dungeon serie zien, maar dat mag ook op de switch!

 • Eens! Wat was Super Mystery Dungeon een goede game!! Veel beter dan Gates Of Infinity.  Pokemon Ranger mis ik ook al jaren btw :(

 • Ik vond de verhaallijn van X&Y en Sun&Moon al te langdradig… Als Ultra Soon&Moon tweemaal zo lang is, kom ik die spellen nooit door! :P  Het blijft Pokemon en dus koop ik het toch wel. Maar de concretere setup van de campaigns uit de eerste 3 generaties, bevalt me wel meer dan het uitgerekte dat sinds Gen 4 erin zit.

 • Hype!! Kan niet wachten!!

 • Nintendo Nintendo toch…

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren